Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
1 Ekim 2009 Perşembe - 00:00

ÖTV ve KDV'de Süre Uzatımı Yok

ÖTV ve KDV de Süre Uzatımı Yok

Otomotiv, elektronik ve beyaz eşya ile mobilyada uygulanan vergi indirimleri bugün sona eriyor. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, vergi indirimi uzatımının söz konusu olmadığını açıkladı.

Ergün, Ankara Sanayi Odasının (ASO) Eylül ayı meclis toplantısına katılmak için geldiği ASO'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Ergün, vergi indirimlerinin ekonomide ilaç etkisi yapan unsurlar olduğunu kaydederek, 6 aydır vergi indirimi konusunda alınan kararlarla piyasanın canlandığını söyledi. Son 3 ay içinde bir değerlendirme yaptıklarını ifade eden Ergün, vergi indirimlerinin azaltılarak devam etmesi yönünde bir karar aldıklarını söyledi. Geçen 3 ay boyunca da azaltılmış oranlarla devam edildiğini belirten Ergün, şöyle konuştu:

''Geldiğimiz noktada ekonominin kendi bünyesinde artık bir toparlanma süreci içine girdiğini ve vergi indirimleri dışında da başka unsurların kendi içinde oluşturulabileceği kanaatine vardık. Özellikle otomotiv, beyaz eşya, mobilya, elektronik gibi sektörlerde vergi indiriminin önemli bir katkısı olduğunu gördük. Vergi indirimleri eğer gereğinden fazla uzatılırsa bunun artık faydası olmaktan ziyade aynen etkisi olmayan bir ilaç gibi uyuşturucu etkisi meydana getiren ilaç gibi olması ihtimali de var. Vaktinden çok önce de kesersiniz vergi indirimini bu sefer de tedavinin gerçekleşmemesi gibi bir tablo ortaya çıkar.''

Ergün, bugün gelinen noktada artık ekonominin kendi bünyesinde bu sorunu aşabileceği, kendi iç mekanizmaları ile ekonominin normal seyrinde üretim tüketim dengesini koruyabileceğini düşündüklerini bildirdi.

Nihat Ergün, ''Bu nedenle bugün itibariyle bir vergi indirimi uzatımı söz konusu değil. Otomotiv sektörüyle ilgili hurda indirimi çalışmamız devam ediyor'' dedi.

Hurda indirimi konusunda bir teslimat sistemi oluşturduklarını kaydeden Ergün, bu çalışmanın biraz zaman alacağını söyledi. Şu anda Hurdasan'ın hurda indiriminde teslim sistemini kullandığını anlatan Bakan Ergün, teslim şartıyla hurda indirimi uygulamasının mümkün olduğunun altını çizdi.

Ergün, hurda indiriminde yaş sınırının 16 olarak düşünüldüğünü ancak bu konuda netleşmiş bir şey olmadığını söyledi.

ÜRETİCİNİN YÜKÜ AZALTILACAK

Lüksemburg Ticaret Odası ve DEİK tarafından Lüksemburg'da düzenlenen Ekonomik Forum programına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise AA muhabirinin vergi indirimlerine ilişkin sorusu üzerine, ÖTV ve KDV indirimi uygulanan ürünlerde yarın normal oranlara dönüleceğini ifade etti ve "Doğası gereği bu bir geçici bir tedbirdi. Vergi indirimleri geçici nitelikteydi. Son açıkladığımız Orta Vadeli Mali Programda da bu indirimlerin devam etmeyeceği var sayılmıştı" diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde dünyadaki normalleşmeyle birlikte ekonomik faaliyetlerdeki toparlanmanın Türkiye'de de devam etmesini beklediklerini kaydeden Şimşek, "Önümüzdeki dönemde de Türkiye'de aç ve iş üretenlerin önünü açmaya ve yüklerini bütçe imkanları çerçevesinde azaltmaya çalışacağız" açıklamasında bulundu.

Bakan Şimşek, otomotiv sektörünün yeni dönemde de desteklenmesi amacıyla hurda indiriminin uygulamaya konulup konulmayacağına ilişkin soru üzerine de, "Hurda indirimine ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönemde otomotiv sektörüyle beraber hurda indirimine ilişkin çalışmaları sonuçlandırmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

 
Bölünmüş Yol İki Katına Çıkacak
 
10. Ulaştırma Şurası? Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım?ın Kapanış Konuşmasıyla Sona Erdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumnewsdikkattreylerşoförtrucksrcbusfahrer