Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
8 Ağustos 2007 Çarşamba - 00:00

Haziran Ayında İhracatta Yüzde 4.6 İthalatta Yüzde 10.3 Artış

Haziran Ayında İhracatta Yüzde 4.6 İthalatta Yüzde 10.3 Artış

Geçici dış ticaret verilerinden hesaplanan dış ticaret endekslerine göre; 2007 yılı Haziran ayında bir önceki yılın Haziran ayına göre ihracat miktar endeksi yüzde 4.6, ithalat miktar endeksi ise yüzde 10.3 oranında artış gösterdi.

ݝhracat miktar endeksleri ana sektörler itibariyle, geçen yılın aynı ayına göre, tarım ve ormancılık sektöründe yüzde 22.1 oranında düşerken, balıkçılık sektöründe yüzde 36.3,  madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 15.1 ve imalat sanayi sektöründe ise yüzde 5.7 oranında arttı. Aynı dönemde; ithalat miktar endeksleri, madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 2.7 düşüş, tarım ve ormancılık sektöründe yüzde 44 ve imalat sanayi sektöründe yüzde 11.2 oranında artış kaydetti.

Motorlu kara taşıtı  ve römorklar sektörü ihracat miktar endeksi arttı

Bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında 2007 Haziran ayında, motorlu kara taşıtlarındaki oranlarda da farklılık görüldü. Motorlu kara taşıtları grubunun ihracat miktar endeksinde yüzde 17.6 oranında artış saptanırken, ithalat miktar endeksinde ise yüzde 7.5 oranında düşüş gözlendi.  

Aynı dönemde, imalat sanayi sektörü içerisinde yer alan ana metal sanayi alt sektörü ihracat miktar endeksi yüzde 7.7 oranında azaldı, ithalat miktar endeksi ise yüzde 26.9 oranında yükseldi. Aynı sektörün ihracat birim değer endeksi yüzde 21.2 ve ithalat birim değer endeksi yüzde 15.1 oranında arttı.. 

Birim değer endeksleri  arttı

Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, ihracat birim değer endeksi yüzde 9.2,  ithalat birim değer endeksi  ise yüzde 7 oranında arttı.

ݝlgili dönemde ihracat birim değer endeksleri, bir önceki yılın aynı ayına göre, tarım ve ormancılık sektöründe yüzde 1.1,  balıkçılık sektöründe yüzde 13.5, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 21.6, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 9.2 oranında artış kaydetti.

ݝthalat birim değer endeksleri geçen yılın aynı ayına göre, tarım ve ormancılık sektöründe yüzde 9.9, madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 1.8 ve imalat sanayi sektöründe yüzde 7.2 oranında arttı.

2007 Haziran ayında 2006 yılı Haziran ayına göre ihracat birim değer endeksleri, lokomotif sektörler olarak adlandırabileceğimiz tekstil ürünlerinde de yüzde 8.7’lik bir oranla artış gösterdi. Bu artış oranı giyim eşyasında ise yüzde 7.3 oldu.  

 
Hyundai Medline El Ele
 
Sözleşmeli Taşıt Kullanımı Değişiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyesrcsondakika haberler şoförlkwtruckkamyoncunews