Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
23 Mart 2011 Çarşamba - 13:19

Eski Lastikler İçin Yeni Hayat

LASDER, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın “Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği” ve onaylanmış “Atık Yönetim Planı” çerçevesindeki uygulamalarına başlıyor.

LASDER Yönetim Kurulu düzenlediği bir basın toplantısı ile “LASDER Atık Yönetim Planı” doğrultusundaki çalışmalara başlanılacağını ve toplama faaliyetlerinin genişletilerek Türkiye genelinde uygulanacağını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan LASDER Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayman; “Tüm üyelerimiz adına Çevre ve Orman Bakanlığı ile yaptığımız mükemmel işbirliğinin ülkemiz için önemli bir gelişme olduğunun farkındayız. Yaklaşık iki yıldır deneme amacıyla sürdürdüğümüz toplama faaliyetlerimizi yakın zamanda genişleterek Türkiye çapında uygulamaya başlayacağız. Ayrıca ‘LASDER Atık Yönetim Planı’ doğrultusunda yürüteceğimiz faaliyetlerimiz ile sekiz bölgede yüklenicilerimiz aracılığı ile toplama ve taşıtma işlemi yaparak yöresel istihdam yaratmış olacağız. Topladığımız ÖTL’leri Malzeme Geri Kazanım sektörüne ve alternatif enerji kaynağı olarak kullanılmak üzere Çimento Fabrikaları ve Enerji Üretim tesislerine teslim edeceğiz. İletişim çalışmalarında da belirttiğimiz gibi, Şimdi ‘Ömrünü Tamamlamış Lastikler’ yeni bir hayata başlıyor. Satılan her yeni lastik geleceğe giden bu yola destek oluyor. Daha yeşil bir Türkiye için, ışıl ışıl bir gelecek için…”dedi.

2007 yılından bu yana yürüttükleri faaliyetler ile 2011 yılı hedefleri hakkında bilgi veren LASDER Genel Sekreteri Bahadır Ünsal, 2009 yılı ortalarından itibaren ve 2010 yılında “deneme toplaması” yaptıklarını dile getirdi. 2009 yılında çok dar bir alan ve kısa sürede 22 bin ton ÖTL toplama ve geri kazandırma işlemi gerçekleştirdiklerini belirttikten sonra şu bilgileri verdi: “ 2010 için kota oranı olan % 45 ÖTL toplama ve geri kazanım oranını hedefledik ve yılsonu itibariyle bu hedefi geçtik. 2010 yılında topladığımız 63 bin ton ÖTL’nin %51’ini malzeme geri kazanımı sektörüne vererek, lastik/kauçuk sektörü için ikinci hammadde elde ederek ekonomiye kazandırdık. Geriye kalan %49’luk bölümü ise çimento fabrikalarında alternatif enerji kaynağı olarak kullandırarak, daha az fosil yakıt tüketilmesine ve hava kirliliğinin azalmasına katkıda bulunduk. 2011 yılı için hedefimiz 8 ayrı bölgede belirleyeceğimiz yüklenicilerimiz aracılığı ile toplatma ve taşıtma yaparak Türkiye çapında 87 bin ton ÖTL toplamak. Toplayacağımız ÖTL’lerin yaklaşık olarak 40 bin tonu granülasyon ve piroliz için kullanılırken, geriye kalanı enerji geri dönüşümü amacı ile kullanılacaktır.”

Kar amacı gütmeyen LASDER, üyeleri adına, üyelerinin yenileme pazarına sattıkları lastiklerin oluşturduğu toplam tonajın yönetmelikte belirtilen oranı kadar olan kısmını toplatmayı, taşıtmayı, gerekiyorsa geçici depolatmayı, öncelikle “Malzeme Geri Kazanımı” firmalarına ve daha sonra alternatif enerji kaynağı olarak kullanılmak üzere “Çimento Fabrikaları” ve “Enerji Üretim Tesisleri”ne teslim etmeyi amaç ediniyor.

 
İŞ KAZASIZ 6000 GÜN
 
Yeni Antalya’ya 30 Stralis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İŞ KAZASIZ 6000 GÜN
Sadece ürün ve hizmet kalitesiyle değil iş güvenliği ve emniyete vermiş ...
BORÇLARA YENİ YAPILANDIRMA MÜJDESİ
Bakan Ergün esnaf ve sanatkarların kredi ve kefalet kooperatiflerine olan ...
700 TON KAÇAK AKARYAKIT!
Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu 18 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda ...
 
35 KENT LF İÇİN İMZALAR ATILDI
İstanbul Otobüs A.Ş ihalesini kazananlardan S.S. Tuzla İçmeler Otobüs ...
EN ÖNEMLİ KAZANIM: BİLİNÇLİ SEKTÖR
Ocak ayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştirilen ...
2. ETAP İÇİN HAZIR
Türkiye’nin Avrupa’ya örnek yapılanmalarından olan Ankara Lojistik Üssü’nde ...
 
Ford Otosan’a Altın Plaket
Türkiye’nin lider otomotiv şirketi Ford Otosan, 2010 yılında yaptığı 2 ...
Çameli Kooperatifi yine “Sultan” dedi
Çameli Otobüsçü Ve Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, beğenerek ...
HOŞCAN RENAULT TRUCKS’I SEÇTİ
Eskişehir Ali Rıza Onat Otomotiv, Hoşcan Lojistik’e 20 adet Renault Trucks ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
trucknewstürkiyebusfahrersrctreylerlkwkamyonum