Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
17 Mart 2014 Pazartesi - 16:31

TEİAŞ, Allison otomatiğe güveniyor

TEİAŞ, Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Volvo FH ağır yük taşıma araçları ile kritik elektrik şebeke ekipmanlarını ülke genelinde taşıyor.

 

İSTANBUL, Türkiye – Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), Türkiye’nin elektrik enerjisi ihtiyaçlarını, teknolojik gelişmeler doğrultusunda karşılayarak çalışmalarına devam ediyor. Devletin genel enerji politikalarına uygun olarak TEİAŞ’ın hizmetleri, elektrik şebekesinin alt yapı bakımını ve enterkonnekte (birbirine bağlı) hatlarla yaklaşık 110,000 megavat kapasitede, 50,000 kilometreden fazla olan enerji iletim hattının geliştirilmesini kapsıyor. Yıllık yaklaşık 240 milyar kWh (kilovat saat) üretim ve tüketim kapasitesi ile TEİAŞ, güvenilir ve kesintisiz elektrik gücü sağlarken önemli ekipmanların taşınmasında Allison şanzıman donanımlı araçlara güveniyor.

TEİAŞ Özel Yükler ve Mobil Merkezler Taşıma ve İşletme Müdürü Makine Mühendisi Tuncer Tokaç konuyla ilgili açıklamasında; “Araçlarımızın verimliliği ve sağlamlığı, operasyonlarımız açısından kritik bir öneme sahip. Elektrik kesintisi hayatı durdurduğundan, bizim operasyonlarımızda durmamamız gerekiyor. Allison şanzımanlar, bu anlamda tüm beklentimizi en iyi şekilde karşılıyor ve araçlarımızın operasyonlara kesintisiz devam etmesine yardımcı oluyor,” diyor.

TEİAŞ, 1985 yılında satın aldığı Allison CLBT 6061 tam otomatik şanzıman donanımlı sekiz adet ağır hizmet Kaelble aracını, halen orijinal yürüyen aksam parçaları ile aktif olarak kullanılıyor. Bu araçlar, neredeyse 30 yıldır ağırlıkları 50 ila 190 ton arasında olan trafo, reaktör gibi tek parçalı bölünemez yüklerin yurdun her tarafından Ankara’da bulunan trafo tamir ve bakım merkezine veya bu merkezden farklı yörelere, ayrıca farklı yörelerdeki trafo merkezleri arasında taşınmasını sağlıyor. Allison donanımlı Kaelble araçlar, ağır yükleri arıza yapmaksızın yılda yaklaşık 150,000 kilometre emniyetli ve güvenilir bir şekilde taşıyor. Bu nedenle, dört adet yeni ağır yük taşıma aracının satın alınmasında TEİAŞ, Allison donanımlı Volvo FH kamyonlarını tercih etti.

Tuncer Tokaç açıklamasında; “İşimizin gereği olarak zaman zaman zor arazi şartlarında ve aşırı eğimlerde çalışmamız gerekebiliyor. Tork konvertörlü ve retarderlı Allison tam otomatik şanzımanlar, durma ve kalkışlarda önemli avantajlar sağlıyor. Ayrıca bakım aralıklarının uzun olması, hem maliyet hem de aracın çalışır kalması açısından fayda sunuyor. Üstelik masraflı debriyaj tamir ve değiştirme maliyetleri olmadığı için Allison ile bakım giderleri kayda değer ölçüde daha az,” dedi.

TEİAŞ’ın yeni teslim aldığı Volvo FH ağır yük taşıma araçları, retarderli Allison 4700 tam otomatik şanzıman ile donatıldı. Allison’ın Continuous Power Technology™/ Kesintisiz Güç Teknolojisi™ sayesinde eşsiz kalkış, yumuşak vites değiştirme ve tekerleklere sürekli güç aktarımı sağlayan bu şanzıman, özellikle en sert koşullarda görev yapmak için tasarlandı.

Allison, ayrıca zorlu koşullarda sürücüler için kullanım kolaylığı ve konfor sağlıyor. Tuncer Tokaç konuya ilişkin olarak; “Sürücülerimiz de diğer şanzımanlı araçlara göre Allison tam otomatik şanzımanlı araçlarımızı kullanmayı tercih etmektedirler,” diyor.

 
Türk TIR’ı cezayı göze aldı
 
“Yeşil Filo Yöneticisi”ni Michelin seçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk TIR’ı cezayı göze aldı
AB ülkelerinin uyguladığı haksız engeller nedeniyle Avrupa taşımalarında ...
Türkiye'de 2. El Traktör Türktraktör'le Markalaşıyor
Türkiye’nin traktör devi TürkTraktör, bünyesinde barındırdığı New Holland ...
Aktaş Holding’e Büyük Ödül
Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında ...
 
Ford Otosan, “Global Başarı için El Ele” dedi
Ford Otosan ve tedarikçilerinin buluştuğu “İmalatçılar Zirvesi”bu sene ...
BAKANLIKTAN GALERİCİLERE SON UYARI
İçişleri Bakanlığı tarafından 2008 yılında yayınlanan 2008/71 sayılı genelge ...
TÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNDE İLK; BORAJET'TEN
Borajet, Bilgi Üniversitesi öğrencilerine kanatlarını açtı.Borajet'in ...
 
Emirates’ten Boston'a Günlük Seferler
İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, Dubai ve ...
ÇHS, dördüncü ‘Yeşil Kuruluş’ sertifikasını aldı
Türk sivil havacılık sektörünün öncü firması Çelebi, İzmir Adnan Menderes, ...
ICCI 2014 2. Enerji Sektör Buluşması
Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenecek ICCI 2014–20. Uluslararası ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrertruckbuslkwşoförkamyoncutürkiyenewskamyonum