Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
7 Eylül 2009 Pazartesi - 00:00

"Marmaray Türkiye'nin Prestijidir"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Biz İstanbul'un 8 bin 500 yıllık tarihini bu proje (Marmaray) ile birlikte ortaya çıkardık. İstanbul sadece Marmaray'ı kazanmadı. İstanbul tarihini de kazandı. Kültürel zenginliğine bir o kadar zenginlik kattı" dedi.

 Marmaray Türkiye nin Prestijidir

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Biz İstanbul'un 8 bin 500 yıllık tarihini bu proje (Marmaray) ile birlikte ortaya çıkardık. İstanbul sadece Marmaray'ı kazanmadı. İstanbul tarihini de kazandı. Kültürel zenginliğine bir o kadar zenginlik kattı" dedi.

Binali Yıldırım, Marmaray'ın Üsküdar İstasyonu'nun yerin 27 metre altındaki tünelinde, Tünel Delme Makinesi'nin (TBM) Batırma Tüp Tünele doğru yola çıkarılması törenine katıldı.

Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, "asrın projesi" olarak nitelendirilen Marmaray'ın yeni bir safhasını gerçekleştirdiklerini, Anadolu Yakası'nda Söğütlüçeşme'den başlayan tünel açma yolculuğunun, birinci durak olan Üsküdar İstasyonu'na ulaştığını söyledi.

Bu tünelin içine yerleştirilen TBM'nin, 110 metre boyunda olduğunu kaydeden Yıldırım, ''Bu TBM, Üsküdar İstasyonu'ndan hareketle denizdeki daldırma tüp tünellerle buluşmak üzere yola çıkıyor. Bu delme işleminin 2010 Mart ayına kadar bitirilmesi hedefleniyor'' diye konuştu.

Yıldırım, bu projenin dünyanın sayılı ve Türkiye'nin en önemli projesi, Türkiye'yi Asya'dan Avrupa'ya bağlayacak bir proje olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İnşallah arkeolojik kazılar bizi bundan sonra daha da geciktirmez. Geciktirmeyeceğine inanıyorum. Çünkü, artık her şeyi yaptık, ne istendiyse yaptık. 19. yüzyıl dediler kazdık. 18. dediler kazdık. 12, 9. ve 8. dediler kazdık. İstanbul'un 8 bin 500 yıllık tarihini bu proje ile birlikte ortaya çıkardık. İstanbul sadece Marmaray'ı kazanmadı. İstanbul tarihini de kazandı. Kültürel zenginliğine bir o kadar zenginlik kattı.''

Söğütlüçeşme'den gelen Yavuz ve Atatürk tünellerinin, her birinin 3.5 kilometre uzunluğunda olduğunu belirten Yıldırım, toplamda 7 kilometre olan tünel işinin tamamen bitmiş durumda olduğunu kaydetti.

YILDIRIM, SORULARI YANITLADI

Marmaray Projesi'nin ne zaman tamamlanacağı sorusuna Yıldırım, ''Sürekli tarih verip yanılmak istemiyoruz. Çünkü hiç ummadığımız şeyler karşımıza çıkabilir. Ancak hedef belirtebiliyoruz. 13,5 kilometrelik bu tünelin tamamının 2012 sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Projenin tamamınında 2013 sonunda tamamlanması hedefimiz'' yanıtını verdi.

Geçtiğimiz hafta, ''projede çalışan 200 işçinin paralarını alamadıkları gerekçesiyle grev yaptığı ve bununu nedeninin ne olduğunun'' sorulması üzerine ise Yıldırım, bu olayı duyunca çok şaşırdığını ifade etti. Olayın, Marmaray ile bakanlık arasında doğrudan bir ilişkisi olmadığını bildiren Yıldırım, ''Projede çalışan alt yükleniciler var. Bunlardan bir tanesi çalışanlarının parasını ödememiş. Ama ona da hemen arkadaşlarımız müdahale etti ve gereği yapıldı'' dedi.

Tünel Delme Makinesi'nin 2010 yılının mart ayına kadar 780 metre mesafe alarak, Batırma Tüp Tüneli ile birleşmesi hedefleniyor.

 
4 Araçtan Birinin Sigortası Yok
 
ÖTV Avantajı için Son Günler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 Araçtan Birinin Sigortası Yok
14 milyon aracın trafikte seyrettiği Türkiye'de her 4 araçtan ...
Sürücülere Zorunlu Mola
 Giresun Emniyet Müdürlüğü'nce trafik kazalarının ...
Yıldırım, Ankara-Kırıkkale Bölünmüş Yol Çalışmalarını İnceledi
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Ankara-Kırıkkale bölünmüş yol ...
 
Total Türkiye'yi Üretim Üssü Yapacak
Fransız petrol şirketi Total'in, ''Bostik'' markası altında Türkiye'de ...
Hızlı Trende "Kesintisiz" İletişim
Hızlı Trende "Kesintisiz" İletişim
 
Türkiye-Polonya KUKK Toplantısı Yapıldı
Türkiye-Polonya Kara Ulaştırması Karma Komisyonu Toplantısı 26 Ağustos ...
KGS'de % 20 İndirim Kalkıyor
Bulgaristan ile Yine Başa Döndük
Bulgaristan plakalı taşıtlara uygulanacak standart depo muafiyetine ilişkin ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
busfahrersondakikaşoförtruckKamyon haberler dikkatlkw