Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
18 Mayıs 2011 Çarşamba - 13:48

PIRELLI İspanya'da Görücüye Çıkıyor

Pirelli, 2011-2013 yılları arasında resmi lastik tedarikçisi olarak destek verdiği 2011 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın ilk 4 yarışının ardından sezonun 5. yarışı olan İspanya Grand Prix’si hazırlıklarını tamamladı. Pirelli’nin İstanbul Park’ta test ettiği gümüş renkli yeni sert lastiği ilk kez İspanya Grand Prix’sinde görücüye çıkıyor.

PIRELLI İspanya da Görücüye Çıkıyor

İzmit’te ürettiği F1 PZero lastikleriyle Formula 1’e 2011-2013 yılları arasında resmi lastik tedarikçisi olarak destek verecek olan Pirelli, başarıyla geride bıraktığı ilk 4 yarışın ardından sezonun 5. yarışı olan İspanya Grand Prix’i için hazırlıklarını tamamladı. Pirelli, daha önce İstanbul’da test ettiği yeni sert lastiğini ilk kez İspanya Grand Prix’sinde görücüye çıkartacak.

İspanya Grand Prix’si Barselona yakınlarında bulunan Katalunya pistinde gerçekleştiriliyor. Formula 1’in İstanbul Park’tan sonraki en heyecan verici pistlerinden biri olan Katalunya pisti keskin virajları ve yüksek hızlara çıkılan düzlükleriyle dikkat çekiyor. Var olan 16 virajın büyük bölümünün sağ yönünde olması göz önüne alındığında 4.655 metre uzunluğa sahip olan Katalunya pisti özellikle sol ön lastik üzerinde ciddi bir baskı uyguluyor. 1991 yılından bu yana İspanya GP’sine ev sahipliği yapan Katalunya pisti, en çok pitstopu 59 pistop ile 1995 yılında görmüştü. Pirelli motorsporları ekipleri ve Formula 1 takımları sezon öncesinde gerçekleştirilen özel ve resmi testler sayesinde ciddi bir veri tabanına sahipler. Ancak testlerin gerçekleştirildiği Mart ayı öncesindeki dönemde hava şartları ve test yüzeyi çok daha soğuktu. Oysa 20-22 Mayıs hafta sonunda gerçekleştirilecek İspanya GP’sinde hava ve pist yüzeyinin çok daha sıcak olması bekleniyor.

İspanya Grand Prix’sini ayrıcalıklı kılan bir başka özellik ise Pirelli’nin daha önce İstanbul Park’ta test ettiği yeni sert lastiğini ilk kez İspanya’da görücüye çıkartacak olması. Gümüş renkli yeni PZero daha dayanıklı yapısıyla dikkat çekmekle kalmıyor, aynı zamanda yumuşak ve sert lastik arasında çok daha dengeli bir yapı ortaya koyuyor. Böylece takımlar çok daha agresif bir strateji izleme şansı yakalıyor. Bugüne kadar tüm yarışlarda kullanıma sunulan sarı renkli yumuşak lastiklerin yanı sıra İspanya GP’sinde takımlara yeni gümüş renkli sert lastik de sunulacak.

Pirelli Motorsporları Direktörü Paul Hembrey “Sezon öncesinde de ifade etiğimiz gibi sezon süresince PZero’nun yeni versiyonlarını geliştirip takımların kullanımına sunacağız. İspanya GP’si bu noktada bir ilk olacak. Daha birçok defalar test ettiğimiz yeni sert lastik daha önceki sert lastikle karşılaştırıldığında devrim niteliğinde bir yenilik ortaya koymuyor. Ancak daha dayanıklı yapısı gereği takımlara daha agresif veya yaratıcı stratejiler izleme imkanı tanıyor. Yapmış olduğumuz hesaplamalara göre takımlar 3 pitstop stratejisiyle yarışacaktır. İstanbul Park’a oranla pit alanına giriş-çıkış noktasının daha uzun olduğu da göz önüne alındığında strateji çok daha fazla önem kazanıyor” diyerek yeni lastik stratejiye olan etkisinin altını çiziyor.

 
Arga, tercihini DAF ve TIRSAN’dan yana kullandı
 
IBA Lojistik’in tercihi MAN oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arga, tercihini DAF ve TIRSAN’dan yana kullandı
Kayseri Bölgesi’nin önde gelen Uluslararası nakliyecilerinden olan Arga ...
Yarım saatte ihracat!
Yapılan 2 milyon 513 bin ihracat işleminin yüzde 70'i ilk yarım saatte tamamlandı.
PIRELLI Alana FORMULA 1 Ayrıcalıklarla!
Formula 1 yarışlarında kullanılan lastiklerin tamamını Türkiye’de üretmenin ...
 
“İkinciyiz* diye diye, birinci olduk”
Yüksek hizmet kalitesiyle “yolcusunu en çok seven” havayolu olan Atlasjet ...
Yüksek verim ve konfor arayan nakliyecinin tercihi
DAF-TIRSAN Samandıra tesislerinde gerçekleştirilen teslimat töreni ile ...
Tarım Nakliyatın da Tercihi Renault Trucks
Tarım Nakliyat halihazırda araç parklarında bulunan 3 adet Renault Trucks’a ...
 
DHL Türkiye’yi Temsil Edecek
DHL Express HSBC sponsorluğunda gerçekleştirilen Avrupa İş Ödülleri yarışmasında ...
SAÜ ve TIRSAN İşbirliği
Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Treyler üreticisi TIRSAN ile Ar-Ge projelerinde ...
Uygunsuz ve Güvensiz Ürün Ürettim
23 Mayıs'ta başlayacak denetimler sonucu 'uygunsuz' vinç ürettiği tespit ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatsondakikatürkiyeşoförtruck haberler newsKamyonkamyoncu