Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
26 Kasım 2007 Pazartesi - 00:00

UND Tepkili: 'Avrupa'ya İhracatımız Durdu'

UND Tepkili:  Avrupa ya İhracatımız Durdu

“Bilindiği üzere, Bulgaristan boş girip yük alma belgeleri 15 gün önce   bitmiş, Bulgaristan transit geçiş belgeleri ise 23 Kasım itibariyle tamamen bitmiştir. Bulgaristan makamları tarafından çeşitli sebepler verilerek gönderilmesi kasıtlı bir şekilde geciktirilen hakkımız olan kota bakiyesi belgeler sebebiyle Türk ekonomisinin  göreceği zarar ortadadır. UND olarak söz konusu kota bakiyesi belgelerin ülkemize getirilmesi konusunda Ulaştırma Bakanlığı nezdinde Eylül ayından bu yana sayısız girişimde bulunulmuştur.

10-11 Mayıs 2007 tarihlerinde Sofya'da gerçekleştirilen Bulgaristan-Türkiye Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısında Bulgaristan transit belge kotası 200.000 adet, ikili belge kotası 20.000 adet, boş giriş belgesi kotası 10.000 adet, 3. ülke belgesi kotası da 500 adet olarak belirlenmiştir.

Söz konusu KUKK Toplantısının ardından, Kasım ayına dek Bulgaristan belge kotasından 80.000 adet transit, 15.000 adet ikili, 5.000 adet  boş girip yük alma belgesi, 500 adet üçüncü ülke belgesi ülkemize ulaşmıştır. Bu durumda Bulgaristan'dan Kasım ayı başında kota bakiyesi olarak 120.000 transit, 5.000 adet ikili, 5.000 adet de boş girip yük alma belgesi alacağımız bulunmakta.

 Tüm girişimlerimize rağmen, Ulaştırma Bakanlığımızdan herhangi bir yanıt alınamaması üzerine, kota bakiye belgelerinin ülkemize getirilmesi konusunu Derneğimiz 27.09.2007 tarihinde Ulaştırma Bakanlığımızdan yazılı  olarak tekrar talep etmiş ve daha sonra konu Sofya Büyükelçiliğimiz nezdinde takip edilmiştir. Söz konusu talep neticesinde Bulgar makamlarından net bir yanıt alınamaması üzerine 30.10.2007 tarihinde Dış Ticaret Müsteşarlığımıza  bir yazı gönderilerek konu hakkında destekleri talep edilmiştir. Bu girişim sonucunda Sofya Büyükelçiliğimiz Bulgar makamlarına çok ivedi bir uyarı yazısı göndermiştir. Bulgaristan muadil Derneği AEBTRI'ye de 01.11.2007 tarihinde bir yazı gönderilerek belgelerin alınması konusundaki destekleri talep edilmiştir.

Öte yandan, belgelerin acil olarak getirilmesi taleplerine paralel olarak UND Bulgar makamlarının kota bakiyesi    belgeler ülkemize gönderilene dek, daha sonra kotadan mahsup edilmek üzere Türk araçlarının belgesiz olarak geçişlerine izin vermeleri konusunda Ulaştırma Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Sofya Büyükelçiliğimiz ve Bulgaristan Nakliyeciler Derneği nezdinde girişimde bulunmuş, ancak bu teklif Bulgar makamlarınca reddedilmiştir.

 Tüm bu girişimlerin sonucunda Bulgar makamları 08.11.2007 tarihinde alacağımız olan 120.000 adet transit kota bakiyesi belgenin sadece 10.000 adetini Büyükelçiliğimize teslim etmiştir. Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarımızda bekleyen araçlar olması sebebiyle belgeler UND Kapıkule Temsilcisi tarafından 08.11.2007 tarihinde Sofya Büyükelçiliğimizden teslim alınarak aynı gün ülkemize getirilmiş ve kullanıma açılmıştır.

Aynı durumun belgelerin alınacak geri kalan bölümünde yaşanmamasını teminen 10.000 adet transit belgenin teslim edildiği 08.11.2007 tarihinden bu yana Derneğimiz Ulaştırma Bakanlığımızın da desteği ile Sofya Büyükelçiliğimiz aracılığıyla Bulgar tarafına sayısız kere talepte bulunmuş ancak Bulgar makamları belgelerin teslimini sürekli olarak ertelemiştir.

Şu an itibarıyla sınır kapılarımızda Bulgaristan transit belgesi tükenmiştir. Kapıkule sınır kapısının hafta başından beri kapalı olmasının ve işlemlerin ancak bugün başlayabilmesinin yarattığı sıkıntılara ek olarak bir de bu olumsuz durumun ortaya çıkması Türk nakliyecisine ve dolayısıyla Türk dış ticaretine büyük ölçüde zarar vermektedir.

Bulgaristan makamları halen 20.000 adet transit belgenin basımını tamamlayamamıştır. Bugün Sofya Büyükelçiliğimiz ve Bulgaristan Nakliyeciler Derneğinden almış olduğumuz bilgiye göre Bulgaristan yetkili makamları belge basımını en kısa zamanda bitireceği gibi muğlİ¢k bir ifade kullanmaktadır.

Son olarak, Derneğimiz 'ivedi' koduyla tekrar Dışişleri Bakanlığımız ve Ulaştırma Bakanlığımız nezdinde girişimlerde bulunarak, belgelerin en hızlı şekilde verilmesi, bu mümkün olmuyorsa araçların belgesiz geçişine izin verilmesi talep edilmiştir.

Yaşanan kriz ülkemizin Avrupa ihracatını durdurma noktasına getirmiştir. Kamunun  konuya çok acil müdahale etmeleri gerekmektedir.        

Kriz, Türkiye ekonomisini derinden sarsacak durumdadır.” 

 
İspanya Geçiş Belgesi Kotasında 2008 İçin Yüzde 10'luk Artış
 
Türkiye-Suriye UKK Toplantısı Yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
trucksrcfahrer haberler şofördikkatnewskamyonculkw