Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
3 Ağustos 2007 Cuma - 00:00

Nakliyecilerin Dozvala Bekleyişi

Nakliyecilerin Dozvala Bekleyişi

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Suphi Aydoğan, yaşanılan belirsizlik nedeniyle nakliyecilerin sıkıntılarının her geçen gün arttığını, sorunun çözümü için hükümetin devreye girmesini beklediklerini söyledi. Kazakistan ile Türkiye arasında yapılan anlaşma gereği taşımacılıkta Kazakistan'a geçiş için gerekli "dozvala" adı verilen 8 bin geçiş belgesinin bu ülke tarafından verilmesinin kararlaştırıldığını hatırlatan Aydoğan, "Fakat öğrendiğimiz kadarıyla bunların 5 bini verilmiş. Kalan 3 biniyle ilgili ise sebebini henüz öğrenemediğimiz nedenle işlem yapılmamış" dedi.

Gürbulak Sınır Kapısı'ndan giden TIR'ların Kazakistan'a İran, Türkmenistan ve Özbekistan üzerinden; Samsun Limanı'ndan gidenlerin ise Ro-Ro gemileriyle önce Rusya'ya oradan da Kazakistan'a ulaştıklarını anlatan Aydoğan, geçiş belgelerinin gelmemesi nedeniyle Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'nda 350, Samsun Limanı'nda ise 250 civarında TIR sürücüsünün yaklaşık 20 gündür beklediğini öne sürdü.

Kazakistan'a yük taşıyan Öz Aydoğan Uluslararası Taşımacılık Şirketi Genel Müdürü Aytekin Çetin de 14 araçlık filosunun 17 gündür Gürbulak Sınır Kapısı'nda beklediğini söyledi. Çetin, bekleyiş nedeniyle ödemelerinde sıkıntı yaşamaya başladıklarını ve gecikmeler neticesinde de faizlerle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan İzin Gerekiyor

Doğubayazıt Kaymakamı Celalettin Demircioğlu da sınır kapısında bekleyen TIR sayısının 200 civarında olduğunu, ancak Kazakistan'a gidebilmeleri için Ulaştırma Bakanlığı'ndan yol izni almaları gerektiğini söyledi.

Demircioğlu, "Gümrük'te herhangi bir sorun yok. Her şey normal işliyor. Ancak, Kazakistan'a gidecek olan yaklaşık 200 civarındaki TIR, izin belgeleri olmadığı için bekletiliyor" dedi.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde oluşturulan ve geçiş belgesi işlemlerini yapan birimin yetkilileri de kendilerine yaklaşık 22 gündür Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) belge gelmediğini, bu nedenle sıkıntı yaşandığını belirttiler.

 
Karsan, ilk Hyundai kamyoneti teslim etti
 
Haziran Ayında İhracatta Yüzde 14,2'lik Artış ve Lider Otomotiv
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylerfahrerdikkatsrc haberler lkwkamyoncubussondakika