Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
21 Eylül 2011 Çarşamba - 09:14

Egeli yan sanayiciler yerli otomobil için hazır

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, Egeli firmaların yerli otomobil hedefi için elini taşın altına koymaya hazır olduğunu söyledi.

Egeli yan sanayiciler yerli otomobil için hazır

EBSO'nun yeni yayınladığı Otomotiv Sektör Raporu'nda sektörün dünya ekonomisindeki durumu, alt sektörler, yan sanayi, devlet politikaları, dış ticaret ve yatırım alanları gibi pek çok konu ayrıntılı bir biçimde ele alındı. Raporda, otomotiv ihracatı sürekli ve düzenli bir biçimde artan Ege Bölgesi'nde sadece bir tane ana sanayi firması bulunduğu hatırlatılarak, sektörün öncelikleri sorunlarının çözülmesi için önerilerde bulunuldu.

İLK 100'DE 10 EGELİ
İzmir'in 2010 yılında 1 milyar 70 milyon dolarlık ithalat, 918 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiği aktarılan raporda, "Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ilk 100 ihracatçı listesinde Ege bölgesi firma sayıları 2008- 2009 yıllarında 11 iken, 2010 yılında bu rakam 7'ye düşmüştür. 2011 yılının ilk yarısında ise 10'a yükselmiştir. Bu dönemde ilk 100 firma içinde 6 İzmir ve 4 Manisa firması yer almıştır" denildi.

'SORUMLULUK ALACAK GÜCE SAHİBİZ'
DHA'nın sorularını yanıtlayan EBSO Meclis Başkanı ve Tiryakiler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki, Egeli otomotiv yan sanayicilerinin yerli otomobil üretme hedefine destek olduklarını belirterek, "Biz elimizi taşın altına koyuyoruz. Güçlü bir sanayi için güçlü bir yan sanayi şarttır. Ege Bölgesi birikimi ve kaliteli üretimi ile bu sorumluluğu alacak güce fazlasıyla sahiptir" diye konuştu. Yerli otomobil projesinin ekonomik açıdan ciddi bir destek gerektirdiğini de belirten Tiryaki, Türkiye'de üretilen hafif ticari araçlarda da yerli malı kullanımına özel önem verilmesinin sektör için faydalı olacağını vurguladı. Tiryaki, ara malı bağımlılığı ile ilgili ise, "Maalesef bu sorun bugünün değil yılların birikimi. Türkiye'nin ihracatı emme basma tulumba gibi. İhracat artarken ithalat da artıyor. Cari açığı meydana getiren unsurlar neyse, bunlara ciddi teşvikler verilmesi gerekir" değerlendirmesini yaptı.

YORGANCILAR: GELİŞMEYE ADAY SEKTÖR
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise, oda üyelerinin yaklaşık 400'ünü doğrudan, onlarca kat fazlasını da dolaylı olarak ilgilendiren bu sektörle ilgili çalışmaya acil ihtiyaç duyulduğunu belirterek şöyle dedi:

"Daha çok Marmara Bölgesi'nde yoğunlaşmış olan sektör, ilimizde de önemli bir gelişmişlik düzeyine sahiptir. Büyük ölçekli firmaların azlığının karşısında, yan sanayideki gücü ve KOBİ düzeyinde firma sayısının çokluğu ile ilimizde hızla gelişmeye aday bir sektör olduğu gerçektir."

NE ÖNERDİLER
Çözüm önerilerini de sunan Egeli sanayiciler, rekabet gücünün artırılması için öncelikle Ar-Ge altyapısının geliştirilmesi, şirketlerin tasarım, üretim ve markalaşma kapasitelerinin desteklenmesi ve sektördeki vergi yükümlülükleri ile çevreci otomobillere ilişkin yasal kuralların AB kriterlerine göre hayata geçirilmesi gerektiğini savundu.

 
TAŞIMACILAR SCANIA’YI TERCİH EDİYOR
 
Karayolu ve Denizyolu uyumu için genelge
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAŞIMACILAR SCANIA’YI TERCİH EDİYOR
Türkiye’nin karayolu taşımacılığında en çok tercih edilen ağır ticari ...
Dynafleet satışları iki katına çıkıyor!
Volvo Kamyon’un filo takibini kolaylaştırarak müşterilerinin kârlılığını ...
Otomotiv Lisesi ders başı yaptı
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından kurulan ...
 
halk otobüsü şoförlerinin keyfi tutumunu
Gaziantep basını halk otobüsü şoförlerinin keyfi tutumunu protesto etti Gaziantep’te ...
HOCUS FOCUS: 99TL’YE FORD FOCUS
Türkiye’nin lider araç kiralama şirketi Avis, sürüş keyfini ekonomik fiyatlarla ...
Deniz Tatbikatı için duyuru
Ulaştırma Bakanlığı' nın ilgili duyurusu şu şekilde: 19.08.2011 (Dün) ...
 
Körfez’den büyük yatırım
Körfez’den yol ve köprü projelerine 142 milyar dolarlık yatırım ...
GELECEK OTOMOTİV' E GENEL MÜDÜR
Sayısız başarının altına imzasını atan Gelecek Otomotiv San. Tic. Ve AŞ. ...
2 milyon arabaya LPG sistemi taktık
Zavoli Satış Müdürü Edemen: 2 milyon arabaya LPG sistemi taktık Zavoli ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkat haberler bustreylerfahrersondakikanewstürkiyeşoför