Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
12 Eylül 2011 Pazartesi - 15:05

HAVA KARGO KÖYÜ İÇİN START VERİLDİ

Atatürk Havalimanı'na bitişik ve Ulaştırma Bakanlığı'na tahsis edilmiş olan yaklaşık 1.2 milyon metrekarelik alan üzerinde kargo köyü kurulması çalışmaları ile diğer hava alanlarına yakın bölgelerde kargo köylerinin kurulması çalışmalarına başlandı.

HAVA KARGO KÖYÜ İÇİN START VERİLDİ

 Coğrafi konumu nedeniyle Türkiye, hava kargo alanında dünyanın önde gelen lojistik merkezlerinden biri haline gelecek potansiyele sahip. Sivil havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Türkiye'deki hava kargo taşımacılığını daha da artırmak birçok çalışma yapıyor. Türkiye'de iç ve dış hatlarda tarifeli sefer yapmak üzere yetkilendirilen 16 havayolu işletmesinin 3'ü hava kargo taşımacılığı alanında hizmet veriyor. Yolcu ve yük taşımacılığı yapmak üzere yetkilendirilmiş THY ile birlikte Türkiye'de toplam 4 havayolu firması (MNG, ACT, ULS ve THY) hava kargo taşımacılığı yapıyor. Bu 4 hava kargo taşımacılığı yapan firmaya ait toplam 31 kargo uçağı bulunuyor. Bu uçakların toplam yük kapasitesi ise 1 milyon 112 bin ton.

SHGM'den alınan bilgiye göre Türkiye'de Atatürk, Adnan Menderes, Esenboğa, Sabiha Gökçen, Antalya ve Adana Havalimanları en fazla kargo taşımacılığı yapılan havalimanları arasında yer alıyor. Hava kargo taşımacılığında fiziksel yeterliliğin ve altyapı çalışmalarının yanısıra büyük önem arz eden diğer bir konu olan uçuş ağının kargo taşımacılığının gelişimini destekleyecek nitelikte olmasına yönelik çalışmalarda bulunan SHGM, bu kapsamda, ikilli hava ulaştırma anlaşmalarımızda kargo taşımacılığına yönelik düzenlemeler yaparak, kargo alanında frekans kısıtlamalarını kaldırıyor. SHGM yaptığı çalışmalarla, frekans sayılarının açıkça belirlenmediği anlaşmalar ile, birden fazla havayolu işletmesinin sınırsız kargo seferi yapılabilmesine olanak tanıyan yeni düzenlemeleri hayata geçiriyor.

SABİHA GÖKÇEN ve ÇORLU

Ulaştırma Bakanlığı tarafından "Hedef 2023" sloganıyla 2009'da gerçekleştirilen "10'uncu Ulaştırma Şurası" sonunda, havacılık sektörüyle ilgili "Hava kargo taşımacılığına uygun olan havaalanlarının 'serbest bölge' ilan edilmesi" kararı bulunuyor. Konuyla ilgili SHGM', Atatürk Havalimanı'na bitişik ve Ulaştırma Bakanlığı'na tahsis edilmiş olan yaklaşık 1.2 milyon metrekarelik alan üzerinde kargo köyü kurulması çalışmaları ile diğer hava alanlarına yakın bölgelerde kargo köylerinin kurulması çalışmalarına başladı. Ayrıca, Bursa, Gebze, İzmit, Sakarya, Yalova gibi bölgeleri ve İstanbul'un hızla büyüyen Anadolu Yakası'nı içine alan önemli bir hinterlandın dünyaya açılan en yakın kapısı konumundaki Sabiha Gökçen Havaalanı'nın kargo taşımacılığı konusunda gelişmesine yönelik faaliyetlere de devam edildiği belirtildi. Öte yandan Çorlu Havaalanı'nın birkaç yıl içinde hava kargo için önemli bir merkez haline getirilmesi amaçlanıyor.

60 MİLYON YOLCU KAPASİTELİ HAVAALANI İÇİN YER TESPİTİ SÜRÜYOR

Bunun yanısıra şura kararları içinde yer alan hava kargo sektörünün gelişmesine katkı sağlayacak iki önemli karar daha bulunuyor. Bu kararlar, "Ülkemizde, 60 milyon yolcu kapasiteli 1, 30 milyon kapasiteli 2, 15 milyon kapasiteli 3 havaalanı yapılması" ve "Türk sivil hava taşımacılığı filo yapısının 2023 yılında; 100 geniş gövde, 450 dar gövde, 200 bölgesel uçak olacak şekilde 750 uçaklık bir yapıya ve toplam 350 milyonluk yolcu kapasitesine ulaşılması." Bu hedefler çerçevesinde 60 milyon yolcu kapasiteli havaalanı ile ilgili yer tespit çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Diğer taraftan Türkiye'de kargo acentelerinin sayısında da önemli artışlar yaşanıyor. 2002 yılında ülkemizde faaliyet gösteren kargo acentelerinin sayısı 119 iken, bugün 301 tane yetkili hava kargo acentesi sektörde faaliyet gösteriyor. Hava Kargo Acentelerini Görev, Yetki ve Sorumlulukları Hakkında Özel Kuralları belirleyen SHT-150.11 sayılı Havacılık Talimatı kapsamında SHGM tarafından "Hava Kargo Acentesi Yetki Belgesi '' veriliyor. Talimatın yayımlandığı günden bugüne kadar merkez ve şube birlikte olmak üzere toplam 378 adet Hava Kargo Acentesi Yetki Belgesi düzenlendi.

Kaynak: Transport

 
Ulaştırma Bakanı' ndan medyaya
 
İTALYA, MONZA, HIZ, PIRELLI; YİNE VETTEL!!!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaştırma Bakanı' ndan medyaya
İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu ...
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ...
UND' den ATA karnesi ile ilgili duyuru
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ATA Karnelerine dair yapılan ...
 
Türkiye Finans’tan Lojistik Sektörüne Büyük Destek
“Katılım bankacılığı” çerçevesindeki uygulamaları ve reel sektöre ...
Türkiye’nin dev markası MAN tüm çalışanlarını bir araya getirdi
Türkiye’deki 45’inci yılını kutlayan MAN, düzenlenen Aile Günü’nde tüm ...
Iveco Amerikan Deniz Kuvvetleri’ne zırhlı araç üretmek için hazırlanıyor
Iveco, Amerikan Deniz Piyadelerine personel taşıyıcı sağlamak için yapılacak ...
 
Otomobil minibüsün altına girdi:2 ölü, 1 yaralı
Sakarya'nın Erenler ilçesi D-100 Karayolunda meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.
Sağlık Bakanı, annesini kamyonla taşıyan vatandaşı aradı, üzüntülerini iletti
Konya’da ambulans talebi yerine getirilmediği için 82 yaşındaki yatalak ...
TEM'de TIR kazası
TEM Otoyolu'nun İzmit geçişinde bu sabah meydana gelen trafik kazasında ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonsondakikaşoförbustruckkamyonculkwtreylerdikkat