Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
13 Temmuz 2009 Pazartesi - 00:00

Gümrüklerde "Özel Mobil Timler"

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından kaçakçılıkla mücadelede kullanılmak üzere alınan, tam donanımlı takip ve kontrol araçları hizmete girdi.

Gümrüklerde  Özel Mobil Timler

Navigasyon, GPS, yoğunluk ölçüm cihazı, arazi bilgisayarı, narkotik ve patlayıcı iz dedektörleri ve videoskop gibi cihazlarla donatılan bu minibüslerde özel eğitim almış gümrük muhafaza timleri görev yapacak.

Tam donanımlı araçlarla öncelikle sorumluluk bölgelerinde görev alacak bu timler, gerektiğinde ülkenin her yerinde kaçakçılık olaylarına müdahale edebilecek.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Neşet Akkoç, yaptığı açıklamada, Türk gümrük idaresinin modernizasyonu projesi çerçevesinde, kaçakçılıkla mücadelede ve Türkiye üzerinden geçiş yapacak olan transit araçların ülke sınırları içinde kaldıkları sürece izlenmelerini sağlamak için bir sistem oluşturduklarını söyledi.

Bu kapsamda, 14 devriye aracından oluşan "Özel Mobil Timler"' oluşturduklarını ifade eden Akkoç, söz konusu araçların, narkotik ve patlayıcı madde iz dedektörleri, yoğunluk ölçüm cihazları, videoskop, mobil takip sistemleri ve dizüstü arazi bilgisayarları gibi en yeni teknolojik cihazlarla donatıldığını belirtti.

Araçlarda bulunan narkotik ve patlayıcı madde iz dedektörleri ile her türlü uyuşturucu ve patlayıcı maddelerin tespit edilebildiğini ifade eden Akkoç, videoskop ve yoğunluk ölçen cihazların da araç aramalarında gözle görülmeyen ve ulaşılması güç bölgelerde operasyon birimlerinin hareket kabiliyetini artırmaya yönelik cihazlar olduğunu kaydetti.

İlk etapta 14 araç ve 1250 GPS cihazı aldıklarını ifade eden Akkoç, bu araçların ve ekipmanın ülkenin çeşitli bölgelerindeki Gümrük Muhafaza Başmüdürlüklerine gönderileceğini belirtti.

"SİSTEM 1 MİLYON 579 BİN AVROYA MAL OLDU"

Akkoç, Mobil Müdahale Ekipleri için alınan 14 minibüs ve ekipmanın 1 milyon 579 bin avroya mal olduğunu bunun yüzde 25'inin gümrük idaresi tarafından, kalan kısmının ise AB projelerinden alınan kaynakla karşılandığını söyledi.

 
Mars Logistics'e Kalite Denetiminden Tam Puan
 
Temsa Treyler, Cemtaş'a da Kazandıracak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyetruckkamyonumfahrerşoförbusKamyonlkwnews