Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
14 Ağustos 2007 Salı - 00:00

UND’den, Gürbulak'a Akaryakıt İstasyonu Talebi

UND’den, Gürbulak a Akaryakıt İstasyonu Talebi

Dünya Gazetesinin yayımladığı habere göre Dinçşahin, ihracatta, akaryakıtta ÖTV teşviki istediğini belirtti.  

Gürbulak Sınır Kapısı'nda akaryakıt istasyonu bulunmadığını hatırlatan Dinçşahin, ݝran ile yapılan ikili anlaşmaya göre 'taraflar yakıtta fiyat farkı uygulayamaz' maddesi bulunduğunu ancak ݝran'ın bu maddeyi ihlal ederek akaryakıtta bin 500 dolarlık bir fark aldığını söyledi. Sorunu, 3-4 aydır uğraşmalarına rağmen çözemediklerini anlatan Dinçşahin, konuyu geçen hafta Bakan Tüzmen'e ilettiklerini bildirerek, "Bakanımız bizimle çok ilgilendi. Hemen Maliye Bakanı Unakıtan'ı aradı. ݝki bakanımız da Gürbulak'a akaryakıt istasyonu kurmak için söz verdi. Gürbulak'a kurulacak akaryakıt istasyonu maliyetleri azaltacak bu da ihracata katkı sağlayacak" diye konuştu.

Dinçşahin, ‘Lojistik üs projelerinde destek bekliyoruz’

Taşımacıların 2007'ye kadar olan süreçte aşırı değerli YTL ile verimlilik ve k݃¢rlarının aşağı indiğine dikkat çeken Dinçşahin, taşımacılık sektöründe çok fazla girdi olduğunu belirterek, "ݝstihdam yoğun bir sektörüz. ݝstihdamın getirmiş olduğu yük çok fazla. Frenlenmiş bir döviz politikasıyla kazancımız zorlanmaya başladı. Reel piyasalara dönüşü bekliyoruz" dedi. Bugüne kadar araçlarla ilgili hiç teşvik istemediklerini kaydeden Dinçşahin, şöyle devam etti: "Bizim yapılanmamızı sağlayacak bilgi teknolojileri, AR-GE, eğitim ve altyapıda teşvik istiyoruz. Dengesiz yapılan masraflarımızı kontrol altına almamız gerekiyor. Bu alanlar da teşvik istiyoruz. ݝhracat yapılan taşımalarda akaryakıt teşviki, lojistik üs projelerinde ise destek bekliyoruz."

Maliye Bakanlığı'nın gümrük memurlarının mesai ücretlerini kaldırdığını kaydeden Dinçşahin, "Maliye Bakanlığı kesti, memur da bundan rahatsız. Bu rahatsızlık bize yansıyor. Mesai ücreti kalkınca gümrükten geçiş süresi uzadı. Bu da bize maliyet olarak yansıyor. Bakan Tüzmen'e bu durumu ilettik geçen hafta. Bize bu konuyu çözeceğini söyledi" dedi.

 
SRC Belgesi İçin Başvurular 31 Ekim’e Kadar Uzatıldı
 
Volvo 'dan “Depreme Duyarlılık Günleri” Projesine Destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyelkwfahrerbussondakikadikkatKamyontreylerşoför