Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
10 Eylül 2011 Cumartesi - 15:21

Sağlık Bakanı, annesini kamyonla taşıyan vatandaşı aradı, üzüntülerini iletti

Konya’da ambulans talebi yerine getirilmediği için 82 yaşındaki yatalak annesini kamyonla taşıyan vatandaşı Sağlık Bakanı Recep Akdağ arayarak gerekeni yapacağını söyledi. İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci ise bir basın toplantısı düzenleyerek hastanın mağdur olmasında iletişim eksikliğinin ve genelgeye rağmen gereğini yapmayan Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nin kusurunun bulunduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı, annesini kamyonla taşıyan vatandaşı aradı, üzüntülerini iletti

Konya’da önceki gün annesini hastaneye götürmek için 112 ve Evde Sağlık Hizmetleri biriminden ambulans talebinde bulunmasına rağmen olumlu sonuç alamayan Ali Soytürk'ün, 82 yaşındaki yatalak annesini kiraladığı kamyonun kasasında hastaneye taşıması, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı harekete geçirdi. Bakan Akdağ, aileyi arayarak yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bakan Akdağ ayrıca, kusuru bulunan personelle ilgili gerekli soruşturmanın başlatıldığını ve müfettiş görevlendirdiğini ifade etti. Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Osman Ulusal ile akşam aileyi evinde ziyaret ederek üzüntülerini dile getirdi.


KÜÇÜKKENDİRCİ: GENELGE BAZI KURUMLAR TARAFINDAN ANLAŞILAMAMIŞ

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüsünü dile getirdi. Sağlık Müdürü Küçükkendirci, mağdur olan hasta ile ilgili gerekli soruşturmaların yürütüldüğünü, sağlık bakanının olayla yakından ilgilendiğini açıkladı. Küçükkendirci, olayda hem hasta yakınının hem de 112 ve Evde Sağlık Hizmetleri biriminin sağlıklı iletişim kuramamasından kaynaklandığını kaydetti. Bakanlığın genelgesini hatırlatan Küçükkendirci, 112’nin hizmetleri arasında yatalak hastalara hizmet bulunmadığını vurgulayarak şöyle konuştu: "Olayla ilgili gerekli soruşturma başlatılmış olup sorumlu kişi ve kurumlar hakkında inceleme yapılmaktadır. 112 acil sağlık hizmetleri, acil konumdaki hastalara hizmet vermektedir. Konya 112 günde 12 bin ihbardan gerçek olan 500 vakaya müdahale etmektedir. Yine yıllık 3 bin 500 yatalak hastamıza evde bakım hizmeti verilmektedir. Sağlık hizmetleri birimimiz yıllık 12 bin hastayı evinde muayene etmektedir. Sağlık Bakanlığımızın üniversite hastaneleri dahil, sosyal ve tıbbi endikasyonu bulunan hastaların evden hastaneye, hastaneden eve nakillerinde ambulans temini konusunda kurumları yükümlü kılmıştır. Durdu Söytürk’ün durumu incelendiğinde Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nin hastası olmasına rağmen kurumun gereken hassasiyeti göstermediği açıktır." dedi.

Hastanın tedavisinin Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürdüğü bilgisini veren Hasan Küçükkendirci, münferit olayların bir daha yaşanmaması ve fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarının şevkinin ve azminin kırılmasına müsaade etmeden hizmetlerin sürdürüleceğini söyledi.


BAKANIN ARADIĞI ALİ SOYTÜRK: ŞAKA YAPIYORLAR SANDI

Öte yandan sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın aradığı hasta yakını Ali Soytürk, kendisine arkadaşları tarafından şaka yapıldığını zannetmiş. Ali Soytürk, "Telefonum çaldı. Arayan kişi isminin Recep Akdağ olduğunu söyledi. "Benimle arkadaşlarım şaka yapıyorlar" sandım. Bakan beyin arayacağını beklemiyordum. Üzüntülerini iletti. Annemin durumuyla yakından ilgileneceğini söyledi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yaşadığım üzücü olay gelen telefonun ardından beni rahatlattı." dedi.

 
TEM'de TIR kazası
 
Otomobil minibüsün altına girdi:2 ölü, 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEM'de TIR kazası
TEM Otoyolu'nun İzmit geçişinde bu sabah meydana gelen trafik kazasında ...
Manisa'da TIR faciası
Manisa'da TIR'ın altında kalan hafif ticari araçtaki 5 kişiden 2'si öldü, 3 kişi de yaralandı
Eylül’de 460 TL’ye Fiesta, 579 TL’ye Yeni Focus sahibi olabilirsiniz
Eylül ayında Ford Options ile Fiesta sahibi olmak isteyenlere ayda 460TL, ...
 
V1 CHALLENGE FIRTINASI AYDIN CADDELERİNDE!
Her açıdan benzersiz bir motorsporları aktivitesi olan V1 Challenge’ın ...
Etis Lojistik’e 40 adet MAN TGS WW
Gübretaş A.Ş.’nin kara ve deniz nakliyesindeki çözüm ortağı olan Etis ...
MAN Otomotiv İstanbul’daki ilk teslimatını gerçekleştirdi
İstanbul Şubesi’ni açarak hizmet çıtasını yükselten MAN Otomotiv, ilk ...
 
OCAK-AĞUSTOS dönemin de Kamyon üretimi arttı.
2011 yılı Ocak-Ağustos döneminde toplam pazar, 2010 yılı aynı dönemine ...
İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü Sözleşmesi İmzalandı
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ile modern ...
Amerika’nın tercihi de ZF!
New York’ta şehir içi toplu taşıma işlerini yürüten ulaşım otoritesi New ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrernewsKamyondikkatsrctürkiyeşoförtruckbus