Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
5 Haziran 2007 Salı - 00:00

Türkiye, Enflasyonda Hedef Aştı

Türkiye, Enflasyonda Hedef Aştı

Türkiye, yıllık enflasyon hedefi olan yüzde 4'ü, yılın ilk beş ayı sonunda aştı. Tüketici fiyatları, ilk beş ayda yüzde 4.1, üretici fiyatları ise yüzde 3.08 arttı. Mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 0.50, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yüzde 0.39 artış gösterdi. Mayıs itibariyle yıllık enflasyon TÜFE'de yüzde 9.23, ÜFE'de yüzde 7.14 oldu. Tüketici fiyatlarındaki artış giyim ve ayakkabıdan kaynaklandı.

Özel Kapsamlı TÜFE Göstergesi

Özel kapsamlı TÜFE göstergelerine göre mevsimlik ürünler hariç Mayıs ayı enflasyonu yüzde 0.31 oldu. ݝşlenmemiş gıda ürünleri hariç enflasyon yüzde 1.22, enerji hariç enflasyon ise yüzde 0.48 olarak hesaplandı. ݝşlenmemiş gıda ürünleri ve enerji hariç enflasyon yüzde 1.33 oldu. Enerji ve alkollü içkiler ile tütün ürünleri hariç enflasyon yüzde 0.52 olarak hesaplandı. Enerji ve alkollü içkiler ile tütün ürünleri ve fiyatları yönetilen/yönlendirilen diğer ürünler, dolaylı vergiler hariç enflasyon yüzde 0.55 oldu. Açıklanan verilere göre; Enerji ve alkollü içkiler ile tütün ürünleri ve fiyatları yönetilen/yönlendirilen diğer ürünler, dolaylı vergiler ve ayrıca işlenmemiş gıda ürünleri hariç enflasyon yüzde 1.54 olarak belirlendi. ݝşlenmemiş gıda ürünleri, enerji ve alkollü içkiler, tütün ürünleri ile altın hariç enflasyon yüzde 1.51 oldu.

Yıllık Enflasyon Tek Haneli Oldu

TÜFE'de yıllık enflasyon yüzde 9.23 olarak açıklandı. Böylece Ocak ayından sonra tekrar tek haneye dönülmüş oldu. Tüketici fiyatları yıllık bazda, ocakta yüzde 9.93, şubatta 10.16, martta 10.86, nisanda 10.72 oranında artmıştı.Tüketici fiyatlarındaki artış giyim ve ayakkabıdan kaynaklandı. Giyim ve ayakkabı grubunda mayıs ayında yüzde 11.35 fiyat artışı yaşandı. Ev eşyaları grubunda yüzde 1.85, lokanta ve otellerde yüzde 0.86, konutta yüzde 0.37, eğitimde yüzde 0.41, ulaştırmada yüzde 0.11, sağlıkta yüzde 0.08, alkollü içecekler ve tünde yüzde 0.01 oranında fiyat artışı görüldü

Eğlence Ve Gıda Enflasyonu Düşürdü


Enflasyonun düşmesinde etkili olan gruplar şunlar oldu; eğlence ve kültür (yüzde 1.78), gıda ve alkolsüz içkiler (yüzde 1.66), çeşitli mal ve hizmetler (yüzde 0.70), haberleşme (yüzde 0.24). Mayıs ayı itibariyle yıllık bazda ise; konutta yüzde 12.83, ev eşyasında yüzde 12.42, lokanta ve otellerde yüzde 10.92, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 10.64, alkollü içecekler ve tütünde yüzde 10.18, ulaştırmada yüzde 8.1, eğitimde yüzde 7.92, giyim ve ayakkabıda yüzde 6.67, sağlıkta yüzde 5.07, eğlence ve kültürde yüzde 3.98, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 2.66, haberleşmede yüzde 0.3 artış yaşandı.

 
Mobil 1 Parkinson Hastaları İçin Dünya’yı Dolaştı
 
DAF ve Tırsan Türkiye Yollarında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newslkwsondakikadikkatbusfahrerşoförKamyontürkiye