Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
9 Aralık 2010 Perşembe - 00:00

YENİ YILDA YENİ TRAFİK CEZALARI

Maliye Bakanlığı’nın yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde 2011 yılında arttırılarak uygulanacak olan zamlı trafik cezaları belli oldu. Yeni yılda alkollü araç kullananlar 590 TL, kırmızı ışık ihlali yapanlar ile hız limitini aşanlar 140 TL ceza ödeyecek.

YENİ YILDA YENİ TRAFİK CEZALARI

 

Maliye Bakanlığı’nın yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde 2011 yılında arttırılarak uygulanacak olan zamlı trafik cezaları belli oldu. Yeni yılda alkollü araç kullananlar 590 TL, kırmızı ışık ihlali yapanlar ile hız limitini aşanlar 140 TL ceza ödeyecek.

Maliye Bakanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranına esas teşkil eden Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) üretici fiyat endeksi, 12 aylık ortalamalara göre yüzde 7,7 oranında artış gösterdi. Vergi ve harçlarla ilgili kanunlarda, vergi, harç ve ceza tutarlarının her yıl yeniden değerleme oranı kadar artması öngörülüyor. Bu çerçevede yeni yılda trafik cezaları da arttırılarak uygulanacak.

Yeni yıldan itibaren, alkollü araç kullananlar 1. defada 590 TL, 2. defada 740 TL, 3 ve üçten sonra ise hapis cezasının yanı sıra bin 186 lira para cezası ödeyecekler. Uyuşturucu veya keyif verici madde alarak araç kullananlar da bin 186 lira ceza verecek. Zamla birlikte kırmızı ışık ihlali yapanlar 140 TL, yasak yerlere park eden sürücüler de 67 TL ceza ödeyecek.

Tescil edilen araçları trafik belgesi ve tescil plakası almadan karayoluna çıkaranlara 590 TL, tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakalarını araç üzerinde ve uygun durumda bulundurmadan trafiğe çıkanlara 67 TL ceza verilecek. Araçların muayene süresini geçiren sürücüler ile servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullananlara 67 lira ceza uygulanacak.

“Takograf bulundurmama cezası 291 TL”

Sürücü belgesi almak için yanlış bilgi veya sahte belge vermenin cezası 740, araç kullanırken sürücü belgesini yanında bulundurmamanın cezası 140, sürücü belgesiz araç kullanmak ve sürülmesine izin vermenin cezası da 291 TL ve 1-2 ay, tekrarında ise 2-3 ay hapis cezası olarak belirlendi. Kamyon, otobüs ve çekicilerde takograf, taksilerde ise taksimetre kullanmayanların cezası da 291 TL olarak tespit edildi.

Ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarını şartlarına uygun olmadan araçlarda bulunduran ve bu cihazları vatandaşların huzurunu bozacak şekilde kullananlara 67 lira ceza verilecek. Park yerlerindeki araçlardan yetkisi olmadığı halde park ücreti alanlar ile karşıdan karşıya geçişlerde işaretlere riayet etmeyen yayalara da 67 lira ceza yazılacak.

“Hız sınırını aşanlara 218 TL’ye varan cezalar”

Hız sınırlarını yüzde 10'dan yüzde 30'a kadar aşanlar (yüzde 30 dahil) 140 TL, yüzde 30'dan fazla aşanlar da 291 TL ceza ödeyecek. Cezayı peşin ödeyenlere indirim uygulanacak. Buna göre hız sınırını yüzde 30'a kadar aşanlar 105 TL, yüzde otuzdan fazla aşanlar ise 218 TL verecek. Hız sınırlarını tespite yarayan cihazların, yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları imal veya ithal edenler bin 785 TL ila 2 bin 975 TL para ve 6-8 ay arası hapisle, bu cihazları araçlarında bulunduranlar da bin 186 TL ile bin 785 TL para ve 4-6 ay arası hapisle cezalandırılacak. Gerekli yerlerde hızını azaltmayan, öndeki aracı güvenli bir mesafeden takip etmeyen, sağa, sola dönüş kurallarına uymayan ve emniyet kemeri takmayan sürücüler 67 TL para cezasıyla karşılaşacak. Geçme kurallarına uymayan ve geçmenin yasak olduğu yerlerde geçen sürücülere 140 TL ceza verilecek.

Özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinde park edenler 133 lira ceza ödeyecek. Taşıma sınırı üzerinde yolcu alanlara da 68 TL ceza kesilecek. Sürücü belgeleri geri alındığı halde, geri alma süresi içerisinde araç kullananlara 291 TL para cezası ile 1-2 ay hapis, tekrarında ise 2-3 ay hapis cezası verilecek. Ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarında polisten izin almadan olay yerinden ayrılanlar 291 TL ceza ödeyecek.

 

 
SÖZ EĞİTİMCİLERDE
 
HASTANE BORÇLARINA AF
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SÖZ EĞİTİMCİLERDE
SRC eğitimleri, ÜDY, ODY bulundurma zorunluluğu ile ilgili Mesleki ...
Otomotivde Rekor Kasım
Otomotiv pazarı 10 günlük ‘Kurban Bayramı’ tatiline ...
Kamyon Yazılarına Yasak Geliyor
  AB Ticaret Hukuku ile uyumlu hale getirilen Türk Ticaret ...
 
Sivas Havaalanı'na Yeni Terminal
  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte geldiği Sivas’ta, ...
ANTALYA LİMANI?NDA REKOR BÜYÜME
Türkiye’nin en büyük liman operatörü Global ...
Elektrikli otomobillere ilişkin yönetmelik hazır
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, elektrikli otomobillere yönelik ...
 
TATİLDE AĞIR BİLANÇO
Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde alınan tüm önlemler ...
Kurban Bayramınız Mübarek Olsun...
Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, ...
HURDA ARAÇTA SINIR 1985 YILI
Hurda araç alımı ile ilgili tebliğ Ulaştırma Bakanlığı tarafından ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumbus haberler srcdikkattürkiyefahrerşoförKamyon