Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
10 Temmuz 2009 Cuma - 00:00

Taşımacılık Sektöründe Yeni Bir Sayfa Açıldı

Taşımacılık Sektöründe Yeni Bir Sayfa Açıldı

RODER ile Gümrük Müsteşarlığı arasında imzalanan protokol ile RODERNET-T1 Sistemi yabancı bir ülkeden yabancı bir ülkeye, yabancı bir ülkeden Türkiye’ye ve bir iç gümrükten diğer bir iç gümrüğe taşımada kullanılmasının önü açıldı. Sistem, özellikle parsiyel taşımalarda önemli ekonomik avantaj ve zaman tasarrufu sağlayacak.

2007 yılı başından beri ihraç taşımalarda kullanılmakta olan RODERNET-T1 Sistemi’nin tüm taşımalarda geçerli olmasını sağlamak için yapılan çalışmalar sonuçlandı.

RODER ݝkinci Başkanı Zahit Sağlık, RODER Genel Sekreteri Serdar Türkay ve RODER Genel Müdürü Cumhur Atılgan, Gümrük Müsteşarı M. Emin Zararsız başkanlığında yapılan tören ile RODERNET-T1 Sistemi’nin, Türkiye Gümrük Bölgesi içinde; yabancı bir ülkeden yabancı bir ülkeye, yabancı bir ülkeden Türkiye’ye ve bir iç gümrükten diğer bir iç gümrüğe taşımada kullanılmasını içeren protokolü 7 Temmuz 2009 tarihinde Ankara’da imzalandı.

BݝLGE ve RODERNET sistemini uyumlaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından 15 Eylül 2009 tarihinde yürürlüğe girecek protokol; taşımacılara, ithalat, transit ve yurtiçi gümrüklü eşya taşımalarında, basitleştirilmiş işlemlerle elektronik ortamda ibralaşarak düşük maliyetli taşıma fırsatı yaratacak.

RODER Genel Merkezi’nde 10 Temmuz 2009 tarihinde düzenlenen basın toplantısında, karayolu taşımacılığı tarihinde önemli bir dönüm noktasını oluşturan sistemin işleyişi ve sağlayacağı yararlar konusunda bilgi verildi.

Toplantıda konuşan RODER Genel Müdürü Cumhur Atılgan, taşımacılığın bir bütün olduğunu belirterek, sistemin ihraç taşımaların yanı sıra, ithal, transit ve yurtiçi taşımalarda da kullanılacak olmasıyla söz konusu bütünlüğün sağlandığını kaydetti.

RODERNET’in Türkiye’nin gümrük sistemi olan Bilge Otomasyon Sistemi’ne entegre olması için Gümrük Müsteşarlığı ile 2,5 yıldır sürdürdükleri çalışmanın sonuçlandığını kaydeden Atılgan, “RODERNET Sistemi’nin Türkiye gümrük bölgesinde kullanılmasına ilişkin protokolü imzaladık. Bu bize göre önce Türk taşımacısı, ithalat ve ihracatçılar ile RODER açısından çok önemli bir gelişmedir. Böylelikle AB ülkelerine yönelik olarak yapılan tüm taşımalar RODERNET bünyesinde gerçekleştirilebilecek.” dedi.

RODERNET’in Türk taşımacılarına çok sayıda avantaj sağladığını belirten Atılgan, modern taşımacılık sistemi kapsamında gerçekleştirilen parsiyel taşımacılığa birebir hitap eden sistemin 2007’den itibaren Türk taşımacısına sunulmasıyla birlikte her geçen gün rağbet gördüğünü ve sisteme dahil olan nakliyeci sayısı arttığını kaydetti.

Günümüzde Avrupa ve Türkiye’de komple ünite taşımaları yerine parsiyel taşımacılığın yaygın olduğunu söyleyen Atılgan, bunun da beraberinde çok sayıda noktaya yük boşaltma ihtiyacı doğurduğunu, dolayısıyla en ideal sistemin RORDERNET-T1 olduğunu kaydetti.

Sistem sayesinde taşımacıların ihracat ve ithalatta istedikleri sayıda boşaltma yapabileceklerini belirten Atılgan,  “Oysa bu durum diğer transit taşımalarda mümkün değildir. RODERNET sayesine gecenin hangi saatinde olursa olsun boşaltma yapma olanağı var. ݝzinli alıcı bünyesindeki alıcıların antreposuna veya depolarına bu malları boşaltmak mümkün.” diye konuştu.

“RODERNET Türk taşımacısına ve ticaret erbabına çok daha ucuz ve güvenli bir transit sistemi sunuyor. Gümrük idarelerine de detaylı beyanlarda bulunuyoruz. Dolayısıyla gümrük idarelerimizde risk analizlerini bu bünyede çok daha sağlıklı yapma imkanına kavuşmuş oluyor.” diyen Atılgan, sistemin Türk taşımacılarına sağladığı ekonomik avantajını ise şöyle özetledi:

RODERNET’in ithal taşımalarda da kullanılmasıyla birlikte bir TIR, sefer başına 110 ile 120 Avro tasarruf sağlayacak. Dolayısıyla 20 adet TIR’ı olan bir taşımacımız yılda 36 bin Avro tasarruf edecek. Günümüzde yaşanan global krizin etkilerini düşündüğümüzde, bu önemli bir tasarruftur.”

Sistemi bugüne kadar Türkiye’nin önde gelen 62 firmasının kullandığını ifade eden Cumhur Atılgan, sistemin ithal taşımalarda da geçerli olmasıyla birlikte kullanıcıların hızla artacağını ifade etti.

RODER ݝkinci Başkanı Zahit Sağlık ise RODERNET Sisteminin ithal, transit ve yurtiçi taşımalarında kullanımı konusunda desteklerinden dolayı başta Sayın Bakan Hayati Yazıcı olmak üzere Gümrük Müsteşarlığı teşkilatına, TOBB’ne ve sektörün diğer sivil toplum örgütlerine teşekkür ederek, RODER’in taşımacıların işini kolaylaştırmak için geliştirdiği projelerin devam edeceğini, yıl sonuna kadar Ankara’daki Lojistik Üs projesinin gerçekleşeceğini belirtti. Sağlık, ݝstanbul-Hadımköy’de de bir lojistik üs kurulması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

 
Yetki Belgesiz Taşıma Yapmanın Cezası 2.000 TL'ye İndi
 
İzmit Seyahat TOGİ'ye Kavuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
truck haberler newssondakikalkwbusşofördikkatKamyon