Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Otokar Added New Ones to Its Perfect Vehicles!

Otokar Added New Ones to Its Perfect Vehicles!

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
24 Kasım 2011 Perşembe - 12:37

Goodyear Tüketicileri Bilgilendiriyor

Goodyear, Türkiye’de trafik kazalarını önleme ve güvenli sürüş için sürücüleri bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Kendini hissettirmeye başlayan kış mevsimiyle birlikte Goodyear, Türkiye genelinde seçilen şehirlerde bulunan belirli alışveriş merkezlerinde (AVM) düzenleyeceği aktivitelerle, tüketicilere, zorlu hava şartlarında kullanacakları kış lastikleri konusunda eğitim verecek. Etkinlik esnasında AVM’lerde ve seçilen otoparklarda “lastik diş derinliği ölçümleri” yapılacak.

Goodyear Tüketicileri Bilgilendiriyor

Goodyear, Kış Lastikleri Hakkında Tüketicileri Bilgilendirmeyi Sürdürüyor...

 

Dünyanın 110 yılı aşkın süredir en büyük lastik üreticilerinden olan GOODYEAR, Türkiye genelinde belirlenen alışveriş merkezlerinde kurulacak standlarda, sürücülere kış lastiklerinin kullanımı ve Goodyear’ın güçlü kış serisi UltraGrip lastikleri hakkında bilgiler verecek. “Lastik diş ölçümleri”nin de yapılacağı aktiviteler yıl sonuna kadar devam edecek.

 

Havaların soğumaya başladığı şu günlerde, yol güvenliği ve sürüş teknikleri açısından çok daha dikkatli ve bilinçli olmak gerekiyor. Türkiye’de her yıl binlerce kazada çok sayıda can kaybı, yaralanma ve maddi hasar ortaya çıkıyor.

 

Kazaların en önemli nedenleri arasında sürücü hataları ve yol koşulları geldiğine dikkat çeken GOODYEAR; kaza risklerinin artığı kış yol şartlarına uyumlu, güvenli araç sürüşü ve hazırlık önlemleri konularında sürücüleri bilinçlendirmeye devam ediyor.

 

Değişik coğrafi özelliklere sahip olan ülkemizde Doğu Anadolu Bölgesi’nde sıcaklıklar 6 ay boyunca “0” derecenin altında seyrederken, Türkiye’nin güney sahil kesimi haricinde, ortalama sıcaklıklar, üç ay boyunca 7 derecenin altında olabiliyor ve buzlanma, kar yağışı gibi sürüşü zorlaştırıcı faktörler ortaya çıkıyor.

 

“Zorlu kış şartlarında güvenliğiniz için kış lastikleri kullanın”

 

Goodyear Türkiye Tüketici Lastikler Pazarlama Müdürü Asena Taniş Ulugergerli, Goodyear’ın her zaman tüketicilerini bilinçlendiren, eğitici bir rol üstlendiğinin altını çizerek, “Tüketiciler; araçları için en doğru lastiği seçerken, güvenlik ve performans özelliklerinin yanı sıra; araçlarının teknik özelliklerini, yol koşullarını ve sürüş alışkanlıklarını da değerlendirmelidir. Biz Goodyear olarak, bu aktivitelerimizle, tüketicilerimizi hem araçları için doğru lastik seçimi ve güvenli sürüş, hem de zengin kış serisi UltraGrip lastiklerimiz hakkında bilgilendiriyoruz” dedi.

 

Her 100 araçtan 4’ünün lastikleri tehlike sınırlarında

 

Goodyear’ın geçtiğimiz yıllarda yaptığı benzer aktivitelerde “lastik diş derinliği ölçümleriyle” 22 binden fazla aracın lastikleri incelenmişti. Uygulama sonucunda her 100 araçtan 4’ünün lastiklerinin “çok tehlikeli seviyelerde aşındığı”, 67’sinin ise normal sınırlar içinde olduğu fakat “yakın gelecekte değiştirilmemesi halinde tehlike sınırına gireceği” ortaya çıkmıştı. Aynı önemli uygulamayı bu yıl da devam ettirecek olan Goodyear, bu sayede trafikteki tüm sürücülerin ve yolcuların güvenliğini tehdit eden bu probleme dikkat çekecek ve tüketicileri bilinçlendirmeyi sürdürecek.

 

 

Gerekli önlemleri almak kazaları engelleyen en önemli unsurdur.

 

Yola çıkmadan önce alınan önlemler kazaları daha meydana gelmeden önlemenin en basit yoludur. Yorgun ve  uykusuz sürücüler yollarda tehlike saçar ve kaza risklerini de yanında getirir. Yola çıkmadan önce dinlenmek,alkol kullanmamakve yol boyunca uygun aralıklarla mola vermek sürücülerin dikkat kaybı ve konsantrasyon eksikliğini önlemenin önemli adımlarıdır. Araçların yola çıkmadan önce ve molalarda kontrolünün yapılması, hava şartlarına  uygun lastik ve lastik basıncı, emniyet kemeri kullanımı, sürücü, yolcu ve yayaların güvenliği için şarttır. Silecekler ve donmaya dayanıklı silecek suyu kontrolü, aracın ışıklandırma sistemi ve sinyallerinin sağlam ve görünür, seyahat esnasında farların açık olması, araçta battaniye, ilkyardım seti, hava şartlarına uygun yedek kıyafet, çekme halatı ve reflektör bulundurulması yolculuğun rahat geçirilmesini sağlar.

 

…YAVAŞLAYIN…YAVAŞLAYIN…YAVAŞLAYIN…

 

Trafik kazalarının önemli nedenleri arasında araç hızının yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara göre ayarlanmaması gelir. Kış şartlarında kazaları önlemek için enetkiliyöntem,araç hızının düşürülmesidir. Bu durum kazaların kaçınılmaz olduğu durumlarda bile hasarın ve hayati tehlikenin azalmasını sağlar. GOODYEAR, buzlanma olan bölgelerde elektronik takip sisteminin (ACC) kullanılmaması, ani fren, hızlanma ve direksiyon manevralarından kaçınılmasını, daima trafik işaretlerine ve hız limitlerine uyulmasını tavsiye ediyor.

 

Kış koşullarında, kış lastiği kullanın!

 

Kış şartlarında düşen hava sıcaklığı ve buzlanma aracın yola tutunmasını ve kontrolünü güçleştirir. Gölge alanlarda, köprü ve viyadüklerde, geceleri ve sabah saatlerinde gizli buzlanma ihtimali yüksektir. 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda normal lastikler sertleşir ve yol tutuşları azalır. Kış lastiklerinin özel bir hamurla yapılmış olması, sertleşmesini engeller ve direksiyon hakimiyetini normal lastiklere göre %25 artırır.

 

Yapılan araştırmalar, kış aylarında buzlanma, kar, ıslak ve kaygan yol şartlarının ciddi kazalara neden olduğunu ve Türkiye’de kış lastiği kullanımının hayati önem taşıdığını göstermiştir.

 

Önünüzdeki aracı güvenli mesafeden takip edin

 

Takip mesafesinin korunmaması herhangi bir kontrol kaybında veya ani frende zincirleme kazalara neden olmaktadır. Normal hava ve yol şartlarında takip mesafesi aracın seyir hızının yarısı kadardır ancak kış şartlarında ve kötü hava koşularında görüş mesafesinin azalması ve fren mesafesinin artmasından dolayı öndeki aracın normalden üç kat daha fazla mesafe ile takip edilmesi gerekir.

 

Kazaların neredeyse üçte biri araç sollamalarında aracın kör noktalarına dikkat edilmemesinden ortaya çıkar. Kar temizleme araçlarını geçerken bu araçların görüş alanlarının kısıtlı, temizleme bıçaklarının araçlardan daha geniş ve aracın önündeki temizlenmemiş yolun daha tehlikeli olduğunu göz önünde bulundurun. Kar temizleme araçlarının sağından geçmeye çalışmayın.

 

 
MİRAP’ın tercihi yine MAN oldu
 
PIRELLI’NİN 2015 HEDEFİ: LİDERLİK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MİRAP’ın tercihi yine MAN oldu
Yurtiçi ve yurtdışı nakliye alanında hizmet veren sektörün saygın ...
TURA TURİZM’İN BİR MİLYONUNCU YOLCUSUNA ÖDÜL
Denizcilik ve kruvaziyer alanında her zaman kalitesiyle kendisinden ...
TPAO - SHELL ORTAKLIĞI
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Shell, Antalya açıklarında ...
 
ONLINE SÜRÜCÜ KAYIT SİSTEMİ
UND ve TOBB işbirliği ile geliştirilen “Türkiye Online Sürücü Kayıt Sistemi” ...
UPS 35 YENİ PAZARDA
İstanbul, 23 Kasım 2011 – UPS (NYSE:UPS) resmi mobil web sitesi m.ups.com'u ...
Bursalı Yeni Combo banttan indi
Opel'in hafif ticari aracı Combo, 22 Kasım'da Bursa Tofaş Tesisleri'nde ...
 
Şıklığı ve Teknolojisiyle Göz Dolduruyor!
Moda dünyasından esinlenerek yorumlanan Volkswagen Tiguan White Night, ...
TOTAL’İN KATKILARI İLE YENİ KALINTILAR ORTAYA ÇIKARILDI
TOTAL’in kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda desteklediği ...
3M sürekli yenilikler üretiyor…
Üretim süreçlerini daha hızlı, verimli ve güvenli hale getirmek için 100 ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumdikkat haberler şoförbusfahrersondakikanewsKamyon