Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
14 Mayıs 2012 Pazartesi - 08:30

İPEKYOLU RÜZGARI Projesi Start Alıyor…

TRACECA da Türkiye - Kazakistan İşbirliği için ilk adım Kazakistan Ulusal sekreteri Marat Saduov ile Türkiye Ulusal Sekreteri Dr.Kapt. Barış Tozar’ın ilk toplantısı ile atıldı…

İPEKYOLU RÜZGARI Projesi Start Alıyor…

TRACECA Lojistik Merkezleri ve Deniz Otoyolları projesi kapsamında “TRACECA’nın Çin Sınırından Kazakistan’la başlayıp, Türkiye ile Avrupa Sınırında son bulacak güzergahta çalışacak blok tren projesi” nin ilk toplantısını gerçekleştirmek üzere, Kazakistan Ulusal Sekreteri ve Başbakanlık Ulaştırma Komitesi üyesi Marat SADUOV, TRACECA Türkiye Ulusal Sekreteri Dr. Barış TOZAR’ı ziyaret etti.
Ziyareti sırasında Taceca Ulusal Sekreteri Dr.Kapt. Barış TOZAR’ın himayelerinde; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve TCDD’den de temsilcilerin katıldığı bir toplantı gerçekleşti.

SADUOV proje hakkında son gelişmeleri sundu..
“İpek Rüzgarı Blok Tren Projesi” olarak adlandırılan projenin amacı kapıdan kapıya yapılan yük trafiğinin Avrupa-Kafkasya- Asya koridoruna kaydırılması amacıyla gelişmiş elektronik altyapı ile bilgi alışverişi yapılması ve hızlı konteynır blok tren rotasının oluşturulmasını kapsıyor. Projenin güzergahın da; Çin, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye olacak.

Bu projenin gerçekleşmesi durumunda;
• Yüksek seviyede yük akışına sahip olan Çin ve Türkiye arasında daha kısa ve daha hızlı direkt bir demiryolu bağlantısı kurulacak,
• Gümrük ve sınır geçişleri prosedürleri kolaylaştırılacak,
• Transit ve yolculuk süresi azalacak ve çevre üzerindeki olumsuz etkiler azalacak.
• Bu proje ile var olan 4688 km’lik yol, 3723 km’ye inecek ve ortalama 16 gün olan taşıma süresi 12 güne düşürülecek.
• Öte yandan sınırlarda 3-12 saat arası beklenirken bu proje ile 30 dak-3 saat arası bekleme yapılacak.

Kazakistan Ulusal Sekreteri SADUOV, Türkiye’nin katkıları ile bu projenin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanabileceğini ve ayrıca konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde daha teknik toplantıların yapılacağını ifade etti.

TRACECA Türkiye Ulusal Sekreteri Dr. Barış TOZAR ise; Projenin Türkiye’yi bir Avrupa ve Afrika için bir Lojistik merkez durumuna getireceğini, Hat mesafesinin kısalmasının, Prosedürlerin kolaylaşmasının ve Tarifelerin düşürülerek eşitlenmesinin proje kapsamında olacağını, Kazakistan tarafının Türkiye’den talep ettiği demiryolu yenileştirme ve gümrük prosedürleri kolaylaştırma konusunun halihazırda ülkemizde çok ileri düzeyde uygulandığını, ancak projenin teknik ve hukuki detaylarının karşılıklı olarak ele alınacağını ifade etti.

Dr. TOZAR şöyle devam etti; “Kazakistan tarihi bağlarımızın olduğu ve her bakımdan çok önemli bir ülkedir. Özellikle karayolu taşımacılığında taşımacılarımızın bazı sıkıntılarını da bu vesileyle kardeş Kazakistan Ulusal sekreteriyle paylaştık. Kendisi direkt olarak Başbakana bağlı çalışan bir komitenin önemli bir üyesidir. SADUOV ile kota sıkıntılarımızı da paylaştık. Kazakistan’da ulaştırma alanında ciddi bir yeniden yapılanma söz konusu. Sayın Ulusal Sekreter bu yeniden yapılanma sırasında bizden destek talep etti. Bildiğiniz üzere TRACECA kapsamında yürütülen “Denizcilikte Emniyet ve Güvenlik” Projesinin Başkanlığı Sekreterliğimiz tarafından yürütülmekte. SADUOV bu proje kapsamında veya ülkeler arasında ikili ilişkiler seviyesinde özellikle denizcilik konusunda bizden teknik işbirliği talep etti. Biz de seve seve kabul ettik. Bu yakın işbirliği için önümüzdeki günlerde TRACECA Türkiye Komisyon Başkanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın ev sahipliğinde Kazakistan TRACECA Ulusal Komisyon Başkanı ve Ulaştırma Bakanı ülkemize Ulusal Sekreteriyle birlikte teknik bir ziyaret yapmayı planlıyorlar. Bu ziyarette TRACECA çatısı altında gerek İpek Rüzgarı projesi ve gerekse diğer işbirlikleri detaylı bir şekilde görüşülecektir. Bu ziyaretle birlikte ikili ülke işbirliğimiz ivme kazanacak ve birçok sorun hızlı bir şekilde çözülecektir kanaatindeyim…”

 
Meritor ve Ege Fren ortaklığı sektöre güç kazandırıyor
 
132 yıllık rüya için ilk adım atıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meritor ve Ege Fren ortaklığı sektöre güç kazandırıyor
Meritor, FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası 2012’ye Destek! Bayraktar ...
Ford Otosan' dan Murat Hazır Beton firmasına 4 adet Ford Cargo
Elazığlı Murat Hazır Beton, araç parkını Ford Cargo’larla zenginleştirmeye ...
Dev kamyonlar İstanbul'da piste çıkıyor
İstanbul Park'ta hafta sonu gerçekleştirilecek FIA Avrupa Kamyon Yarışları ...
 
Michelin, 2012 Net Satışlarında İlk 3 Ayda %5’lik
Michelin Grubunun 2012 yılı ilk çeyrek dönemi net satışları, 2011 yılının ...
İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL TRAFİK PANAYIRI!
Trafik Haftası kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Trafikte ...
Otokar, bayilerini ve satış ekibini Güney Fransa gezisi ile ödüllendirdi
Otokar, 2011 yılındaki üstün başarıları ve pazar liderlikleri sebebiyle ...
 
Türkiye’deki faaliyetlerinin 100. yılında BP’ninTurkcell ile gerçekleştirdiği kampanya çerçevesinde Turkcell’liler yıl sonuna kadar iki kat BP Club puan kazanacak
Türkiye’deki faaliyetlerinin 100. yılında BP’ninTurkcell ile gerçekleştirdiği ...
PIRELLI NIGHT DRAGON LASTİKLERİ AVRUPA’DAN ASYA’YA UZANAN YOLCULUK
İSTANBUL BOĞAZI’NDAN GEÇEREK İKİ KITAYI BİRLEŞTİREN TUR İSTANBUL’DA SONA ...
PIRELLI, “SILVER STRIPES” İLE DÜNYA SUPERBIKE ŞAMPİYONASINDAKİ 25. YILINI KUTLUYOR
Pirelli, Dünya Superbike Şampiyonası’ndaki 25. yılını kutluyor. Pirelli, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikatürkiyenewsdikkat haberler fahrerşoförsrctreyler