Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
28 Ağustos 2008 Perşembe - 00:00

Tır'lar Bekliyor, İhracat % 30 Azalacak

Tır lar Bekliyor, İhracat % 30 Azalacak

Bu uygulamanın bu kadar sıkı şekilde sadece Türkiye'den giden TIR'lara, Türk şirketine ait malları taşıyan TIR'lara ve üçüncü ülkelerden gelen Türk menşeli mallara uygulandığı şeklinde gelen bilgileri çeşitli şüpheleri beraberinde getirirken, bu bekleme faturasının TIR başına bin Euro’yu bulduğu açıklandı. Türkiye'den Rusya limanlarına mal götüren 300'e yakın TIR'ın yaklaşık on gündür gümrük kapılarında beklediğini söyleyen Akdeniz ݝhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Bülent Aymen, "Yaş-meyve sebze, tekstil, kimya ve lojistik sektörleri bu yavaşlamadan en fazla etkilenen sektörlerimizin başında geliyor" şeklinde konuştu.

Toplam yaş meyve-sebze ihracatının yüzde 40'ının gerçekleştirildiği ve geçen aylarda çeşitli tarımsal ve teknik gerekçelerle Türkiye'den ithalatı durduran Rusya'nın, şimdi de gümrüklerdeki tutumuyla ticari ilişkileri zedelediğini vurgulayan Bülent Aymen, "Rusya gümrüklerinde yaşanan bu yavaşlamanın, pazarlarımızı kaybetmemize neden olacağından korkuyoruz. Mallarını zamanında alamayan firmaların alternatif ülkeler aramaya başlaması an meselesi. ݝhracatçılarımız hem ihracat bağlantısı yaptığı firmalara karşı zor duruma düşüyor, hem de bu yavaşlama nedeniyle TIR şoförlerine bekleme ücreti ödemek zorunda kalıyor" dedi.

Türkiye'nin bölge ve ülke ݝhracatı içinde çok önemli yeri olan bir pazarda yaşanan bu durumun ihracat sektörüne getirdiği zararı ölçmenin mümkün olmadığı gibi ne kadar devam edeceğinin belli olmamasının da zarar tahminini imkansız kıldığını söyleyen Aymen, "Bu tip olumsuzlukların devam etmesi halinde, bizim tahminimiz Rusya'ya yönelik ihracatımızda yüzde 30'luk bir düşüş yaşanacağıdır" diye konuştu.

Gümrük ve Dış Ticaret Müsteşarlığı yetkililerinin sıkıntının giderilmesi için Rus yetkililerle görüşme halinde olduğunu bildiklerini belirten Bülent Aymen, ihracat sektörünün bir an önce yetkili makamlarca bilgilendirilmesi ve ihracatçının; konuyla ilgili müşterilerine bilgi vermeleri, tedarik süreçlerini düzenlemeleri, zarar ziyan hesapları yapmaları gerektiğinin altını çizerek, "Tüm bu yaşananların Rusya Federasyonu'nun kendi gümrüklerini kontrol altına alma, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele çabasından kaynaklandığı söylense de, bu uygulamanın bu kadar sıkı şekilde sadece Türkiye'den giden TIR'lara, Türk şirketine ait malları taşıyan TIR'lara ve üçüncü ülkelerden gelen Türk menşeli mallara uygulandığı kulağımıza gelen üzücü bilgiler arasında" şeklinde konuştu.

 
Denizli Kaklık Lojistik Köyü Yılsonunda Hazır
 
Tüzmen'den Rusya'ya Uyarı: Rahatsız Edilirsek, Ederiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
sondakika
lkw
bus
src
kamyonum
news
dikkat
Kamyon
türkiye