Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
Schmitz Cargobull presents its latest product and service highlights for the IAA TRANSPORTATION 2024

Schmitz Cargobull presents its latest product and service highlights for the IAA TRANSPORTATION 2024

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
denko, nakliye, lojistik
12 Temmuz 2012 Perşembe - 11:32

SCANIA, ÜST DÜZEY KONFOR, MAKSİMUM GÜVENLİK SUNUYOR

Ağır ticari araç üreticisi Scania, yarının teknolojilerini bugünden kullanıcılarına sunuyor. Scania, Ar-Ge laboratuvarlarında geliştirilen en yeni sistemler ile öncü kimliğini sürdürürken, gerçekleştirdiği çalışmalar ile sürücü, yaya ve yük güvenliğinde sektörde fark yaratıyor.

SCANIA, ÜST DÜZEY KONFOR, MAKSİMUM GÜVENLİK SUNUYOR

Scania, ağır ticari araç sektöründeki yenilikleriyle geleceğin teknolojilerini bugünden sunarken, sağladığı konfor ve güvenlik donanımları ile kullanıcısına verdiği değeri ortaya koyuyor; “Şerit Takip Sistemi” özelliği ile istem dışı şerit değiştirildiğini farkederek sürücüsünü ikaz eden araç, “Ayarlanabilir Hız Kontrolü” ile öndeki araçla ani mesafe düşüşlerinde sürücüsünü uyarıyor, “Alcolock” ile sürücü alkollüyken aracı çalıştırmıyor, ESP ile dengeli sürüş desteği sağlıyor.

 

Scania Sürücü Destek Sistemi– Scania Driver Support

“Scania Sürücü Destek Sistemi”, sürücüye yolculuk esnasında sürüş tekniğine yönelik gerçek zamanlı geribildirim ve ipuçları sağlayarak rehberlik eden bir sistem. Scania uzun yol araçlarında retarder, EBS ve GRS-buçuklu şanzıman ile birlikte standart olarak sunulan sistem, özellikle güvenlik ve yakıt ekonomisine odaklanıyor. Scania Sürücü Destek Sistemi, sürüş performansını artırmak için araç üzerindeki sensörlerden sürekli olarak bilgi toplayarak analiz ediyor. Sistem tarafından sürücüye sunulan ipuçları ve puanlamalar, öngörülü kullanım, rampada kullanım, doğru fren kullanımı ve vites seçimi olarak dört kategoride gösteriliyor. 

 

Şerit Takip Sistemi – LDW, Lane Departure Warning

Scania Şerit Takip Sistemi, sürücü davranışı ve olumsuz hava şartlarını gözönüne alan bir güvenlik sistemidir. Bu akıllı sistem, aracın istem dışı şerit dışına hareket etmesi durumunda sürücüyü uyarıyor. Ayrıca sistem, dikkatsizlik nedeniyle tekerleklerin yön değiştirdiğini tespit edebiliyor.

Ayarlanabilir Hız Kontrol Sistemi – ACC, Adaptive Cruise Control

Scania Ayarlanabilir Hız Kontrol Sistemi, sürüş halindeyken aracın öndeki araç ile sabit bir mesafeyi korumasına olanak sağlıyor ve sürücüyü ani mesafe düşüşlerinde uyarıyor. Scania Ayarlanabilir Hız Kontrol Sistemi yol hızını, motordan gelen bilgiyi, Scania retarder ve lastik frenlemesini analiz ediyor ve bu bilgiler doğrultusunda zaman mesafesini ayarlıyor. Öndeki araç ile mesafe ani olarak azaldığı durumda sistem sürücüyü uyarıyor ancak hiçbir zaman kontrolü devralmıyor.

 

Kamera Sistemi

Ön cama yerleştirilen kamera sistemi, 30km/saat hızın altına inildiğinde otomatik olarak açılıyor ve yakın mesafenin daha görünür olması sağlanıyor. Tam görünürlüğü sağlayabilmek için araçlara arka kamera donanımı da eklenebiliyor. Her iki durumda da görüntü monitörleri sürücünün hemen önünde yer alıyor. Kamera sistemi sayesinde daha geniş bir görüntü alanı sağlanırken kör nokta alanları yok oluyor ve sürücü konforu sağlanıyor.

 

Elektronik Denge Programı – ESP, Electronic Stability Program

Acil durumlar ya da aşırı hız bazı durumlarda aracın dengeli seyrini etkileyebilir. Bu durum özellikle çekici-yarı römork kombinasyonlarında daha da tehlikeli olabilmektedir, sürücünün bir anlık kontrol kaybı felaketle sonuçlanabilir. Scania ESP, sürücüyü devrilme, kayma gibi riskli durumlarda destekliyor, temel denge parametrelerinin otomatik kontrolü ile sürüş güvenliğini artırıyor. Bu sistem tüm 4X2 çekicilerde elektronik kontrollü disk frenleri ile birlikte bulunuyor.

Alcolock “Alkol varsa sürüş yok”

Sürücü, yaya ve yük güvenliği için sunulan sistemlerden “Alcolock” cihazı sayesinde, araç çalıştırılmadan önce sürücünün alkol kontrolü sağlanıyor.  Alcolock cihazlı olan araçlarda, sürücülerin motoru çalıştırabilmeleri için öncelikle bu cihazı üfleyerek alkol ölçümü yapmaları gerekiyor. Cihaza gelen havada alkol tespit edilmesi durumunda motor otomatik olarak kapanarak sürücünün yola bu durumda devam etmesi engelleniyor.  Ayarları, kullanılacak ülkenin kanunları çerçevesinde değiştirilebilen Alcolock cihazları ile, trafikte sosyal sorumluluk adına çok büyük bir destek sağlanıyor.

 

 
Negmar Denizcilik, Türkiye’nin En Büyük LPG Taşıma Gemisine Sahip Olacak
 
KÖPRÜ ÇİLESİNE İDO’DAN ÇÖZÜM
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Negmar Denizcilik, Türkiye’nin En Büyük LPG Taşıma Gemisine Sahip Olacak
Deniz ticaretinin önde gelen şirketlerinden Negmar Denizcilik, Hyundai ...
3 Şerit Kapanınca Trafik Felç Oldu
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 3 şeridin birden kapatılması nedeniyle ...
Dijital Takograf Cihazı Türkiye’de Üretilecek
Dünyada sadece 4 ülke tarafından üretilebilen dijital takograf cihazı, ...
 
Romanya'da Sürüş Yasağı Uyarısı
Romanya Yerel Karayolu Yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre ...
TIRSAN 35. Yılında Fortune 500’de Yine Yükselişte
TIRSAN Treyler A.Ş. %112,4 net satış artışı ile Fortune 500 Türkiye 2011 ...
Katmerciler; Dünya’da 18, Avrupa’da 10’uncu
Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi’nden Katmerciler Faaliyet Raporuna ...
 
TOTAL TÜRKİYE 2018 YILINA KADAR 500 İSTASYONA ULAŞACAK
Dünya çapında oluşturduğu istasyon ağının imajını gitgide daha iyi noktaya ...
Kässbohrer Hollanda’da Operasyonunu Büyütüyor
TIRSAN markalarından Kässbohrer Avrupa’da satış ve satış sonrası hizmetler ...
ODD’DEN SEKTÖRÜN GELECEĞİNE IŞIK TUTACAK BİLİMSEL ÇALIŞMA
Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin akademisyenler işbirliğiyle hazırladığı ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncutruckkamyonumfahrersrc haberler newsdikkattürkiye