Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
8 Nisan 2010 Perşembe - 00:00

Araç Muayenelerinde Son Durum Ne?

Ulaştırma Bakanlığı tarafından araç muayene istasyonlarına ilişkin yayınlanan genelge yenilendi.

Araç Muayenelerinde Son Durum Ne?

 

Ulaştırma Bakanlığı tarafından araç muayene istasyonlarına ilişkin yayınlanan genelge yenilendi.

Buna göre:

ARIZALARDA DURUM NE?

1) Sabit ve seyyar araç muayene istasyonlarında, araçların muayenesine veya muayene sonuçlarının elektronik ortamda Bakanlığımıza gönderilmesine engel teşkil eden her türlü arıza durumunda, arızaların yetkili kişiler veya yetkili servisler tarafından tespiti ve onarımına ilişkin bilgi ve belgeler arızanın başlangıcından itibaren, en geç iki gün içinde Bakanlığa bildirilecek.

2) Seyyar araç muayene istasyonlarında bulunan cihazlarda oluşan arızalar nedeniyle Bakanlığa bildirilen çalışma programına uygun olarak gidilemeyen/hizmet verilemeyen yerde arıza, üç gün içerisinde giderilerek muayene hizmetinin verilmesi sağlanacak.

ELEKTRONİK VERİ AKTARIMI NASIL ÇALIŞACAK?

1) Sabit ve seyyar araç muayene istasyonlarında yapılan araç muayene uygulaması, merkezi web tabanlı bir sistem üzerinde gerçek zamanlı olarak Bakanlık bilgi işlem sistemlerine entegre olarak çalışmaya devam edecek.

2) Araçların özellikleri ve teknik bilgileri ile muayene sonuçlarının yer aldığı/işlendiği herhangi bir araç muayene raporu, Ulaştırma Bilgi Sisteminde kayıtlı olmaması halinde geçerli sayılmayacak.

3) Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı trafik tescil kuruluşlarınca araç muayene istasyonlarına tespit amacıyla gönderilen araçlara ait bilgiler gerçek zamanlı olarak Bakanlık bilgi işlem sistemlerine aktarılacak.

Muayene raporlarının bir sureti kağıt ortamında 5 yıl arşivlenecek.

 

1) Araç muayene istasyonlarında kullanılan cihazlar ilgili mevzuatta belirtilen aralıklarla yetkili kurum/kuruluşlarca ölçülür/kalibre edilir ve bununla ilgili belge ve dokümanlar muhafaza edilecek.

 

2) Muayene raporlarının bir sureti kağıt ortamında 5 yıl arşivlenecek.

 

3) İşletici veya alt işleticilere ilişkin olarak ticaret sicil gazetesinde yayımlanması gereken her türlü değişiklikler, değişikliğin yayımlandığı tarihten itibaren 60 gün içinde ticaret sicil gazetesinin aslı veya noter onaylı sureti ile birlikte Bakanlığa bildirilecek.

 

ÇALIŞMA GÜN VE SAATLERİ – SÜRELERİ NASIL BELİRLENDİ?

 

1) Araç muayene istasyonlarında çalıştırılan hafif vasıta muayene teknisyenlerinin muayene tekrarı hariç araç başına işlem süresi ortalama 15 dakika (bu sürenin hesaplanmasında 2 adet motorlu bisiklet veya motosiklet 1 adet otomobil olarak değerlendirilecek), ağır vasıta muayene teknisyenlerinin araç başına işlem süresi ortalama 30 dakika olarak esas alınacak ve söz konusu teknisyenlerin muayene yapabileceği azami araç sayıları buna göre belirlenecek.

 

2) Pazar günlerinde araç muayene istasyonlarında çalışmada bulunulmayacak. Ancak istisnai durumlarda Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nün onayı alınmak şartıyla çalışma yapılabilecek.

 

3) Çalışmak için gerekli tüm diğer yasal izin, iş ve işlemlerin tamamlanmış olması ve önceden Bakanlığa bilgi verilmesi şartıyla, sadece belirli bir Belediyeye ait toplu taşıma araçlarının veya çok sayıda araca sahip bir kamu kurumuna/kuruluşuna ait araçların muayeneleri, belirli bir resmi tatil gününde veya günlerinde veya normal mesai saatleri dışında fazla mesai yapmak suretiyle sadece sabit muayene istasyonunda yapılacak.

 

4) Seyyar araç muayene istasyonlarında; bir saatte en fazla 4 (dört) ve bir günde en fazla 32 (otuz iki) araçtan fazla araç muayenesi yapılamaz (bu sayının hesaplanmasında 2 adet motorlu bisiklet veya motosiklet 1 adet otomobil olarak değerlendirilir). Ancak bir günde muayeneye gelen araç sayısının 32 (otuz iki) adetten fazla olması halinde muayene işlemlerine ertesi gün de devam edilecek.

 

5) Motorlu araç trafik belgesinde yazılı muayene geçerlilik süresinin resmi tatil gününe denk gelmesi durumunda, muayene geçerlilik süresi, tatil gününü takip eden ilk iş günü olarak kabul edilecek.

 

6) Gerekli personelin sağlanması ve Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nün onayının alınmasını müteakip muayene istasyonları vardiya sistemi ile çalışabilecek. Ayrıca, gerekli görülen istasyonlar için işleticinin bu konuda talebi olmaksızın, Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nce talep edilmesi halinde en geç 10 gün içerisinde söz konusu istasyonlarda vardiya sistemine geçilecek.

 

7) Çalışmak için gerekli tüm diğer yasal izin, iş ve işlemlerin tamamlanmış olması şartıyla, pazar günleri dışında kalan resmi tatil günlerinde, işletici tarafından Bakanlığa en az 7 gün önceden bilgi verilmek suretiyle istasyonlar hizmet vermeye devam edebilecek. Ayrıca bu konuda işleticinin talebi olmaksızın, en az 7 gün önceden işleticinin bilgilendirilmesi suretiyle Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nce tatil günlerinde istasyonların çalıştırılması için res’en talimat verilebilecek.

 

8) Sabit araç muayene istasyonlarında iş yoğunluğuna bağlı olarak Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nün fazla mesai yapılması hususundaki talimatı en geç 7 (yedi) gün içerisinde uygulamaya geçirilecek.

 

9) Mesai saatinin bitimine 15 dakika kalıncaya kadar araç muayenesi amacıyla sabit araç muayene istasyonuna gelen bütün araçlara sıra numarası verilecek ve sıra numarası verilen araçların muayene işlemi tamamlanmadan mesai sonlandırılmayacak.

 

ARAÇ MUAYENE İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DİĞER HUSUSLAR İSE ŞÖYLE BELİRLENDİ

 

1) Muayene sonucunda “EMNİYETSİZ” sınıfına giren kusurları tespit edilen araçların muayene tekrarları da, Yönetmeliğin 8’inci maddesinde  “AĞIR KUSURLU” araçlar için belirlenen muayene tekrarına uygun olarak yapılacak.

 

2) Hiçbir kamu kurum/kuruluşu ile özel veya tüzel kişiliklere ait kuruluşlara ayrı bir muayene kanalı tahsis edilemeyecek.

 

3) Ambulans, itfaiye, emniyet teşkilatına ait resmi araçlar, özürlü vatandaşlara ait araçlar ve muayene tekrarına gelen araçların muayeneleri öncelikli olarak yapılacak.

 

4) Ambulansların muayene işlemlerinde; sedyenin bir koltuk olarak değerlendirilmesi, ilkyardım çantası istenilmemesi ve hasta mahremiyeti amacıyla takılan buzlu camların herhangi bir kusur olarak değerlendirilmeyecek.

 

5) Büyükşehirlerde Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) veya diğer yerlerde ilgili trafik komisyonları kararları gereğince uygulanan ve aracın rengini değiştirecek nitelikte olmayan renkli kuşaklara sahip ticari araçların muayenelerinde, bu kuşakların araç tescil belgelerine işlenmesi şartı aranmayacak.

 

6) İcra Dairelerinden satın alınan araçlar için “fenni muayenesinin yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmadığını belirten ilgili vergi dairesinden alınmış bir yazı” ile başvurulması halinde, söz konusu yazı aslı ile icra satış işlemine ilişkin belgelerin ilgili istasyonda arşivlenmesi kaydıyla, bu araçların muayeneleri yapılacak.

 

 
Türk-Tacik KUKK Toplantısı
 
OtoPratik?ten Ücretsiz Fren Kontrolü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk-Tacik KUKK Toplantısı
Türkiye ile Tacikistan arasında karayolu taşımacılığı alanında işbirliğinin ...
N SERİSİ FOODİST?TE
Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde dördüncüsü ...
Renault İle Daimler İşbirliği Yapacak
 İki Devden İşbirliği Renault ve Nissan ittifakı, Alman Daimler ...
 
Goodyear?dan kışa hazırlık önerileri
Aracınızın sert hava koşullarına hazır olması büyük önem ...
RO-RO Seferleri Başladı
 Tekirdağ Akport Limanı'ndan Başladı Uluslararası Nakliyeciler Derneği  ...
Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?Sivas?a Hızlı Tren Projesini Başlattık?
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Sivas'a hızlı tren projesini ...
 
Sahte Araç Muayenesine Dikkat!
TÜVTURK araçlarını yetkili muayene istasyonlarına götürmek ...
?Ucuza Kredi Vermeyiz?
Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bankaların ...
Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?Ticaret ile Ulaştırma, Et ile Tırnak Gibidir?
 Ulaştırma İle Ticaret Ayrılmaz Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srckamyonumfahrernewskamyoncu haberler şoförKamyonbus