Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
5 Ekim 2009 Pazartesi - 00:00

Kısa Vadede Hurda İndirimi Yok

Kısa Vadede Hurda İndirimi Yok

 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, otomotiv sektöründe hurda teşviğine ilişkin ''Kısa vadede bir hurda indirimi gerçekleşemeyecek'' dedi.  İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen Katar 1. Türk İhraç Ürünleri Sergisi için Katar'da bulunan Ergün, gazetecilerle düzenlenen sohbet toplantısında, hurda teşviği konusunun biraz karmaşık olduğunu, değerlendirilmesinin biraz zaman alacağını ve üzerinde titiz bir çalışma yapılması gerektiğini söylediğini hatırlattı.

Ergün, hurda teşviğinde bir takım zorlukların olduğunu dile getirerek, hurda indiriminin ilave talep yaratıp yaratmayacağı sorunun yanıtının önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'de eski araç kullananların daha çok dar gelirli kesimler olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Hatta eski araçlara göre yeni araçların vergisi yüksek, eski araçların vergisi düşük. Bunlar çevreyi daha çok kirleten araçlar, bunların vergisi yüksek olursa, bunlardan vazgeçilir, yeni araçlara yönelme olur gibi, başlangıçta insana çok sıcak gelen ve parlak fikir gibi görünen bu konuya, yakından baktığınız zaman böyle olamayabileceğini görüyorsunuz.

Bunun vergilerini yükselttiğiniz zaman arabayı zor bela alan ve kullanan bir kitlenin vergilerini yükseltmiş olacaksınız. Çevre etkileri, şunlar, bunlar bu tartışmaların hepsine hak veriyorum, bir de böyle bir gerçek var.''

Hurda teşviğinde önemli bir konunun da eski araçların teslimat sistemi olduğunu, hurda araçların trafik sicilinden düşmesinin yeterli olmadığını anlatan Ergün, bugün Türkiye'de hurda araç teslimatında tek bir yapının olduğunu, üretici ve satıcı firmaların da teslim alabileceği yeni bir otomobil hurdası ekonomisinin ortaya çıkabileceği bir alt yapıya ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

Bakan Ergün, uygulanacak hurda teşviği ile ilave bir talep yaratılması gerektiğini vurgulayarak, o zaman bunu uygulamanın daha kolay olacağını kaydetti.

Ergün, bir sektörün geleceğini tek bir harekete bağlamak o sektör açısından da doğru bir yaklaşım olmayacağını dile getirerek, yeni bir talep yaratması noktasında, hurda indiriminin de sektöre belli bir katkısının olabileceğini ancak sektörün geleceğini bir tek böyle bir uygulamaya bağlamanın, sektörün tam fotoğrafını veren, çok gerçekçi bir yaklaşım olmayacağını kaydetti.

 

AR-GE TEŞVİKLERİ

Bakan Ergün, Ar-Ge merkezlerinin özel kanunları olduğunu ve çok önemli teşvikler verildiğini anlatarak, bu teşviklerden sonra Ar-Ge merkezi sayısının 57-58'e ulaştığını ve buralarda 12 bin kişinin çalıştığını belirtti.

''Önümüzdeki bütçe döneminde bakanlığın doğrudan Ar-Ge'ye yaptığı desteklerini en az iki katına çıkaracağız. Başka harcamalarımızdan kısacağız, o başka harcamalarımızdan kıstığımızı Ar-Ge desteklerine vereceğiz'' diyen Ergün, şunları kaydetti:

''Geçen gün bizim bakanlığımıza makam aracı alımı için onay verilmişti. Hepsinden vaz geçtik. Dedik ki; Hayır, bunları almıyoruz, bunların parasını alın olduğu gibi önümüzdeki yılın bütçesinde Ar-Ge çalışmalarını desteklemekte kullanın. Biz bunu önümüzdeki yılın bütçesinde 30-40 milyona çıkartabiliriz.''

 
Otomotiv İhracatı 9 Ayda % 43 Düştü
 
16 Ekim?de Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası?nda Buluşuyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerlkwşoförkamyonumnews haberler bussondakikatreyler