Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
15 Mayıs 2015 Cuma - 10:26

Güvenli sürüş için doğru lastik!

LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal; "Aracınızın yol ile temasını sağlayan tek bağlantı noktası lastiğinizin yola bastığı alandır, o da eliniz kadardır. Bu alanı doğru kullanmazsanız hayatınızı tehlikeye atmış olursunuz." diyor.

Güvenli sürüş için doğru lastik!

LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal; "Aracınızın yol ile temasını sağlayan tek  bağlantı noktası lastiğinizin yola bastığı alandır, o da eliniz kadardır. Bu alanı doğru kullanmazsanız hayatınızı tehlikeye atmış olursunuz" diyen LASİD Genel Sekreteri Ünsal güvenli sürüş için doğru lastiğin önemine işaret etti; doğru lastiğin kriterlerini sıraladı.
Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) güvenli sürüşte lastiğin önemine dikkat çekerek; ‘doğru lastik kullanımı’ konusunda sürücüleri uyardı. LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal, lastiğin hayati önemini vurgulayarak şöyle dedi: ‘’Lastik, güvenli bir sürüş için can simididir. Aracınızın yol ile temasını sağlayan tek bağlantı noktası, lastiğinizin yola bastığı alandır; o da neredeyse elinizin boyutu kadardır. Bu alanı doğru kullanmazsanız hayatınızı, araçtaki yolcuların hayatını, trafikteki başka araçları ve onların taşıdığı hayatları da tehlikeye atmış olursunuz. Güvenli sürüş için aracınıza en uygun ve doğru lastiği seçmeli, onu da doğru şekilde kullanmalısınız ancak şunu da unutmamalıyız ki trafik; tüm sürücü ve yayaların ortak bir bilinçle ve birbirine saygı duymaları sayesinde sağlıklı yürür."
Peki ya doğru lastik nedir? LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal; doğru lastiğin kriterlerini şöyle sıraladı: ‘’Araç için en doğru lastik, araç üreticisinin belirlediği ve araca orijinal olarak taktığı ebattaki lastiktir. Araç üreticileri, aracı dizayn ederken hız, yol, yük, sürücü ve benzeri etkenlere göre en uygun ebat ve özellikteki lastiği, test ve onay sürecinden sonra  saptarlar. Sürücülerin yapacağı şey; tavsiye edilen tip ve ebattaki lastiği seçmektir. Öte yandan, farklı hava, yol ve kullanım koşulları da lastik seçiminde önemli bir kriterlerdir. Örneğin;  kış koşullarında kış lastiği kullanılırken; +7 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda yani bahar ve yaz aylarında yaz lastiği gerekir.’’
Yazın kış lastiği yakıt tüketimini artırır!
LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal; daha üstün performans ve güvenli bir sürüş için yaz lastiklerine zamanında geçişin önemine de işaret ederek şöyle dedi: “Kış koşullarında sizlere daha iyi hizmet etmesi için üretilen kış lastiklerinizi yaz koşullarında da kullanmaya devam ederseniz, kış lastiğinin sağladığı tüm avantajlar yazın sizin aleyhinize döner, Örneğin;
- Yuvarlanma direnci yüksek olduğu için yakıt tüketiminiz artar,
- Farklı sırt karışımı nedeniyle fren mesafeniz uzar ve olası tehlikelere yol açar,”
Lastiğin doğru kullanımı için ne yapmalı?
Peki ya lastiğin doğru kullanılması için hangi noktalara dikkat etmeliyiz? LASİD Genel Sekreteri Ünsal, şu noktaların altını çizdi:
- Diş derinliği çok önemli: Yaz lastiğine geçerken, lastiğinizin diş derinliğini mutlaka kontrol etmeli/ettirmelisiniz. Diş derinliğinin yasal diş derinliği olan, 1.6 mm’den daha düşük olmaması gerekir. 1.6 mm’den daha az diş derinliği olan lastikler yol tutuşu, fren mesafesi, yakıt tüketimi gibi konularda olumsuzluk getirirken,  yasal olarak da kullanılması mümkün olmadığından, yenileri ile değiştirilmelidir.
Düzensiz aşınmalara ve özürlere dikkat: Yaz lastiklerinizin diş, topuk, yanak ve sırt kontrollerini yaptırmalısınız. Lastiğinizin herhangi bir noktasında görülen düzensiz aşınma, delinme, yıpranma ve yırtılma benzeri özürler uzmanları tarafından incelenmeli ve alınacak karara göre uygulama yapılmalıdır.
Doğru janta monte: Lastiklerinizin araç üreticilerince belirlenen ve teknik olarak uygun janta monte edilmesini sağlamalısınız.
Aracınıza uygun hava: Lastiklerinizin uygun hava değerlerinde şişirilip şişirilmediğini kontrol edin. Lastiğinize, aracınızın kitabında önerilen doğru ve uygun  havayı basmalı/bastırmalısınız.
Balans ayarı: Lastiklerinizin balans ayarlarını yaptırmalısınız.
Lastiğin araca montajı: Lastiklerinizi aracınıza monte ettirirken, hep karşılıklı gelen bijonları sıkarak tam ve sağlıklı bir şekilde aracınıza monte ettirmelisiniz.
Düzenli Hava basıncı kontrolü: Lastiğinizin havalarını mümkün olduğunca sık ve lastikler soğuk iken ölçmeli ve azalma var ise tamamlatmalısınız. Unutmayın doğru lastik doğru hava ile daha verimli çalışır, daha az yakıt tüketimine yardımcı olur. Öte yandan, Yüksek hava lastiğinizin sırtının ortasında, düşük hava ise lastiğinizin sırtının omuza doğru kenarlarında anormal aşınmalara yol açar ve zamanından önce lastiğinizi değiştirmek zorunda kalırsınız.
 

 
KARSAN ve HYUNDAI’den Dev Adım
 
Shell, hizmeti ile müşterilerini gülümsetiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KARSAN ve HYUNDAI’den Dev Adım
Karsan, dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden Hyundai Motor Company ...
UND İlk Toplantısına Katıldı
Çetin Nuhoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, uluslararası alanda taşımacılık ...
Bozankaya’nın üretimi E-Bus, Avrupa’da
Bozankaya, raylı sistem ve toplu taşıma araçlarında yatırımlarına devam ...
 
Dünyanın Harikaları İstanbul’da
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 22-31 Mayıs’ta düzenlenecek İstanbul ...
TALSON, 10 Adet Halı Taşıyıcı Teslim Etti
14 Mayıs 2015, Istanbul - 2003 yılından bu yana Tırsan bünyesinde yer ...
Dizel motorlu Mitsubishi ASX’in lansmanı İstanbul Autoshow’da yapılacak
Temsa Motorlu Araçlar, Türkiye’ye yılın ikinci yarısında gelecek olan ...
 
TREDER, Almanya’da Knorr-Bremse’yi ziyaret etti
Treyler Sanayicileri Derneği üyeleri Knorr-Bremse’nin en önemli üretim ...
MAN, 2 Modelinde Conti EcoPlus’ı tercih etti
MAN, yüksek yakıt tasarruflu uzak yol aracı MAN TGX EfficientLine 2 modelinde ...
Anadolu Sigorta’dan Bir İlk Daha: Sınırsız Trafik Sigortası
Anadolu Sigorta, her araç sahibinin yaptırmakla yükümlü olduğu ve karşı ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoförkamyonumbussrc haberler trucklkwfahrerKamyon