Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
14 Mayıs 2012 Pazartesi - 09:01

"Ulaşımda Trabzon'a Kilit Rol"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren, teşvik konusundaki hazırlıklara ilişkin bir araya geldiği basın toplantısında bölge ekonomisindeki çeşitli ekonomik gelişmeler üzerine de medya üyelerine çeşitli açıklamalarda bulundu. Dünya üzerindeki ticari ulaştırma hatlarının yeniden şekillendiğini vurgulayan Başkan Eren, bu hatlarında Karadeniz’in ve Trabzon’un kilit konuma geldiğini bildirdi. Trabzon – Erzincan ve Trabzon Batum Demiryollarının yapılmasının bölge ve ülke adına öneminin son gelişmeler ile daha da arttığını açıklamasında bulundu.

KİLİT GELİŞMELER

KARADENİZ VE TRABZON

Litvanya Ulaştırma Bakanı Algirdas Butkevıcıus’u, Türkiye ve Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nde ağırladıklarını ifade eden Başkan Eren, Kuzey Avrupa Türkiye ( Intermodal Freight Transport Corridor) ulaşım hattının Karadeniz’de açıldığı, İstanbul, Samsun ve Trabzon Limanları ile bağlantılı çalışmayı planlamasının hayata geçirilmeye çalışıldığını vurguladı.

Harita üzerinde konu hakkında medya üyelerine bu hat hakkında bilgi aktaran Başkan Eren, “Baltık ve Doğu Avrupa ülkelerini Ukrayna'nın Odesa ve İlichivsk limanları üzerinden Karadeniz'e bağlayan konteynır hattı Türkiye üzerinden Doğu'ya açılıyor. Trabzon limanı ile bağlantılı çalışacak.”dedi.

Öte yandan, TOBB’un üzerinde çalışmakta olduğu İpek Yolu’nun yeniden canlandırılması için yürütülen projede Çin’den gelen ticari ulaşım hattının İran üzerinden Karadeniz’e indirildiğini anımsattı.

Bir diğer temel atma töreni geçtiğimiz ay içinde yapılan Kars – Tiflis – Bakü Demiryolu ulaşım hattının bulunduğuna dikkat çeken Başkan Eren, Ülkemizin içinde yeraldığı bu projelerde bölgemizin öneminin oldukça yüksek olduğunu bildirdi.

ALTYAPIMIZ HAZIR

Başkan Eren, “Özellikle son yirmi yılda ulaştırma hatları yeniden yapılanırken hepsinde gözlenen ortak nokta Türkiye bağlantısı. Yenidünya düzeni oluşturulurken Türkiye’yi dışlayan ulaşım hatları gündeme gelmişti. Birçoğu zamanla zayıf kaldı. Bugün, Türkiye seçeneği bu projelerde hak ettiği yerini alıyor. Şimdi bu projelere Trabzon’u monte etmek için el birliği ile çalışmamız gerekli. Mevcut altyapımız bu projeler ile bütünleşmede önemli avantajlar yaratıyor. Bize düşen bu kilit gelişmelerden bölgemizin önünü açacak projeleri üretmek. Bu yönde çalışmalarımızı yürütürken bölgenin avantajlarını en iyi şekilde kullanmayı başarmalıyız.”dedi.

TRABZON-ERZİNCAN DEMİRYOLU

YAPIMI ELZEM OLDU

Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu hattına Trabzon-Erzincan demiryolu hattı ile bağlayacak bölümün yapılmasının elzem hale geldiğini belirten Başkan Eren, “ Önümüzdeki gelişmeler Trabzon’u dünya ulaşım hatlarında daha etkin bir konuma taşıyacağını gösteriyor. O halde bütün kurumlarımızla, işletmelerimizle, iş adamlarımızla, akademisyenimizle, halkımızla birlikte medya gücümüzü de kullanarak bu fırsatları değerlendirmek bölge adına büyük bir sorumluluk içermektedir. Aynı şekilde, Trabzon-Batum demiryolu da giderek önemini artırıyor.”şeklinde konuştu.

HEMŞERİMİZ ULAŞTIRMA

BAKANINDAN MÜJDELİ SÖZ

Kars-Tiflis-Bakü demiryolu temel atma töreni için Tiflis seyahati dönüşü uçakta sohbet ettiği Bakan Yıldırım ile konu üzerine görüştüğünü ileten Başkan Eren, “ Gerek Trabzon havaalanının 2. pistinin yapımı, gerekse Erzincan-Trabzon demiryolunun yapımı için Ulaştırma Bakanımız Hemşerimiz Sayın Binali Yıldırım bu iki proje için verdiği sözü yineledi. İnşallah, bölgemizin büyük arzusu olan 2. pist yanında, yine bölgemiz ve ülkemiz için büyük önem arz eden Trabzon-Erzincan demiryolu hattı yapımı gerçekleşir” dedi.

 
132 yıllık rüya için ilk adım atıldı
 
Akdeniz’de Türk – Mısır ulaşım köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
132 yıllık rüya için ilk adım atıldı
Başbakan Erdoğan, birçok bölgeyi birbirine bağlayacak kritik bir noktada ...
İPEKYOLU RÜZGARI Projesi Start Alıyor…
TRACECA da Türkiye - Kazakistan İşbirliği için ilk adım Kazakistan Ulusal ...
Meritor ve Ege Fren ortaklığı sektöre güç kazandırıyor
Meritor, FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası 2012’ye Destek! Bayraktar ...
 
Ford Otosan' dan Murat Hazır Beton firmasına 4 adet Ford Cargo
Elazığlı Murat Hazır Beton, araç parkını Ford Cargo’larla zenginleştirmeye ...
Dev kamyonlar İstanbul'da piste çıkıyor
İstanbul Park'ta hafta sonu gerçekleştirilecek FIA Avrupa Kamyon Yarışları ...
Michelin, 2012 Net Satışlarında İlk 3 Ayda %5’lik
Michelin Grubunun 2012 yılı ilk çeyrek dönemi net satışları, 2011 yılının ...
 
İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL TRAFİK PANAYIRI!
Trafik Haftası kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Trafikte ...
Otokar, bayilerini ve satış ekibini Güney Fransa gezisi ile ödüllendirdi
Otokar, 2011 yılındaki üstün başarıları ve pazar liderlikleri sebebiyle ...
Türkiye’deki faaliyetlerinin 100. yılında BP’ninTurkcell ile gerçekleştirdiği kampanya çerçevesinde Turkcell’liler yıl sonuna kadar iki kat BP Club puan kazanacak
Türkiye’deki faaliyetlerinin 100. yılında BP’ninTurkcell ile gerçekleştirdiği ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyeKamyon haberler kamyonumsondakikaşoförbusdikkatlkw