Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
24 Kasım 2011 Perşembe - 12:45

PIRELLI’NİN 2015 HEDEFİ: LİDERLİK

Dünyanın önde gelen lastik üreticisi Pirelli 2015 yılına kadar olan süreçteki yatırım planlarını açıkladı. Buna göre Pirelli, yenilikçi pazarlama anlayışı, marka gücü, yeni ürünler, ileri teknoloji kullanımı, üretim optimizasyonu ve stratejik coğrafyalarda yeni yatırım planlarıyla büyümesini sürdürecek. 2011 yılının ilk 9 ayında Formula 1’den 300 milyon Euro’luk medya değeri elde eden Pirelli’nin premium segment satışları yılın ilk 9 ayında %30 artış gösterdi. İtalyan lastik devinin 2015 hedefi; premium segmentin lideri olmak.

PIRELLI’NİN 2015 HEDEFİ: LİDERLİK

FORMULA 1 İLE BİRLİKTE MARKA DEĞERİ %26 ARTIŞLA 2,27 MİLYAR EURO’YA ULAŞAN PIREELLI’NİN PREMIUM SEGMENT SATIŞLARI İLK 9 AYDA %30 ARTTI.

 

 

Formula 1’in tek resmi lastik tedarikçisi olmasıyla marka değeri 2010 yılına oranla %26’lık bir artışla 2,27 milyar Euro olan Pirelli, 2011 yılının ilk 9 ayında Premium segment satışlarını %30 oranında arttırdı. Bu sonuçları ise tüm yıl boyunca premium segmente odaklanarak ve farklı coğrafi alanlardaki karlılığını dengeleyerek elde etti. Formula 1’den elde ettiği başarılarla Avrupa’daki premium segment pazar payını %14 seviyelerine çıkartan Pirelli böylece en yüksek pazar payını elde etmiş oldu ve cirosunu %30 artırdı.

 

Pirelli, 2015 yılına kadar sadece yüksek performans otomobil segmentine yönelik 18 farklı ürün geliştirecek. Geliştirilen bu ürünler Pirelli’nin lastik satışlarının %57’sini oluşturacak. Bunun sonucunda 2015 yılında Pirelli’nin Avrupa’daki satışlarının %80’nini premium lastiklerden oluşması öngörülüyor. Pirelli, Formula 1’den elde ettiği bilgi birikimi ve deneyimi üreteceği yeni lastiklere aktararak pazarın global lideri olmayı hedefliyor. Yeni yapılacak yatırımlar ve Ar-Ge çalışmalarıyla bu hedeflerini destekleyecek olan Pirelli, yüksek performans lastiklerinin %64’ünü yeni yatırım yapacağı fabrikalarda üretecek.

 

2012-2015 yılları arasında hızla gelişen ekonomilerin global ekonomiye katkısının %70’lere çıkacağını açıklayan Pirelli Başkan ve CEO’su Marco Tronchetti Provera; “İçinde bulunduğumuz global sıkıntılar 2012’de bir yavaşlamaya neden olacak ama bu bir kriz seviyesinde olmayacak” şeklinde konuştu. Lastik sektörünün otomotiv sektörüne göre daha karlı ve daha az konjonktürel olduğunu sözlerine ekleyen Provera, lastik sektöründeki satışların yenileme pazarından etkilendiğini ve bunun otomotiv sektöründeki satışlardaki yavaşlamaya göre daha esnek olduğunu dile getirdi. Provera’ya göre kriz döneminde araç alımlarını azaltan tüketici lastik alımını ertelemiyor. Ayrıca, Pirelli satışlarının %74’ünün daha güçlü olan yenileme pazarından geldiğini sözlerine ekleyen Provera, premium segmentin tüm pazarlardan daha hızla büyüdüğüne dikkat çekti.

 

Premium segment lastik üretimine odaklanan Pirelli; fiyat/performans dengesi, kullanım ömrü ve daha çevreci ürünlerle, 2015 yılı için de ciro ve karlılıkta önemli bir artış öngörüyor. 2015 yılı için karlılığını (VFÖK) %16’nın üzerine çıkartmayı hedefleyen Pirelli, bu gelişimle sadece sektörün en iyi değerlerinden birini ortaya koymakla kalmayacak aynı zamanda 2010 yılında %8,4 olan karlılığını neredeyse ikiye katlamış olacak.

 

 
Goodyear Tüketicileri Bilgilendiriyor
 
Otomotivciler Rekor Bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürbulak Nakliyat için Volvo devri!
Yurtiçi nakliye ve konteynır taşımacılığının uzmanı Gürbulak Nakliyat, ...
ŞANTİYELERİN YÜKÜNÜ MEILLER TAŞIYOR
Dayanıklılığı ve kullanım kolaylığı ile şantiyelerin vazgeçilmez ...
İNŞAAT SAHALARI SCANIA İLE AŞILIYOR
Scania, Beton 2011 Uluslararası Beton-Agrega, İnşaat Teknolojileri ve ...
 
GÜMRÜKTE TIR KUYRUĞUNA SON
Avrupa'nın en büyük TIR filosuna sahip olan Türkiye, karayolu taşımacılığında ...
"Ben Yaparım"
OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan ...
ÖTV ARTIŞLARINI DEĞERLENDİRİLDİ
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ...
 
vdf Kötü Gün Dostu
Otomotiv değer zincirinin her halkasına finansal çözümler sunan vdf ...
2 SAATLİK TEK ŞARJLA 1000 KM YOL
Proton elektrikli araçları LOTUS ve Samsung şirketlerinin iş ortaklığıyla ...
YENİ CRAFTER TÜRKİYE’DE
Volkswagen Ticari Araç’ın büyük sınıf hafif ticari araç segmentindeki ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikabusnewskamyoncuşofördikkat haberler srclkw