Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
16 Ocak 2009 Cuma - 00:00

Mesleki Yeterlilik Belgelerine Düzenleme Getirildi

Mesleki Yeterlilik Belgelerine Düzenleme Getirildi

Ulaştırma Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre 01.07.2009 tarihine kadar üst ve orta düzey mesleki yeterlilik belgesi (ÜDY-ODY) aranmaması konusunu içeren bir genelge yayımlandı.

Genelgede şu ifadelere yer verildi;  “Bilindiği üzere, 03.09.2004 tarih ve 25572 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği’nin  Geçici 2’nci maddesine göre doğrudan veya Geçici 3’üncü maddesine göre eğitimden muaf olarak sınavla Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyenler için belirlenen müracaat süresi 31.12.2008 tarihinde sona ermiştir.

Bu tarihe kadar Bakanlığımıza ve Bakanlığımızca yetkilendirilen mercilere yaklaşık 250.000 adedi son bir hafta içerisinde olmak üzere 1.575.000 başvuru yapılmış olup 1.180.106 şoföre Mesleki Yeterlilik Belgeleri teslim edilmiş bu suretle sektörün Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi şoförlerle ilgili ihtiyacı önemli ölçüde karşılanmıştır. Bu nedenle şoförler için Mesleki Yeterlilik Belgesi yönünden denetimler 01 Aralık 2008 tarihi itibarıyla başlatılmıştır. Yol kenarında ve ağırlık boyut kontrol istasyonlarında yapılan denetimlerde ilgili mevzuat gereği Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan şoförlere 224 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Yeni karayolu taşıma mevzuatı bazı yetki belgesi sahiplerinin üst ve orta düzey yönetici mesleki yeterlilik belgesine sahip kişileri istihdam etmelerini hükme bağlamıştır.

Yapılan denetimlerde söz konusu idari para cezasına maruz kalmamaları için şoförlerle ilgili Mesleki Yeterlilik Belgelerinin tamamının kendilerine ulaştırılması öncelikli ve gereklidir. Bu öncelik ve gereklilikten dolayı üst ve orta düzey yönetici Mesleki Yeterlilik Belgesi müracaatlarının, şoförlere ilişkin belgelerin (SRC) tamamının teslim edilmesinden sonra neticelendirilmesine karar verilmiştir. 

 Bu nedenle;

 i- 01.07.2009 tarihine kadar üst ve orta düzey mesleki yeterlilik belgesi (ÜDY-ODY) aranmaması,

3348 Sayılı Ulaştırma Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 2, 10 ve 35’inci maddeleri ile 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’nun 5’inci, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 8’inci ve Geçici 6’ncı maddeleri ile Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği’nin 48’inci maddesi çerçevesinde olmak üzere ve bunların Bakanlığımıza vermiş olduğu yetkiye istinaden uygun görülmüştür.”

 
Kapıkule'deki Personel Azlığı Sıkıntı Yaratıyor
 
Unakıtan'dan Otomotiv Üreticilerine Müjde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatlkwbuskamyonumtruckşoförnewstürkiyesondakika