Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
31 Aralık 2010 Cuma - 00:00

Goodyear?dan kışa hazırlık önerileri

Aracınızın sert hava koşullarına hazır olması büyük önem taşıyor. Bu sebeple aracınızın sağlam durumda olduğundan, doğru lastiklerin takılı olduğundan ve özel kış zorlukları ile mücadele etmek için yardımcı olacak malzemeleri aracınızda bulundurduğunuzdan emin olunuz.

Goodyear?dan kışa hazırlık önerileri

Aracınızın sert hava koşullarına hazır olması büyük önem taşıyor. Bu sebeple aracınızın sağlam durumda olduğundan, doğru lastiklerin takılı olduğundan ve özel kış zorlukları ile mücadele etmek için yardımcı olacak malzemeleri aracınızda bulundurduğunuzdan emin olunuz.

 

Araçların kışa hazırlanması için en doğru zamanın sonbaharın sonu olduğunu hatırlatan Goodyear Türkiye, İsrail, Kafkasya Pazarlama Direktörü Alper Yüksel; “Kış sürüşü son derece zorlayıcı olabilir. Kış koşullarında araba kullanan sürücülerin, tüm dikkatlerini yola vermesi son derece önemlidir. Ancak, doğru kış ekipmanı ve bazı önemli hazırlıklarla sürücülerin endişe etmesine gerek kalmaz” diyerek sürücüleri hem kendilerinin hem de sevdiklerinin yol güvenliği için uyardı.

 

Goodyear: “Kış için aracınızı ayrıntılı şekilde kontrol edin”

 

Sürücülerin kış için yapması gereken en önemli hazırlıklardan birinin arabaları için bir kış sağlık check-up’ı yaptırmak olduğunu belirten Goodyear, bu kontrolü kendisi yapmayı tercih eden deneyimli ve teknik eğitimli sürücüler için aşağıdaki öğelerin ayrıntılı bir şekilde kontrol edilmesini öneriyor:

 

Tüm lastik yanaklarını ve dişlerini, yırtık ve çatlak gibi zararların olup olmadığını anlamak için görsel olarak denetleyin. Lastiğin dişleri arasına saplanabilecek keskin maddelerin olup olmadığını kontrol edin. Lastik dişlerinin eşit olmayan bir şekilde yıpranıp yıpranmadığını kontrol edin. Eğer böyle bir yıpranma varsa bu arabanın şasi süspansiyon ayarının bozuk olduğunun bir göstergesi olabilir. Bu durumda araba servisinize danışın.

Lastikler yıprandıkça performansları değişir ve bu aracın fren mesafesini etkileyebilir; bu nedenle lastiklerin diş derinliğini düzenli olarak kontrol edin. Karlı kış yollarında yeteri kadar kavrama sağladığından emin olmak için kış lastikleri en az 4 mm. diş derinliğine sahip olmalıdır. Aracın lastik basıncını kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca, tüm lastiklerde valf kapakları olup olmadığını kontrol edin.

Arabanın cam sileceği ve motor soğutma sistemindeki antifriz düzeyini kontrol edin. Suyun donmamasını sağlamak için özel kış cam suyu ilave edin. En önemlisi, motor arızalarını önlemek için arabanın radyatör sistemindeki antifriz düzeyinin yeterli olduğundan emin olun. Eğer akü birkaç yıllıksa ve çıkartılabilir kapağa sahipse, elektrolit sıvısının düzeyini kontrol edin ve gerekliyse damıtılmış su ile doldurun.

Yıpranmış cam silecekleri ön cam üzerinde kir bırakır ve en çok ihtiyacınız olduğu yağmur ve kar yağışı sırasında görüşü kısıtlar. Bu sebeple özellikle silecek lastiklerinin kontrol edilmesi çok önemlidir. Donmalarını önlemek için tüm kapıların lastiklerini kış gelmeden yağlayın. Buharlanmış ön camı kurutmak ve arabada rahat etmek için iyi bir ısıtma sistemine ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca arka cam buz çözücüyü kontrol edin. 

İlk yardım takımları, buz kazıyıcı, arabanın karını temizlemek için bir fırça, akü dolum kablosu, yoğun karlı bölgelere gitmeyi planlıyorsanız kar zinciri, acil durumda kullanılmak üzere bir fener ve ideal olarak bir flaş ışığını arabanızda bulundurun. Ayrıca, arabanın kapılarının açılmaması durumunda garajda da bir buz çözücünün bulundurulması önerilmektedir. Trafik tıkanıklığında yolda kalmamak için yakıt depoları sürekli dolu tutmaya özen gösterin.

Yaz Lastiklerinizi Doğru Depolayın

Kış lastiklerine geçiş yapmak, yaz lastiklerinin bir sonraki bahara kadar güvenli bir şekilde depolanması gerektiği anlamına gelir. Goodyear Türkiye, İsrail, Kafkasya Pazarlama Direktörü Alper Yüksel, lastiklerini anlaşmalı Goodyear bayilerinden alan tüketicilerin, çıkardıkları lastikleri, gerekli koşullarda bayilerinin depolarında saklayıp değişim zamanı geldiğinde Goodyear bayisine giderek lastiklerini kolayca değiştirebileceklerini belirtti.

 
Petrol 86 Dolara Yaklaştı
 
Renault İle Daimler İşbirliği Yapacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RO-RO Seferleri Başladı
 Tekirdağ Akport Limanı'ndan Başladı Uluslararası Nakliyeciler Derneği  ...
Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?Sivas?a Hızlı Tren Projesini Başlattık?
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Sivas'a hızlı tren projesini ...
Sahte Araç Muayenesine Dikkat!
TÜVTURK araçlarını yetkili muayene istasyonlarına götürmek ...
 
?Ucuza Kredi Vermeyiz?
Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bankaların ...
Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?Ticaret ile Ulaştırma, Et ile Tırnak Gibidir?
 Ulaştırma İle Ticaret Ayrılmaz Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ...
Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?İki Ülke Arasındaki Tarihi Dostluk İlişkileri Daha Da Gelişecektir?
 Bakanlıkta Biraraya Geldiler Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ...
 
Petrol Fiyatları 80 Doların Üzerinde
 Fiyatlar 80 Doların Üzerinde Uluslararası piyasada petrolün ...
Türkiye-Ürdün KUKK Toplantısı Yapıldı
Türkiye–Ürdün 4’üncü Kara Ulaştırması ...
THY'de Yaz Tarifesi Başlıyor
Türk Hava Yollarında (THY) 2010 yılı yaz tarifesi 28 Mart Pazar günü ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
truckkamyonumfahrerkamyoncudikkatşoförbustreylerKamyon