Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
4 Ağustos 2007 Cumartesi - 00:00

Dünyada Taşımacılık Sektöründe Yeni Gelişmeler

Dünyada Taşımacılık Sektöründe Yeni Gelişmeler

Almanya’da ise 1 Eylül tarihinden itibaren düşük emisyon kategorilerindeki ağır vasıtaların satın alınması ve kiralanması için ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli şirketlere 2550 Avro’dan 4250 Avro’ya kadar desteğin Almanya Federal Ulaştırma Bakanlığı tarafından sağlanacağı bildirildi.

Öte yandan Hindistan’da lojistik sektörünün kayda değer bir büyüme içine girdiği ve 125 milyar Dolarlık bir potansiyel oluşturulduğu vurgulandı.

Dünyada tük taşımacılığı konusunda yeni gelişmelerin anlatıldığı Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) ARGE bölümü tarafında hazırlanan bültenin ayrıntıları ise şöyle:

“ݝtalya’da Yeni Bir Lojistik Köyü

ݝtalya’da işletici şirket Interporto Arezzo tarafından Arezzo’da (Toskana) yeni bir lojistik köyünün inşaatına yönelik hazırlıklar başladı. Yeni lojistik köyü tamamlandığında, Arezzo Logistica Integrata’nın intermodal terminalinde, günde dört blok trenin işletilmesi mümkün olacak. Yeme-içme hizmetlerinden kesintisiz soğuk tedarik zincirlerine kadar birçok hizmet dahil olmak üzere, depolama için toplam 230.000 m2’lik bir alanın dörtte birinden fazlası tahsis edilmiş olup; projenin ilk aşamasında bir konteyner depolama alanının yanı sıra toplamda 31.000 m2’lik kullanılabilir alanı kapsayan beş adet antrepo inşa edilecek. Başlangıç çalışmalarının Mayıs 2009’da tamamlanması bekleniyor. ݝkinci aşamada ise depolar, hizmet sahaları ve bürolardan oluşacak 30.000 m2’lik bir alan ilavesi gerçekleştirilecek. Projenin Kasım 2011 tarihinde tamamlanacağı belirtiliyor. Sözkonusu tesis, Milano ile Napoli arasındaki A1 otobanına, E45 no.lu Avrupa karayoluna (Orte-Ravenna) ve Milano ile Roma’yı birbirine bağlayan demiryolu hattına yakınlığı sayesinde son derece elverişli ulaşım bağlantıları sunuyor. Bu bağlantılar ayrıca merkezin 5 No.lu Trans-Avrupa Koridoru’nun yanı sıra Alpler üzerinden geçen Brenner (Avusturya) ile Simplon (ݝtalya-ݝsviçre) eksenleri ile de uygun bağlantı sağlıyor. ݝtalya’daki Toskana, Umbria, Lazio, Marche ve Emilia-Romagna idari bölgeleri, yeni lojistik köyünün doğal arka bölgesini (hinterland) oluşturuyor. Bu lojistik köyün, ülkenin Adriyatik ve Tyrrhenian Denizi kıyıları arasındaki  merkezi konumu Civitavecchia, Livorno, Ravenna ve Ancona Limanlarına hızlı erişim sağlaması nedeniyle hayli avantajlı bulunuyor. Interporto Arezzo, Arezzo Logistica Integrata’da % 91 hisseye sahip olup azınlık hissedarları arasında Ferrovie dello Stato (ݝtalyan devlet demiryolları şirketi), bölgesel ve yerel makamları ile sektör kuruluşları yer alıyor.

Fransa’da Ağır Vasıtalara Yönelik Karayolu Ücretlendirme Sistemi Deneme Safhasında

Fransa’nın yeni hükümeti AB’nin önerdiği şekilde bir karayolu ücretlendirme sistemini uygulamaya koymaya kararlı görünüyor. Bu sistem ilk olarak ağır yük taşıtı trafiğinin giderek artış gösterdiği ve sürücülerin büyük bölümünün Almanya’daki ücretli otobanlardan geçmemek için bölge içindeki karayollarına meylettiği Alsace’da denenecek. Alsace’daki taşımacılık sektörü, yeni sistemi,  ciddi zarar getirmesi endişesiyle protesto ediyor. Fransız taşımacılık ve lojistik derneği TLF daha önceden bu sisteme şiddetle karşı çıkarken, deneme amaçlı uygulamanın 150 taşımacılık ve lojistik şirketinin kapanmasının yanı sıra yan sektörlere vereceği ciddi zararlar bir kenara, Alsace bölgesinde 2000 kişinin işini kaybetmesiyle sonuçlanacağını belirtmişti. TLF’nin verdiği bilgilere göre; 12 ton ve üzxeri tüm ağır yük taşıtları A35 otobanı ile RD1083 ve RD83 bölge karayollarında bir Eurovignette satın almak zorunda kalacak. Yol geçiş ücretleri iki dingilli araçlar için km başına 0.06 Avro, üç dingilli araçlar için km başına 0.09 Avro, dört dingilli araçlar için km başına 0.12 Avro ve beş dingilli ağır yük araçları için ise km başına 0.15 Avro. Fransa hükümeti 19 milyon Avro’luk kısmı Alsace Bölgesinin istihdamının %2’sini sağlayan 1015 nakliye firmasından gelmek üzere, yılda toplam 35 milyon Avro kazanç elde etmeyi umuyor.  TLF halihazırda son derece yüksek olan sektörel vergiler üzerine uygulanacak bu yeni sistemin, sektörün gelirlerinde keskin bir düşüşe yol açacağından endişeli. Ayrıca ağır vasıtalara yönelik ücretlendirme Alsace’da lojistik faaliyetler başlatma yönünde yatırım yapmayı düşünen potansiyel yatırımcılar üzerinde de olumsuz etki yaratması sözkonusu. Geçtiğimiz beş yıl içinde Alsace’daki karayolu nakliye şirketlerinin %7’si iflas etmiş bulunuyor.

Almanya’dan “Yeşil” Araç Alımına 4250 Avro’ya Kadar Teşvik

Almanya Federal Ulaştırma Bakanlığı 1 Eylül 2007 tarihinden itibaren düşük emisyon kategorilerindeki ağır vasıtaların satın alınması ve kiralanması için ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli şirketlere 2550 Avro’dan 4250 Avro’ya kadar destek sağlayacak. Düşük emisyonlu, çevreyi koruyan araçların satın alınmasını teşvik etmeye yönelik bu uygulama kapsamında 12 ton ve üzeri yeni araç alımları için doğrudan sübvansiyon ya da sübvanse edilmiş kredi faiz oranları temin edilecek. Bu destekten yararlanması istenen araçların henüz zorunlu olmayan Euro V standardına uygun olmaları ve en az iki sene Almanya’da tescil edilmiş olarak kalmaları gerekiyor. Alman Ulaştırma Bakanı Wolfgang Tiefensee tarafından yapılan açıklama uyarınca, ulaştırma bakanlığı ağır yük araçlarına yönelik vergileri düşürecek olup; bu uygulamayı dengelemek amacıyla  ağır yük araçlarına uygulanan vergide (LKW-Maut) 1,1 Euro cent’lik artış yaparak vergi oranını kilometre başına 13,5 Euro-cente çıkaracak.

Hindistan Lojistik Sektörü 125 Milyar’lık Bir Altın Madeni…

Datamonitor’ün “Hindistan’da Lojistik Görünüm 2007” başlıklı son araştırmasına göre; Hindistan’ın üç taraflı lojistik (3PL) pazarı, kayda değer bir büyüme sürecinden geçiyor.  Raporda Hindistan’da, hem dış kaynaktan temin edilen lojistik hizmetleri pazarında, hem de sözleşmeli lojistik pazarında çift basamaklı büyüme beklenirken; yılda % 9’un üzerinde gerçekleşen GSYݝH artışı ve çift basamaklı gelişme kaydeden üretim sektörüyle, Hindistan lojistik pazarının 2010 yılında 125 milyar $’ı geçeceği öngörülüyor. Datamonitor lojistik analizcisi ve araştırma sorumlusu Praveen Ojha, Hindistan’da halen güçlü büyümenin destekleyicisi olarak 300 milyar’ın üzerindeki altyapı yatırımları, çok sayıda devlet vergisinin yerini alarak prosedürlerde basitlik sağlayan KDV’nin kademeli olarak uygulamaya konması ve organize perakende ve işlenmiş tarım ürünleri pazarının gelişimini sayıyor. Ojha ayrıca otomotiv, sermaye malları, elektronik eşya, perakende ve telekomünikasyon sektörlerindeki güçlü doğrudan yabancı sermaye akımının, Hindistan’daki 3PL hizmet sağlayıcıları için daha fazla pazar fırsatı sağladığını da belirtiyor. Öte yandan, ülkede ticaret ve lojistik altyapısının fazla gelişmemiş olması sonucunda Hindistan ekonomisinin lojistik maliyetleri (lojistik maliyetlerin ’dan az olduğu Batı Avrupa ve Kuzey Amerika’ya kıyasla) ’ün üzerine çıkıyor. Raporda bu nedenle, üretim mevkilerini yeniden düzenleyen küresel üreticileri de dikkate alarak, uzun vadeli yatırımları ülkeye çekmek için Hindistan’ın sistemden kaynaklanan verimsizlikleri ortadan kaldırması gerektiğine işaret ediliyor. Datamonitor’a göre; Hindistan’ın lojistik sektörü halen ulaşım altyapılarının yetersizliği nedeniyle de sorun yaşamakta. Ulusal Karayolları Hindistan karayolu ağının sadece % 2’sini teşkil ederken; ulusal karayolu yük trafiğinin @’ı bu yollar üzerinden gerçekleşiyor. Ülkedeki 12 limanda ise kapasite yetersizliği nedeniyle gecikmeler yaşanıyor. Düzensizliğin hakim olduğu lojistik sektöründe, üçte ikisi beşten az araçtan oluşan ufak filolardan oluşan bir karayolu taşımacılık sektörü ile binlerce küçük ölçekli gümrükleme ve Forwarding acentesiyle temsil edilen bir nakliye komisyonculuğu sektörü göze çarpıyor. Hindistan’da lojistik maliyetleri kısmak ve temel faaliyet alanlarına odaklanmak isteyen şirketler, Üç Taraflı Lojistik (3PL) şirketlerine daha fazla yönelmeye başlarken; 3PL şirketleri de bu doğrultuda hizmet yelpazelerini genişletiyor. Raporda Hindistan’da dış kaynaktan temin edilen lojistik hizmetlerin 90 milyar $’lık lojistik pazarının dörtte birini teşkil ettiği ancak 2010 yılına kadar yılda ’dan fazla bir büyüme kaydedeceği öngörülüyor.”

 
Çalıntı Kamyonda 20 Ton Kaçak Mazot Ele Geçirildi
 
Fuel oil'e zam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
kamyoncu
şoför
bus
news
kamyonum
src
dikkat
Kamyon
sondakika