Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
28 Şubat 2024 Çarşamba - 17:25

Daha Güvenli Yollar için: Bosch, Üretken Yapay Zekayla Yeni Sınırları Keşfetmek için Microsoft'la İş Birliği Yapıyor

Hiçbir sürücünün istemeyeceği bir senaryoda yola yuvarlanan bir top ve hemen ardından, trafiği umursamadan peşinden koşan bir çocuğu görmektir. Ancak insan sürücüler bağlamsal bilgilerini kullanarak bu durumu değerlendirebilirken, günümüzün destekli ve otonom sürüş sistemleri hala bunu nasıl yapacaklarını öğrenmek zorunda.

Daha Güvenli Yollar için: Bosch, Üretken Yapay Zekayla Yeni Sınırları Keşfetmek için Microsoft la İş Birliği Yapıyor

Bosch, otonom sürüş işlevlerini daha da iyileştirmek için üretken yapay zekâdan yararlanmayı hedefliyor. Bunun bir parçası olarak Bosch ve Microsoft, iş birliği yapma ve üretken yapay zekanın gücünden birlikte yararlanma fırsatlarını araştırıyor. Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Stefan Hartung, bu yıl Berlin'de düzenlenen Bosch Connected World (BCW) AIoT endüstri konferansında yaptığı konuşmada, “Bosch, araçlara yeni bir yapay zeka uygulamaları boyutu getirmek için çalışıyor.” diyor. Beklenti, üretken yapay zekanın araçların durumları değerlendirmesine ve buna göre tepki vermesine olanak tanıyarak yol kullanıcılarını daha da güvende tutmasıdır. Teknoloji ve yapay zeka konularında dünya çapında temsili bir Bosch araştırması olan bu yılki Bosch Tech Compass'a yanıt verenlerin yüzde 60'ı yollarda daha fazla güvenlik istiyor.

Karayolu trafiğini daha güvenli hale getirmek için üretken yapay zeka

İki şirket, iş birliğinin otonom sürüş işlevlerinin performansını bir üst seviyeye taşıyacağını öngörüyor. İki şirket, üretken yapay zekanın araç içindeki rahatlığı artırmaya ve tüm yol kullanıcıları için daha fazla güvenlik sağlamaya yardımcı olduğunu görmek istiyor. Bunu başarmak için Bosch'un kapsamlı araç anlayışı ve otomotive özgü yapay zeka uzmanlığının yanı sıra, üretken yapay zekayı beslemek için araç sensör verilerine erişimi de çok değerli olacak. Microsoft CVP’si ve Mimarı Uli Homann, “Daha güvenli yollara olan sarsılmaz bağlılığımızla Microsoft olarak, üretken yapay zeka alanında öncülük etmek için Bosch ile iş birliği fırsatlarını keşfetmeye istekliyiz.” diyor.  

Bugün bile, otonom sürüş için eğitim sistemleri söz konusu olduğunda, yapay zeka hızla kendi sınırlarıyla karşı karşıya geliyor. Günümüzün sürücü destek sistemleri insanları, hayvanları, nesneleri ve araçları tespit edebiliyor, ancak yakın gelecekte üretken yapay zeka bir durumun potansiyel olarak bir kazaya yol açıp açmayacağını belirlemeye yardımcı olabilir. Üretken yapay zeka, otonom sürüş sistemlerini eğitmek için büyük miktarda veri kullanır ve bu verilerden daha iyi sonuçlar çıkarmalarını sağlar. Örneğin, yolda ilerleyen bir nesnenin plastik bir torba mı yoksa hasarlı bir araç parçası mı olduğunu anlayabilir. Bu bilgi ya doğrudan sürücüyle iletişim kurmak için (örneğin bir uyarı göstererek) ya da tehlike uyarı ışıklarını açarken fren yapmak gibi uygun sürüş manevralarını başlatmak için kullanılabilir.  

Bosch ve Microsoft, otomobilleri ve bulutu sorunsuz bir şekilde birbirine bağlamak için evrensel bir yazılım platformu geliştirmek üzere halihazırda kurdukları ortaklık ve müşterilerine ve otonom araç endüstrisine en son yapay zeka teknolojisini getirmek için yeni fırsatları keşfetmek üzere birlikte çalışmayı dört gözle bekliyor.

İnovasyona destek olarak üretken yapay zeka

Bosch Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijitalden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tanja Rueckert, “Üretken yapay zeka inovasyon için bir destektir. Endüstriyi bilgisayarın icadıyla aynı şekilde dönüştürebilir.” diyor. Yeni 2024 Bosch Tech Compass da bunu gösteriyor: Katılımcıların yüzde 64'ü yapay zekanın gelecek için en büyük öneme sahip teknoloji olduğuna inanıyor. Buna karşılık, sadece bir yıl önce katılımcıların sadece yüzde 41'i aynı görüşteydi.

Üretimden günlük ofis işlerine kadar, üretken yapay zeka Bosch'ta halihazırda birçok alanda kullanılıyor. Şirket, Microsoft'un yanı sıra AWS, Google ve Aleph Alpha gibi çeşitli ortaklarla birlikte çalışıyor. Bosch Grubu'nun risk sermayesi birimi Bosch Ventures, geçen yıl yapay zeka şirketi Aleph Alpha'ya yatırım yaptı. Bosch ayrıca, hem Bosch çalışanları hem de müşterileri için yeni kullanım alanları bulma konusunda startup ile iş birliği yapacağını duyurdu. Rueckert, “Bosch ve Aleph Alpha birbirlerinden öğrenmek, birbirlerinin bilgi birikiminden yararlanmak ve alanlar arası kullanım senaryoları üzerinde birlikte çalışmak istiyor" diyor. Bu ortaklık şu anda Kuzey Amerika'da ilk meyvelerini veriyor: Bosch, Aleph Alpha ile iş birliği yaparak birinci sınıf bir otomobil üreticisi adına yapay zeka tabanlı konuşma tanımayı ilk kez kullanıma sunuyor. Bu çözümde bir sohbet robotu, aynı zamanda lehçeleri, aksanları ve ruh hallerini de tanıyan doğal dil işlemenin yardımıyla arıza hizmeti çağrılarını anlıyor ve yanıtlıyor. Çağrı doğrudan alınıyor ve sürücünün bekleme süresi minimuma indiriliyor. Aramaların yüzde 40'a kadarı otomatik olarak işlenip çözümlenebiliyor; Daha karmaşık sorgular için bot, ilgili tüm bilgileri vakayı hemen devralacak olan bir servis merkezi temsilcisine iletiyor.

Yapay zeka arama motorundan üretime

Bosch'taki yapay zeka uzmanları şu anda bu yeni yapay zeka modellerinin şirketin çalışanları ve müşterileri için açtığı 120'den fazla özel uygulama üzerinde çalışıyor. Bu uygulamalar arasında, teknisyenleri desteklemek veya tüketicilerle etkileşim kurmak için yazılım programı kodu veya güçlü sohbet robotları ve sesli botların oluşturulması yer alıyor. Bir diğeri ise 2023'ün sonunda piyasaya sürülen şirket içi yapay zeka destekli arama motoru AskBosch. İntranet üzerinde dağınık halde bulunan kaynaklar gibi çok çeşitli veri kaynaklarına doğal dilde daha hızlı erişim sunuyor. Harici mevcut verilere ek olarak AskBosch, dahili veri kaynaklarını da içeriyor ve böylece Bosch çalışanları şirkete özgü bilgileri araştırabiliyor. Üretken yapay zeka ayrıca üretimde daha fazla hız sağlıyor: Almanya'daki iki Bosch tesisindeki ilk projelerde, üretken yapay zeka, optik denetim için yapay zeka çözümleri geliştirmek ve ölçeklendirmek ve mevcut yapay zeka modellerini optimize etmek amacıyla sentetik görüntüler oluşturuyor. Bosch, bunun yapay zeka uygulamalarının planlanması, başlatılması ve artırılması için gereken süreyi mevcut altı ila on iki aydan sadece birkaç haftaya indirmesini bekliyor. Başarılı bir pilot uygulamanın ardından, sentetik veri üretmeye yönelik bu servis tüm Bosch tesislerine sunulacak.

2024 Bosch Tech Compass: Yapay zeka kullanımında hız belirleyici

Yapay zeka hayatın giderek daha fazla alanında kullanıldıkça, mesleki gelişim giderek daha önemli hale geliyor: Bosch Tech Compass'a katılanların yüzde 58'i bu konuda ikna olmuş durumda. Bu görüş özellikle yüzde 63 ile ABD'de yaygındır (Almanya: yüzde 54, Çin: yüzde 52). Bosch burada da yapay zeka kullanımında hız kazanıyor ve çalışanlarını da buna dahil ediyor. Bosch, 2019 yılında, başlangıçta 30.000 çalışanını yapay zeka konusunda hızlandırmayı amaçlayan bir eğitim programı başlattı. Şu ana kadar yaklaşık 28.000 çalışan programa katıldı. Yapay zeka ile ilgili etik kuralları belirleyen Bosch yapay zeka etik kuralları gibi, bu program da üretken yapay zeka ile ilgili içerikle destekleniyor.  

Anket hakkında:

Anket için, yedi ülkede (Brezilya, Çin, Almanya, Fransa, Hindistan, İngiltere ve ABD) 18 yaş ve üzeri kişilerle Robert Bosch GmbH adına pazar araştırmacıları Gesellschaft für Innovative Marktforschung mbH (GIM) tarafından Aralık 2023'te çevrimiçi anket yapıldı. Almanya, Fransa ve Birleşik Krallık'ta ülke başına en az 1.000 kişi ankete katıldı; Brezilya, Çin, Hindistan ve ABD'de ise ülke başına en az 2.000 kişi katıldı. Rastgele örneklemler, bölge, cinsiyet ve yaş açısından ilgili ülkeleri temsil etmektedir (Brezilya, Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, ABD: 18 ila 69 yaş / Çin, Hindistan: 18 ila 59 yaş).

 
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
 
İzmir’in Yeni Yatırım Kapısı ‘Kemalpaşa Lojistik Merkezi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mercedes-Benz, She’s Mentoring Programı ile Genç Kadınları Destekliyor
She’s Mercedes, 2015 yılından bu yana dünya genelinde 70’i aşkın ülkede ...
Mercedes-Benz İçin Dört Yeni Su Pompası Modülü
Motorservice, Pierburg'un dört yeni su pompası modülünü üretim programına ...
Stellantis Avrupa’da 2023 Yılında da Güçlü Şekilde Büyüdü!
Stellantis, Avrupa (AB29) toplam pazar satış sıralamasında ikincilik ...
 
Elektrikli Araç Bakımı Euromaster’dan Sorulur!
Michelin Grubu çatısı altında profesyonel lastik ve araç bakım hizmeti ...
Aracınızı Satarken Merdiven Altı İşletmelerin Kurbanı Olmayın!
Bugüne kadar 15 milyondan fazla araca ekspertiz işlemi yapan Pilot Garage, ...
PEUGEOT TÜRKİYE 2023’Ü REKOR SATIŞLA GERİDE BIRAKTI!
Türkiye otomotiv pazarının hızla yükselen markası PEUGEOT, 2023’te yükselen ...
 
"Elektrikli Otomobiller Mutlaka Yetkili Servislere Götürülmeli"
Gelişen teknolojiyle birlikte otomotiv sektörü, çevre dostu ve sürdürülebilir ...
Stellantis Türkiye’nin Yeni Ülke Başkanı İbrahim Anaç Oldu!
Dünyanın en büyük otomotiv gruplarından Stellantis’in toplamda 6 bölgesinden ...
DKV Mobility Müşterileri Şimdi 10 Bin Tesla Supercharger’ına Erişebiliyor
Hangi marka elektrikli araç kullanırlarsa kullansınlar, DKV Mobility müşterileri ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
bussondakikalkwsrcKamyonkamyonumtürkiye haberler dikkat