Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Ekim 2009 Salı - 00:00

Mercedes-Benz?den Yılın En Büyük Filo Satışı

Mercedes-Benz Türk, 2009 yılının tek seferde en büyük kamyon filo satışını Güney Eksport’a gerçekleştirdi...

Mercedes-Benz?den Yılın En Büyük Filo Satışı

 

Mercedes-Benz Türk, 2009 yılının tek seferde en büyük kamyon filo satışını Güney Eksport’a gerçekleştirdi...

Sıvı gıda nakliyesinde Türkiye’nin lider firmalarından biri olan Güney Eksport Nakliyat San. Tic. Ltd. Şti. de Türkiye çekici pazarının açık ara lideri olan Mercedes-Benz Axor’u tercih etti.

2 Ekim 2009 tarihinde Mercedes-Benz Türk A.Ş. Aksaray kamyon fabrikasında düzenlenen teslimat töreni ile 41 adet Mercedes-Benz Axor 1840 LS Euro 4 çekici, merkezi Adana’da bulunan Güney Eksport Nakliyat San. Tic. Ltd. Şti.’ye teslim edildi. Teslimat törenine Güney Eksport Nakliyat San. Tic. Ltd. Şti. firma ortakları Abdulkadir Şimşek ve Mehmet Aksoy’un yanı sıra Mercedes-Benz Türk A.Ş. Kamyon Satış Kısım Müdürü Burak Tarım, Aksaray Kamyon Fabrikası Kamyon Müşteri Merkezi Grup Şefi Alper Aydın, satışı gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk A.Ş. Diyarbakır bayisi Gelecek Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ ve Kamyon Satış Müdürü Gülseven Diken katıldı.

Teslimat töreninde konuşma yapan Güney Eksport Nakliyat San. Tic. Ltd. Şti. firma ortağı Abdulkadir Şimşek, Mercedes-Benz Axor’u, markanın güvenirliği, işletme maliyetinin düşük ve ikinci el değerinin yüksek olması nedeniyle tercih ettiklerini dile getirdi. Firmalarının güçlü yapısı, kurumsallığa önem vermeleri, işlerine sahip çıkmaları ve riskli borçlanma yöntemlerinden kaçınmaları sayesinde krizi bir fırsata çevirdiklerini ve tek seferde böyle önemli sayıda bir filo alımı gerçekleştirdiklerini açıklayan Abdulkadir Şimşek, yeni aldıkları ihaleler ve yaptıkları sözleşmelerle 15 Eylül 2009 ve 15 Eylül 2010 tarihleri arasındaki sezonda bir milyon tonluk taşıma hedeflerini gerçekleştireceklerini ifade etti. Türkiye çapında dokuz adet şube, 74 adedi öz mal geri kalanı da sözleşmeli araçlar olmak üzere toplam 560 adetlik bir filoyla hizmet verdiklerini söyleyen Abdulkadir Şimşek, 41 adet Axor’ u filolarını büyütme amacıyla aldıklarını vurgulayarak filolarının tamamını Mercedes-Benz marka araçlar ile yenilemek istediklerini sözlerine ekledi.

Filosundaki araçların çoğunluğu başka markalardan oluşan Güney Eksport Nakliyat San. Tic. Ltd. Şti.’nin kendileri için çok önemli bir müşteri olduğunu ve yaptıkları yoğun çalışmalar sonucunda tek seferde 41 adetlik bir sözleşme imzalama başarısı gösterdiklerini ifade eden Mercedes-Benz Türk Diyarbakır bayisi Gelecek Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ, 2010 yılı Mayıs ayına kadar bu sayının daha da artacağını umduklarını dile getirdi. Hekim Toloğ, 2009 yılında krizin başlamasıyla beraber çok yoğun çalıştıklarını, müşterilerini çok iyi takip ettiklerini ve şirket içinde kriz kelimesinin kullanılmasını yasakladıklarını belirterek bunun sonucunda kriz ortamına karşın 2009 yılında ciro ve satış adedi olarak 2008 yılına göre artış kaydettiklerini açıkladı. Toloğ, Aralık ayında da Malatya’da yeni bir Mercedes-Benz tesisini hizmete açacaklarını sözlerine ekledi.

Mercedes-Benz Türk A.Ş. Kamyon Satış Kısım Müdürü Burak Tarım ise teslimat sırasında yaptığı açıklamada, 2007 yılında 34 bin adet olan altı ton üzeri kamyon pazarının 2008 yılında son üç ayda yaşanan yüzde 50’lik düşüş nedeniyle 26 binlerde kapandığını, 2009 yılında ise ilk dokuz ayda pazarın 2008 yılının aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 40 oranında daraldığını belirtti. Tarım, 2009 yılı Türkiye kamyon pazarının 15 bin adet düzeylerinde gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Böyle bir ortamda tek kalemde gerçekleştirilen filo satışlarının hem pazar payı hem de rekabet açısından çok daha fazla değer kazandığını vurgulayan Tarım, özellikle yılın altıncı ayında birkaç büyük filo satışı gerçekleştirdiklerini; ancak bugün yaptıkları teslimatın 41 adet ile 2009 yılının tek seferde yapılmış en büyük filo teslimatı olduğunu belirterek, gerçekleşen bu teslimatın sektöre olumlu bir mesaj verdiğinin altını çizdi. Geniş araç parkında çok az sayıda Mercedes marka aracı olan bir müşteriye bu satışı yapmalarının kendileri açısından çok önemli olduğunu kaydeden Burak Tarım, Güney Eksport’un bu alımla birlikte bütün araç parkını Mercedes’e döndürme kararı aldığına dikkat çekerek ileriye dönük olarak bu satışların devamının geleceğini umduğunu söyledi.

 
Kaza Tespit Tutanağı Müfredata Girdi
 
Otokar?ın Yeni Minibüsü, Şehirlerde Hayatı Değiştiriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mercedes-Benz Türk, Selden Zarar Gören Müşterilerinin Yanında
Mercedes-Benz Türk, 9 Eylül 2009’ da Trakya ve İstanbul’ ...
Biyo-DME?li Volvo Kamyonlar Deneme Sürüºünde!
Volvo Kamyon 2010’da Bio-DME ile ilgili kapsamlı deneme sürüºleri ...
Continental Lastikleri: ?Türkiye Taşımacılık Sektöründe İz Bırakacağız?
Continental Türkiye, pazar payını ikiye katlama hedefine yeni nesil ...
 
Mercedes-Benz Axor'u Tercih Edenler Kazanıyor
Eylül ayı başında 4 adet 1840LS Euro 5 çekici alan Serdar ...
MAN Türkiye Üst Yöneticiliğine Yeni CEO
Renault Premium Uzunyol Testin Galibi
Kilometre başına 67,78 Sent gibi düşük bir maliyetle Renault ...
 
Ege Tarım Kredi Kooperatifine 11 Isuzu Kamyon
Tarım Kredi Kooperatifi  Ege Bölge Müdürlüğü’nün ...
IVECO'dan Sönmez Bustaş'a Stralis Teslimatı
Bursa’nın en büyük lojistik şirketi olan Sönmez Bustaş’a ...
Krone'den Kalyoncu'ya Dev Teslimat
Trabzon’dan yurtdışına en fazla narenciye ve gıda ihracatı yapan ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newsşoförtreylertürkiyekamyoncudikkatlkwsrcKamyon