Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
25 Eylül 2008 Perşembe - 00:00

Ulaştırma Sivil Toplumla İftarda Bir Araya Geldi

Ulaştırma Sivil Toplumla İftarda Bir Araya Geldi

Sektörün önde gelen sivil toplum kuruluşları bu yemekte hazır bulundular. Gazi Üniversitesi, RODER, TESK, TND, TOBB, TODER, TOFED, TŞOF, TURSAB, Türkiye KARİD, TÜVTURK, UATOD, UKAT, UND, UTİKAD, UYTAD yemeğe katılan kuruluşların başında yer aldı. Ayrıca Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın ve Kara Ulaştırmasının üst düzey yönetici kadrosu da yemeğe iştirak etti.

Bakan Yıldırım yemekte yaptığı konuşmada 70 yıldır çözülemeyen sorunları çözdüklerini en çok da kara taşımacılığına ağırlık verdiklerini belirtti. Yıldırım şöyle konuştu; “2002 yılına kadar bu ülkede altı bin bölünmüş yol vardı. 2003’ten itibaren dokuz bin kilometre yeni bölünmüş yol yaptık. Karayolundaki kazalar geçmişe oranla % 80 azaldı. Can ve yol güvenliği için nelerin yapılması gerektiğini tüm sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek yeni düzenlemeler yapılması noktasında ufkumuzu açtık. Yasal düzenlemeler çerçevesinde karayolu taşımacılık sektörümüzü Temmuz 2003-Haziran 2006 arası üç yıllık bir süre içerisinde mali ve mesleki yeterlilik ile mesleki saygınlık ilkelerini gözeterek lisansladık. Karayolu taşımacılık faaliyetinde bulunan 291.339 adet lisanslı işletmeci ve bunlara kayıtlı 722.858 adet araç bulunuyor. Mesleki yeterlilik kapsamında müktesep hakkı olanlara eğitimden ve sınavdan muaf olarak doğrudan mesleki yeterlilik belgesi alması için 1.511.202 müracaat yapılmış bunlardan belge almayı hak eden 1.345.706 kişiye belgeleri çözüm ortağımız olan gazi üniversitesince teslim edilmiştir. Diğer yandan mesleki yeterlilik eğitimi vermesini sağlamak üzere 43 ilimizde toplam 152 adet mesleki yeterlilik okulu açılmış ve bu okullar halen eğitim vermektedir. Bugüne kadar söz konusu okulların eğitimlerine katılanlar için Türkiye genelinde altı merkezi sıvan yapılarak 27.058 kişinin girdiği sınavlarda 19.610 kişi başarılı olmuş. 21 adet sabit ağırlık ve boyut istasyonunun rehabilitasyon çalışmaları tamamlanmak üzeredir.”

 Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü; “43 ülkenin olduğu ve üye 43 ülkede tek bir belge ile taşımacılığa imkan veren UBAK çok taraflı izin belge sistemi yeniden yapılandırılmıştır. Bu sayede temel kotamızı 141’den 250’ye çıkarılarak % 75 oranında önemli bir artış sağlanmıştır. 2005 yılında elde edilen UBAK izin belge sayımız 985 adet iken bu sayı yeni kota artışı ile birlikte 2006 yılı için 1662, 2007 yılı için 1670 ve 2008 yılı için ise 1695 adet olmuştur. Böylece ülkemizin UBAK ülkeleri arasında 23. Sırada olan yerinin 3. Sıraya yükselmesini sağladık.”

 
Bridgestone İlk kez Formula 1'de
 
Michelin ve Emirates Airline 10 Yıllık Anlaşma İmzaladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncutreylersondakika haberler türkiyesrcfahrerdikkatkamyonum