Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
10 Eylül 2009 Perşembe - 00:00

Sele Uyurken Yakalandılar

Sele Uyurken Yakalandılar

Sel sularının etkili olduğu başka bir nokta İkitelli Tır Garajı’ydı. Sabah saat 05.30 sıralarında taşan Ayamama Deresi,TIR Garajı’nı sular altında bıraktı. Boş haldeyken yaklaşık 15 ton olan TIR’lar şiddetli selde sürüklendi.

35 TIR, Ayamama Deresi’ni tıkadı. Sele uykularında yakalanan ve çoğunluğu TIR şoförü olan 16 kişi boğularak can verdi. Şans eseri araçlarından son anda çıkmayı başaran araç sahipleri kurtarılmayı bekledi. Mahsur kalan vatandaşlar itfaiye, sivil savunma arama kurtarma ekipleri ile biri askeri diğeri sivil iki helikopterin yardımıyla kurtarıldı. Garajdaki tüm araçlar kullanılamaz hale gele gelirken sel suları arasında telef olan küçükbaş hayvan ölülerine de rastlandı. TIR garajında işçi olarak çalışan Engin tanık olduğu felaketi şöyle anlattı: “Gece 03.00 sıralarında kalktım, yağmur çok şiddetlenmişti. Bir anda dere yükselmeye başladı. Gürültüyle birlikte sel gelmeye başlayınca bağırarak TIR’larda yatan insanları kaldırmaya çalıştım. Her şey 20 dakika içerisinde oldu bitti. Bazıları selden kaçıp kurtulurken birçok kişi de sulara kapıldı.”

“Tufan gibiydi”

Dinlenmek için TIR garajına gelen TIR şoförü Mehmet Emin Yapışık ise şöyle konuştu: “Gece bir gürültüyle uyandım sular üzerime doğru geliyordu. O anda kayan TIR’lar köprüyü tıkayınca bir anda sulan yükselmeye başladı. Ben yüzerek kurtuldum, sanki tufan gidiydi” dedi. Garajın güvenlik görevlisi olan Şaban Keskin de yaşananları şöyle anlattı: “TIR’ların kaydığını görünce elime geçirdiğim sopayla araçlara vurarak içeride uyuyanları uyandırmaya çalıştı. Herkes sağa sola koşturuyordu. Çoğu insan kaçıp kurtuldu ama şu ana kadar 7 ceset çıkardık. Daha fazla olma ihtimali de var çünkü bir sürü TIR ve içinde uyuyan şoför vardı.”

“Baba beni kurtar”

Tır Garajı’nda yaşamını yitirenlerden biri de Kendal Güvenç’ti. Topkapı-İkitelli minibüs hattında çalışan Güvenç’in babası Kerbela Gönenç’i aradığı öğrenildi. Güvenç’in son sözleri ise “Baba boğuluyorum, gel beni kurtar” oldu. Bir süre sonra da Kendal Güvenç’e ulaşılamadığı öğrenildi. Kuzeni Kadir Cantürk, “Kendal, babasını aramış. ’Ben boğuluyorum, beni kurtarın’ diye bağırdıktan sonra telefonu kapanmış. Adam babasına ulaşıyor. Kurtarma ekipleri Kendal’a ulaşamıyor. Burada belediyenin ve kurtarma ekiplerinin çok büyük aymazlığı var” dedi. Kendal Güvenç’in ölmeden önce arkadaşlarını da arayarak “Buralar çok kötü. Ben girdim, siz girmeyin” dediği öğrenildi. Mehmet Akif Mahallesi Gülistan Sokak’ta bulunan binaların giriş katları da yağmurla birlikte sular altında kaldı. Sabah 06.00 sıralarında başlayan yağmurla birlikte sel suları evleri tamamen doldurdu. Eşi ve üç cocuğuyla birlikte selden canını zor kurtaran Fikri Şimşek, “Sabah evimizi su bastı. Karımı ve çocuklarımı alıp dışarı çıktım. Ama eşyalarımızı kurtaramadım. Sel suları her yeri sardı” dedi. Daha önce de böyle yağmur yağdığını ama sel olmadığını söyleyen Şimşek, şöyle konuştu: “Burada büyük bir alışveriş merkezi yaptılar. Dereyi küçülttüler. Şimdi yağmur suları dereye ulaşamadığı için evlere doldu. Daha önce hiç baskın yaşamamıştık ama ne zaman dere yatağı küçültüldü o zaman baskın oldu.”

 
Taşımacılar Birleşiyor
 
Dört Kat Fazla Yağış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşımacılar Birleşiyor
UND - RODER Birleşiyor Taşımacılık sektörü artık tek çatı ...
Sel Felaketi Nakliyecileri de Vurdu
Göz göre göre gelen facia, tekstilden ulaştırmaya, telekomünikasyondan ...
Sel Felaketinde Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Artıyor
 
Bölünmüş Yolda 2012 Hedefi 22 Bin 500 Kilometre
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Krizde yol, havaalanı, liman, garaj gibi talep ...
Mersin'de İkinci Limana Doğru
Mersin'e, yeni bir konteyner limanı yapılması noktasında bir süre ...
Yılın Sel Felaketinde TIR Garajında 13 Şoförün Cesedi Çıkarıldı
Tır Garajında Ölüm İkitelli TIR Garajı, yağan şiddetli yağışla ...
 
ÖTV Avantajı için Son Günler
Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkan Vekili Alaaddin Yüksel, ...
"Marmaray Türkiye'nin Prestijidir"
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Biz İstanbul'un 8 bin 500 yıllık ...
4 Araçtan Birinin Sigortası Yok
14 milyon aracın trafikte seyrettiği Türkiye'de her 4 araçtan ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoför haberler türkiyetruckfahrertreylersondakikanewskamyoncu