Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
20 Ağustos 2008 Çarşamba - 00:00

Gürcistan'da Bine Yakın Sürücümüz Yardım Bekliyor

Gürcistan da Bine Yakın Sürücümüz Yardım Bekliyor

Gürcistan ile olan sınır kapımız Sarp’tan yılda 45.000 adet aracımız çıkış yapmakta, bunlardan 17.000’i Azerbaycan’a taşıma yapmaktadır. Ayrıca, 5.000 aracımız da ݝran üzerinden Azerbaycan’a ulaşmaktadır.

Taşımalarımız, Gürcistan’da Kutaisi, Gori ve Tiflis üzerinden geçen tek hat üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Her ne kadar Rus basını 22 Ağustos’ta Rus birliklerinin bölgeyi terk edeceğini beyan etmiş ise de, bölgede istikrarın kurulması biraz zaman alabilecektir.

Dışişleri Bakanlığımızdan konu ile ilgili gelen muhtelif yazılarda, bölgede taşıma yapan nakliyecilerimizin can ve mal güvenliğinin sağlanması ve ülkede yaşanan çatışmalardan en az şekilde etkilenmelerini teminen ve baş gösteren gasp ve yağma vakalarından dolayı araçlarımızın mümkün mertebe Gürcistan’a giriş yapmamaları, Gürcistan’da bulunan araçlarımızın ise seyir halinde bulunmamaları ve TIR parklarında beklemeleri gerektiği yönünde uyarılar yer almaktadır. Ayrıca, Poti limanının kapalı olduğu, Batı ile Doğu arasında karayolu ve demiryolu ulaşımının kesik olduğu da bildirilmektedir.

Gerginliğin başlamasıyla birlikte, Gori kentinin batısında olan araçlarımız Türkiye’ye dönmüş veya daha güvenli bölgelere çekilmiştir. Ancak, Azerbaycan’dan boş veya yüklü olarak dönüşe geçen 1.000’e yakın aracımız Tiflis’e kadar gelebilmiş ve orada beklemeye başlamıştır.

Bölgenin gelecekteki istikrarına dair bilinmezlik ve mahsur kalan sürücülerimizin içecek ve yiyecek sıkıntısı çekmeye başladıklarına yönelik bölgeden ve taşımacılarımızdan alınan bilgiler değerlendirildiğinde, araçlarımızın daha ne kadar bekleyeceği bilinmemekte olup, gerginlikten etkilenen ve etrafta yerleşik ülkelerin yardımı ve ortaklaşa çalışmalarıyla bu bin aracın kurtarılması gerekmektedir.

Araçlarımızın kurtuluşu için bölge ülkelerine önemli görevler düşmektedir.

Kardeş ülke olan Azerbaycan’ın, zaten Azerbaycan’ın ihraç yükünü taşıyan araçlarımıza, toprakları üzerinden ݝran yönünde geçişlerinde kolaylık sağlamalarını ve şuanda Tiflis civarında bulunan bu araçlarımızdan hiçbir talep olmaksızın ülkeleri üzerinden ݝran’a geçişlerini sağlamalıdır.

Asırlardır dostluk ve komşuluk ilişkilerimiz devam eden ݝran’ın Azerbaycan’dan gelecek araçlarımızın bekletilmeden ve güvenli bir şekilde geçişine izin vermelidir.

Aslında araçlarımızın geçişini en kısa yoldan Rusya ve Gürcistan sağlayabilir. Gori kenti içinden güvenli bir hat oluşturarak mağdur olan sürücülerimiz ve araçlarını kısa sürede Türkiye’ye yönlendirebilirler.

Biz taşımacılar olarak, bölgedeki ticaretin ve halkların refahının artması için çaba gösteren ve katkıda bulunan kişileriz. Hem Rusya hem de Gürcistan ile aramızda iyi dostluk ve ticari ilişkiler bulunmaktadır. Bu dostluk ve ticarette en büyük görevi üstlenen Uluslararası Taşımacılar olarak şuan zor durumda bulunmaktayız.

Bugün dostlukları gösterme zamanıdır. Bu sorunun çözümünde bölge ülkelerinin acil yardımlarını beklemekteyiz.”

 
Temsa Global Dünyayı Hedefliyor
 
Pirelli, FH85 Amaranto ile Otoyollarda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
busşoförnewstruckkamyonumtürkiyefahrersrcKamyon