Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
11 Aralık 2009 Cuma - 00:00

Firmalar Treyler Üreticilerini Yakından Takip Ediyor

Yakın Takipteler Sektörün güçlü firmaları treyler seçimlerinde oldukça titiz davranıyor. Özellikle ikinci el satışı, satış sonrası hizmet, kullanılan malzeme ve işçilik treyler tercihlerini belirlerken dikkate değer unsurlar olarak yerini alıyor. Balnak Lojistik Yetkilisi Emre Yenal...  

Firmalar Treyler Üreticilerini Yakından Takip Ediyor

Sektörün güçlü firmaları treyler seçimlerinde oldukça titiz davranıyor. Özellikle ikinci el satışı, satış sonrası hizmet, kullanılan malzeme ve işçilik treyler tercihlerini belirlerken dikkate değer unsurlar olarak yerini alıyor. Balnak Lojistik Yetkilisi Emre Yenal treyler üreten firmalara seçimlerine yönelik ipuçlar veriyor.

Treyler tercihlerinizi belirlerken hangi kriterlere dikkat ediyorsunuz?

Treyler seçimi yaparken, hem üretici, hem de satıcı firmanın kurumsallığına dikkat ediyoruz. Çünkü ürünü satın almak kadar, satış sonrası hizmeti de önemli. Herhangi bir sorun olduğu zaman servis ağının yakın ve yaygın olması, bizim gibi zamanla yarışan bir sektörde birinci öncelik. Buna bağlı olarak yedek parçayı hemen temin etmek de diğer bir tercih nedenidir.

Fiyat rekabetinin yoğun olduğu sektörümüzde, ikinci el satış tercihini de kullanabiliyor olmamız önemlidir. Ayrıca fiyatının uygun olmasının yanında, satıcı firma finans desteği de verebilmeli.

Treylerin teknik kalitesi yüksek olduğu kadar diğer önemli bir unsur da kullanılan malzemenin ve işçiliğin uluslararası standartlara uygun olması da önemli. Dünya markalarıyla iş yapan firmamızda, her şeyin uluslararası standartlara uygun olmasını önemsiyoruz.

İyi bir treyler sizce nasıl olmalı?

Başta belirttiğimiz kurumsallık ve satış sonrası hizmetin yanı sıra; çekici ile uyumlu, yol tutuşu, salınımı, akışkanlığı iyi olmalıdır. Ayrıca treyler hafif olmalı, ağırlık ve hacim dengesi uyumlu olmalıdır. Böylelikle çekicinin yakıt sarfiyatına katkı sağlamalıdır.

Treyler tercihinizi taşıdığınız yükün niteliği mi belirliyor?

Evet, taşınan yükün özelliklerine göre treyler tipi seçiliyor. Askılı konfeksiyon ürünlerinin taşınması için seçilen treylerle sebze -meyve taşınması için kullanılamıyor. Her sektöre özel treyler seçmek gerekiyor. Her yük her treylerle taşınmıyor. Özellikle son zamanlarda iç hacmi yüksek, alçak şasili, çift katlı, kayar çatılı ve yanları perdeli treylerler daha çok tercih ediliyor.

Genel kargo taşımaları için yaygın olarak üretilen treylerin dışında, her yüke göre özel üretilmiş ya da üretilebilecek treylerlerde mevcut. ADR’li taşımalarda kullanılan tankerler, cam ve rulo sac taşımalarında kullanılan treylerler, damperli treylerler gibi ihtiyaca göre treyler bulmak mümkün.

Dağlı Uluslararası Nakliyat ise;

· Şasinin mukavemet gücünün yapısı

· Treylerin boş ağırlığı,

· Dingil özellikleri ile en boy ve yükseklik ölçü kriterlerine dikkat ediyor. Söz, Dağlı Uluslararası Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Dağlı’da…

Treyler tercihlerinizi belirlerken hangi kriterlere dikkat ediyorsunuz?

Treyler tercihlerimizde şasinin mukavemet gücünün yapısı, treylerin boş ağırlığı, dingil özellikleri ile en boy ve yükseklik ölçü kriterlerine dikkat ediyoruz.

İyi bir treyler sizce nasıl olmalı?

İyi bir treyler de her şeyden önce şasi mukavemetinin çok sağlam olmasının yanında aracın boş ağırlığı da önemli bir kriter. Dingilleri taşıma kapasitesine uygun olmalıdır.

Treyler tercihinizi taşıdığınız yükün niteliği mi belirliyor?

Firmamız genellikle (soğutuculu) frigrofik yarı römorklarla, yaş sebze-meyve ile dondurulmuş gıda taşıması yaptığından treyler tercihimizi taşıdığımız yükün niteliği belirlemektedir.

Her yük her treyler ile taşınır mı?

Hayır, her yük her treyler ile taşınamaz. Örneğin dondurulmuş gıdanın normal treyler ile taşıması mümkün değildir. Konfeksiyon yükü normal treyler ile taşınamaz. Sağlıklı bir taşımanın gerçekleştirilebilinmesi için yükün niteliğine göre treyler tercih edilmelidir.

 

 
Treyler Pazarında Bir Dev
 
Yılın Spor Otomobilleri Audi?den
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
fahrer
treyler
Kamyon
kamyoncu
kamyonum
dikkat
src
haberler
sondakika