Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
12 Nisan 2010 Pazartesi - 00:00

Egeray Banliyö Tren Setlerinin Deneme Sürüşü Yapıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Egeray kapsamında kullanılacak banliyö tren setlerinin deneme sürüşünü yaptı. Bakan Yıldırım, “Ulaştırma Bakanlığı kent içi raylı sistemleri gerek görüldüğünde yapabilir” hükmü ilave edileceğini bildirdi.

Egeray Banliyö Tren Setlerinin Deneme Sürüşü Yapıldı

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Egeray kapsamında kullanılacak banliyö tren setlerinin deneme sürüşünü yaptı. Bakan Yıldırım, “Ulaştırma Bakanlığı kent içi raylı sistemleri gerek görüldüğünde yapabilir” hükmü ilave edileceğini bildirdi.

Yapımı devam eden Egeray kapsamında kullanılacak banliyö tren setlerinin deneme sürüşlerinin başlaması nedeniyle Ankara Garı'nda tören düzenlendi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile deneme seferlerinde kullanılacak banliyö tren setine binerek, banliyö hattında Sincan'a kadar yolculuk yaptı. Yıldırım ile Kocaoğlu, makinist kabini ''markiz''e geçerek banliyö tren seti hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yıldırım, Özgüneş ile Sincan istasyonları arasında makinist koltuğuna oturarak banliyö tren setini kullandı.

Bakan Yıldırım, banliyö tren setinde gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir Aliağa-Menderes hattında çalışacak banliyö tren setlerinin ilk testini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve TCDD Genel Müdürlüğü personeli ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Adım adım İzmir'in kuzeyini güneyine bağlayacak ve bir günde yarım milyondan fazla İzmirli'ye hizmet verecek Egeray projesinde sona yaklaşıldığını belirten Yıldırım, ''Bu testlerin ve hattın bazı ufak tefek işlerinin tamamlanmasının ardından yolcu taşımasına bu yıl içinde geçilecek. Egeray, belki iki etapta açılacak. Cumaovası'ndan Alsancak'a olan güney hattı daha önce, sene ortasında açılacak. Diğer kısmı da senenin ikinci yarısında tamamlanarak hattın tamamı hizmet vermeye başlayacak'' diye konuştu.

İzmir, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerin en önde gelen sorunlarının başında toplu ulaşımın geldiğine dikkati çeken Yıldırım, toplu ulaşımın kalitesini artırmak ve vatandaşların huzurlu, rahat ve emniyetli seyahat etmesini sağlamak için raylı sistemin olmazsa olmaz olduğunu kaydetti. Egeray Projesi'nin belirli nedenlerden dolayı uzun zaman aldığına işaret eden Yıldırım, 2006'da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD'nin bir araya gelerek İzban A.Ş. adıyla ortak şirket kurduğunu söyledi. İzban A.Ş'nin Egeray'ın işletmesini yapacağını, altyapının da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD'nin işbirliği içinde gerçekleştirdiğini anlatan Yıldırım, 80 kilometre uzunluğunda olan Egeray'ın toplam proje beledilinin 1 milyar TL civarında olduğunu ifade etti. Yıldırım, yılda 200 milyondan fazla insana hizmet edecek Egeray'ın İzmir'in kuzeyi ile güneyi arasındaki taşımayı rahatlatacak bir proje olduğunu kaydetti.

Yıldırım, bir gazetecinin ''TCDD'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile banliyö hattı yapımında yapılan işbirliğinin bir örneği bazı kentlerde yapımı devam eden metro projelerinde de gerçekleşecek mi?'' sorusu üzerine, Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Bursa, Kayseri, Konya ve Gaziantep büyükşehir belediyelerinin metro projelerinin devam ettiğini söyledi. Belediyelerin imkanlarının kapsamlı ve ağır maliyetli metro projeleri için yetersiz olduğunu vurgulayan Yıldırım, bu nedenle projelerin uzadığını ve hizmette gecikmeler olduğunu anlattı. Yıldırım, şunları kaydetti: ''Biz Bakanlık olarak, bir düzenleme çalışmasını bir noktaya getirdik. Ulaştırma Bakanlığının teşkilat kanununa 'Ulaştırma Bakanlığı kent içi raylı sistemleri gerek görüldüğünde yapabilir' diye bir hüküm ilave ediyoruz. Bu düzenleme ile yasal altyapısını tamamlamış olacağız, çok yakın zamanda bu sene içinde bitireceğiz. Yasa şu anda komisyondan geçti. Genel Kurul aşamasında, Genel Kurul'un çalışma programına göre belli olacak.''

Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Şirinyer-Buca-Tınaztepe arasında tramvay yapılmasına yönelik projesinin hatırlatılması üzerine, projenin biraz nostalji ve biraz taşıma amaçlı bir raylı sistem projesi olduğunu söyledi. İzmir'in raylı toplu taşımaya hizmet edecek İzban A.Ş. adında bir şirketi olduğunu belirten Yıldırım, ''Bu ve buna benzer hangi projeler varsa, İzban bunu yapabilecek kapasite ve altyapıya sahiptir. Bunu karşılıklı görüşüp gerçekleştirebilirler'' dedi.

 

 
THY İlk Beşte
 
Anadolu Isuzu?dan Turizmcilere Özel Destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En Yüksek Payı Otomotiv Aldı
Türkiye'nin ihracatında son iki yılda 36,5 milyar dolar ihracat hacmi ...
Araç Muayenelerinde Son Durum Ne?
Ulaştırma Bakanlığı tarafından araç muayene istasyonlarına ilişkin ...
Türk-Tacik KUKK Toplantısı
Türkiye ile Tacikistan arasında karayolu taşımacılığı alanında işbirliğinin ...
 
N SERİSİ FOODİST?TE
Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde dördüncüsü ...
Renault İle Daimler İşbirliği Yapacak
 İki Devden İşbirliği Renault ve Nissan ittifakı, Alman Daimler ...
Goodyear?dan kışa hazırlık önerileri
Aracınızın sert hava koşullarına hazır olması büyük önem ...
 
RO-RO Seferleri Başladı
 Tekirdağ Akport Limanı'ndan Başladı Uluslararası Nakliyeciler Derneği  ...
Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?Sivas?a Hızlı Tren Projesini Başlattık?
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Sivas'a hızlı tren projesini ...
Sahte Araç Muayenesine Dikkat!
TÜVTURK araçlarını yetkili muayene istasyonlarına götürmek ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoförkamyonumfahrersondakika haberler buslkwkamyoncudikkat