Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
Otokar Added New Ones to Its Perfect Vehicles!

Otokar Added New Ones to Its Perfect Vehicles!

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
23 Kasım 2011 Çarşamba - 13:46

TPAO - SHELL ORTAKLIĞI

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Shell, Antalya açıklarında erken evre arama ve değerlendirme çalışmaları yürütmek üzere ve Türkiye’nin Güneydoğu bölgesinde karada, iki Ortak İşletme Anlaşması (“Anlaşma”) imzaladılar.

TPAO -  SHELL ORTAKLIĞI

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Shell,

iki “Ortak İşletme Anlaşması” imzaladı.

 

1954’te kurulan ve Türkiye’nin tek ulusal petrol şirketi olan TPAO, ilk günden bu yana petrol endüstrisinin bütün dallarında öncü nitelikte çalışmalar yapmış, stratejik öneme sahip yatırımları başarıyla gerçekleştirmiştir.   

Geniş çaplı kara ve sığ sularda operasyon deneyiminin yanı sıra TPAO, Azerbaycan, Kazakistan, Libya ve Irak’ta gerek yatırım gerekse yatırım dışı hisse sahibi olarak çeşitli projelerde yer alıyor. 

TPAO 2004 yılında, yurtiçinde ve uluslararası ölçekte arama ve üretim çalışmaları yürüterek, Türkiye’nin sürekli artan petrol ve doğal gaz talebini karşılamayı kendisine vizyon ve misyon olarak benimsedi. Bu amaçla son yıllarda yürürlüğe koyduğu, faaliyetlerini Türkiye’nin şimdiye kadar arama yapılmamış havzalarını, özellikle de açık denizleri de kapsayacak şekilde genişletmeyi hedefleyen yeni bir arama stratejisi doğrultusunda, yurtiçi yatırımlarında büyük bir artış gerçekleştirdi. 

Öte yandan, gerek dünyada, gerekse Türkiye’de sürekli olarak yeni iş olanaklarını yakından takip etmekte olan Shell,  Türkiye’yi önemli arama fırsatları sunan bir ülke olarak görüyor.  Henüz, çalışmaların olumlu sonuçlar vermesi konusunda güvenilir tahminlerde bulunmak için çok erken olmasına rağmen Shell, önümüzdeki 5 yıl içinde TPAO ortaklığında arama ve değerlendirme çalışmalarını yürütecek olmaktan büyük memnuniyet duyuyor. Bu süre içerisinde, ilk yükümlülük toplamda yaklaşık 200 milyon ABD dolarıdır. Çalışmaların başarıyla sonuçlanması halinde, Shell’in yatırımları artacaktır. İmzalanan anlaşmalar hükümet yetkililerin onayının ardından yürürlüğe girecek.  

TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Uysal bu konuda şu görüşlere yer verdi: “Gerek TPAO, gerekse Shell,  birlikte bu sahaların potansiyelini en tam şekilde değerlendirecek ve ticari miktarları ne olursa olsun, bulacağımız petrol ve doğal gazı güvenli bir şekilde üretmek için gereken bütün olanak ve araçlara sahiptir. Bu sahalarda bulabileceğimiz rezervleri tespit etmek için agresif bir arama programını birlikte yürütecek olmaktan mutluyuz.”  

Shell Uluslararası Arama ve Üretim İcra Kurulu Başkanı Malcolm Brinded da bu konuda şöyle konuştu: “Akdeniz ve Güneydoğu Türkiye’de arama çalışmalarını amaçlayan bu yeni işbirliği, TPAO açısından da, Shell açısından da çok büyük bir fırsat sunuyor. Arama ve üretimde devam etmekte olan çalışmalar Türkiye için son derece önemli.  Türkiye’nin enerji üretimini artırma çabalarına katkıda bulunacağımız için mutluyuz. Shell için, 1923 yılından bu yana faaliyet gösterdiğimiz Türkiye, büyük önem taşıyor.  Halen sürdürmekte olduğumuz faaliyetlerin yanı sıra arama ve üretim alanında da çalışma yürütecek olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz.” 

 
ONLINE SÜRÜCÜ KAYIT SİSTEMİ
 
TURA TURİZM’İN BİR MİLYONUNCU YOLCUSUNA ÖDÜL
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ONLINE SÜRÜCÜ KAYIT SİSTEMİ
UND ve TOBB işbirliği ile geliştirilen “Türkiye Online Sürücü Kayıt Sistemi” ...
UPS 35 YENİ PAZARDA
İstanbul, 23 Kasım 2011 – UPS (NYSE:UPS) resmi mobil web sitesi m.ups.com'u ...
Bursalı Yeni Combo banttan indi
Opel'in hafif ticari aracı Combo, 22 Kasım'da Bursa Tofaş Tesisleri'nde ...
 
Şıklığı ve Teknolojisiyle Göz Dolduruyor!
Moda dünyasından esinlenerek yorumlanan Volkswagen Tiguan White Night, ...
TOTAL’İN KATKILARI İLE YENİ KALINTILAR ORTAYA ÇIKARILDI
TOTAL’in kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda desteklediği ...
3M sürekli yenilikler üretiyor…
Üretim süreçlerini daha hızlı, verimli ve güvenli hale getirmek için 100 ...
 
HABUR SINIR KAPISINDAKİ BEKLEMELER HAKKINDA
UND Habur sınır kapısında yaşanan yoğunluk nedeniyle Şırnak Valiliği tarafından ...
Türkiye Kosova KUKK Toplantısı
Türkiye Kosova KUKK Toplantısı 16-17 Kasım 2011 tarihlerinde Priştina’ ...
Allison Transmission COMVEX 2011’de!
Ticari araçlar için tam otomatik şanzıman ve hibrid tahrik sistemleri ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncufahrertruckkamyonumsrcşofördikkatsondakikatürkiye