Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
26 Ocak 2024 Cuma - 09:06

Elektrikli Araç Bakımı Euromaster’dan Sorulur!

Michelin Grubu çatısı altında profesyonel lastik ve araç bakım hizmeti veren Euromaster, hızla büyüyen elektrikli araç pazarına yönelik satış sonrası servis hizmetlerinde öncü olma hedefine yönelik çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

Elektrikli Araç Bakımı Euromaster’dan Sorulur!

Euromaster, elektrikli araçlar ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmalarla dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticilerinin dikkatini çekerken, bu markalar servis olarak Euromaster noktalarını kullanmaya başladılar. Başta Tesla olmak üzere dünyanın önde gelen elektrikli araç markalarına servis desteği sunan Euromaster, bir yandan bayilerinin elektrikli araç dönüşümü için yapısal değişiklikleri hayata geçirmeye ve teknisyenlerinin eğitimine devam ederken diğer yandan TSE onaylı servis ağını artırmaya devam ediyor. Euromaster servis noktalarında, elektrikli araçların garantisi bozulmadan gerekli bakım ihtiyaçları avantajlı fiyatlarla giderilebiliyor.

 

Elektrikli araçlar popülerliğini hızla artırıyor. Özellikle son yıllarda araç üreticileri, yeni elektrikli modellerini satışa sunuyor ya da elektrikli araç üzerine uzmanlaşmış yeni markalar Türkiye piyasasına giriyor. Bu araçların da periyodik bakım ve lastik konusunda uzman ve güvenilir ellere emanet edilmesi gerekiyor. Bu kapsamda Euromaster, bayilerin elektrikli araç dönüşümü için yapısal değişiklikleri hayata geçirmeye devam ediyor.

 

Teknisyen eğitimleri devam ediyor

 

Michelin Grubu çatısı altında Türkiye’nin 50 ilindeki 157’ye varan servis noktasıyla profesyonel lastik ve araç bakım hizmeti veren Euromaster, elektrikli araçlara sunduğu profesyonel bakım hizmetleri ile dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticilerinin dikkatini çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda başta Tesla olmak üzere elektrikli araç üreticileri, servis olarak Euromaster noktalarını da kullanmaya başladı. Elektrikli araç bakımı konusunda teknisyenlerinin eğitimine hız veren Euromaster, bir yandan da TSE onaylı servislerini artırmaya devam ediyor. Böylece elektrikli araç sahipleri, araçlarının garantisi bozulmadan, avantajlı fiyatlarla bakım hizmetini Euromaster servis noktalarından alabiliyor.

 

Elektrikli araçların bakıma ihtiyacı var mı?

 

Her ne kadar elektrikli araçların hareketli parça sayısının az olması sebebiyle bakım aralıkları uzun olsa da tıpkı konvansiyonel araçlar gibi düzenli bakıma ihtiyaç duyuluyor. Euromaster, özellikle fren ve lastik bakımlarının asla aksatılmaması gerektiğini vurguluyor. Bunların yanı sıra her aracın sahip olduğu klima, polen filtresi, rot ayarı, silecek suyu, hidrolik ve soğutma sıvıları, batarya toz filtresi gibi farklı parçaların da kontrol edilmesi ve gerekiyorsa değiştirilmesi öneriliyor.

 

Elektrikli araçların bakımı nerede yapılır?

 

Elektrikli ve hibrit araçlar, bileşenleri ve çalışma prensipleri itibarıyla içten yanmalı motorlara sahip araçlara göre farklılıklar barındırıyor. Bu farklılıkların başında gelen yüksek voltaj, araçların bakım onarım süreçlerini etkiler ve bakımların özel kılavuzlara ve kontrol listelerine göre yapılmasını gerektirir. Bu nedenle elektrikli araç bakımını yapacak kişilerin bu alanda özel donanımı ve bilgi birikimi olması gerekiyor. Yetkin kişiler tarafından yapılmayan elektrikli ve hibrit araç bakımları, hem teknisyen hem de araç ve yolcu güvenliğini tehlikeye atıyor. Euromaster, elektrikli araç bakımından yetkin servislerde bu nitelikte araçların bakımlarının yaptırılmasını öneriyor.

 

Kış bakımının püf noktaları

 

Kış mevsiminde elektrikli araçlardaki ısıtma ihtiyacı batarya ömründen menzile hatta şarj performansına kadar birçok noktayı direkt olarak etkiliyor. Euromaster, elektrikli otomobillerin kış aylarında aracından tam performans alabilmesi için otomobil sahiplerine önemli tavsiyelerde bulunuyor:

 

Kış Lastikleri: Elektrikli otomobillerin yüksek torku ve bu torkun ilk andan itibaren üretiliyor olması, aracın yer ile bağlantısını çok daha önemli hale getiriyor. Bu sebeple tıpkı konvansiyonel motorlu araçlar gibi elektrikli araçlarda da en fazla dikkat edilmesi gereken noktalardan biri doğru lastik seçimi. Özel diş derinliğine sahip kış lastikleri, karlı ve buzlu zeminde daha iyi çekiş ve tutunma sağladığından daha verimlidir. Kış lastikleri ayrıca frenleme performansını da artırır. Düşük yuvarlanma dirençli lastikler daha uzun menzil sağlasa da elektrikli araçlara uygun özel lastiklerin seçilmesi gerekir.

Kış lastikleri doğası gereği yaz ve 4 mevsim lastiklerine göre daha fazla gürültü oluşturur. Elektrikli araçlar da lastik gürültüsünü kamufle eden bir motor sesi olmadığından dolayı lastik sesi rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Michelin’in özel gürültü azaltma teknolojisi sayesinde optimum düzeyde gürültü azaltma sağlanabiliyor.

 

Fren Bakımı: Kış aylarında araç kullanırken ekstra dikkatli olmak gerekir. Islak, karlı ve hatta buzlu zeminlerde araçların frenleme performansı azalır. Bu sebeple fren bakımının aksatılmaması gerekir. Reaksiyon süreniz çok hızlı ya da aracınız mükemmel kondisyonda da olsa dikkat etmeniz gereken bir unsur daha bulunur, o da hızınız. Aracınız ve lastikleriniz ne kadar iyi olursa olsun, kış şartlarında frenleme mesafeniz kaçınılmaz olarak uzayacaktır. Bu yüzden hızınızı kontrol altında tutmamız çok önemlidir. Fren mesafesini azaltacak en önemli şey hızlı gitmemektir.

 

Batarya-Isı Yönetimi: Bataryalar soğuğa karşı hassas yapılardır,  bu yüzden verimlilikleri soğuk havadan olumsuz etkilenir. Ancak üreticiler elektrikli araç modellerini özel izolasyon teknolojileri ve bataryanın optimum çalışma sıcaklığını koruyan sıcaklık yönetim sistemleri ile donatarak bataryaların pil ömürlerinin ve performanslarının soğuktan etkilenmesini en aza indirmişlerdir. Her ne kadar teknoloji sayesinde endişelenmeye çok gerek olmasa da kış aylarında aracınızı şarj edilirken dikkatli olunması gerekir. Eğer araç dışarıda şarj ediliyorsa, bir diğer deyişle batarya soğuk bir ortamda ise; bu durum şarj süresini uzatacaktır. Bu nedenle elektrikli araçların mümkünse garajda ya da kapalı bir alanda şarj edilmesi tavsiye edilir. Yine de son dönemde üretilen bazı elektrikli otomobiller şarj performansını artırmak için ön ısıtma özelliğiyle donatılmaktadır.

 

Klima Yönetimi: Elektrikli araçlarda klima ve ısıtma batarya verimliliğine ve performansa direkt etki eder. Isıtma kış aylarında enerji tüketimini direkt etkilediği için bu sistemlerin en verimli şekilde kullanılması gerekir. Günümüzde satılan bazı elektrikli araç modelleri, şarj ünitesine bağlıyken kabinin ısıtılabildiği programlanabilir iklim fonksiyonları sunarlar. Bu özellik sayesinde araç şarj ünitesine bağlıyken ısıtılır, yola çıkınca ısıtmaya olan ihtiyaç azaltılır, böylece enerji tüketimi azaltılarak menzil artırılabilir.

 

Farlar: Kış aylarında sürüş yaparken güvenliği etkileyen bir diğer önemli unsur da aracın farlarıdır. Güneş daha erken battığı için hem karanlıkta yapılan sürüşün süresi artar hem de yağışlı ve sisli havadan dolayı görüş mesafesi azalır. Bu nedenle farların etkin şekilde çalışması çok önemlidir. Unutmayın ki kış aylarında görüş mesafesi azalacağı için parlaklığın iyi olması oldukça önemlidir.

 

Silecekler: Silecekler zorlu kış şartlarında görüş açınızı iyileştirerek güvenli bir sürüş deneyimi elde etmenizi sağlayan önemli parçalardır. Kauçuktan oluşan silecek lastikleri zamanla aşınarak işlevini yerine getiremez bir hale gelebilir. Özellikle yaz aylarında sürekli olarak sıcak hava, güneş ışınları ya da toz gibi dış etkenlere maruz kalan silecekler zamanla yıpranır, sürüş konforunu azaltan sinir bozucu sesler çıkarır ve ön camı doğru şekilde temizleyemez. Bu durumdaki sileceklerin araç üreticisinin tavsiye ettiği orijinal ekipman onaylı ürünlerle değiştirilmesi önerilir. Ayrıca temiz bir cam ile güvenli bir sürüş için kışlık cam suyu da gereklidir. Aracınızda kullandığınız cam suyunun da zorlu kış koşullarında donma derecesini yükselterek kullanımının sürekliliğini sağlayan antifrizli olması gerekir.

 

Kış aylarında sürüş menzili artırılabilir mi?

 

Kış aylarında elektrikli araçların sürüş menzilini artırmak mümkün.

  • Öncelikle kış aylarında aracınızın kabinini ısıtmak için ekstra enerjiye ihtiyaç duyacaksınız. Isıtma sırasında tüketimi azaltmak için ısıtmalı koltuk ve direksiyon özelliğini kullanın, bu sayede klima kullanımını minimuma indirebilirsiniz.

 

  • Bunun dışında bazı markalarda, araç şarj istasyonu ile bağlantı kesilmeden önce aracı ısıtma özelliği sunuluyor. Böylece hala şehir şebekesine bağlı iken aracınızın bataryası kullanılmadan ısıtma işlemi gerçekleştirilmiş olur. Bu da aracın menzili önemli bir avantaj sağlar.

 

  • Sistemin iç mekânı istenen sıcaklığa getirmek için daha az enerjiye ihtiyaç duyması nedeniyle ısıtmayı devridaim moduna ayarlamak da faydalı olabilir. Görüş netleştiğinde ön ve arka cam buz çözücülerini de kapattığınızdan emin olmalısınız.

 

  • Yola çıkmadan önce gideceğiniz yolu önceden araştırmakta fayda vardır. Yol üzerindeki trafik, kaza ya da yol kapanması gibi sorunları önceden belirleyip menzilinizi artıracak farklı bir rota belirleyebilirsiniz. Mümkünse kış aylarında yokuşlu rotalardan kaçının. Yokuşlar sürüş menzilini bitiren en büyük etkendir, kış aylarında yokuşlarda çekiş azaldığı için yokuşlarda ekstra elektrik harcanır. Bu nedenle mümkünse rotanızı buna göre değiştirin.

 

  • Yolda mümkün olduğunca ani frenlemelerden ve ani hızlanmalardan kaçının, bu durum enerji tüketimini azaltarak menzilinizi artıracaktır.

 
Haldex Türkiye’nin Fren Servisleriyle İstanbul’da Buluştu
 
Çetin Tur Taşımacılık Araç Filosu İçin Volkswagen Crafter Servis’i Tercih Etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aracınızı Satarken Merdiven Altı İşletmelerin Kurbanı Olmayın!
Bugüne kadar 15 milyondan fazla araca ekspertiz işlemi yapan Pilot Garage, ...
PEUGEOT TÜRKİYE 2023’Ü REKOR SATIŞLA GERİDE BIRAKTI!
Türkiye otomotiv pazarının hızla yükselen markası PEUGEOT, 2023’te yükselen ...
"Elektrikli Otomobiller Mutlaka Yetkili Servislere Götürülmeli"
Gelişen teknolojiyle birlikte otomotiv sektörü, çevre dostu ve sürdürülebilir ...
 
Stellantis Türkiye’nin Yeni Ülke Başkanı İbrahim Anaç Oldu!
Dünyanın en büyük otomotiv gruplarından Stellantis’in toplamda 6 bölgesinden ...
DKV Mobility Müşterileri Şimdi 10 Bin Tesla Supercharger’ına Erişebiliyor
Hangi marka elektrikli araç kullanırlarsa kullansınlar, DKV Mobility müşterileri ...
Mercedes-Benz Dünyanın En Değerli Markaları Arasında Yedinci Sıraya Yükseldi
Interbrand tarafından yapılan değerlendirmede Mercedes-Benz, üst üste ...
 
Yerli Uygulama Tek Tıkla Sürücülerin Yanında!
Araç sahiplerinin satış sonrası tüm ihtiyaçlarına cevap veren ve yüzde ...
Mercedes-Benz 100. Yıl Cumhuriyet Rallisi Sona Erdi
Klasik Otomobil Kulübü tarafından İstanbul’da düzenlenen ve Cumhuriyet’in ...
Mercedes-Benz 100. Yıl Cumhuriyet Rallisi Başladı
100 klasik otomobil Cumhuriyet’in 100. yılında yollarda...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
trucksondakikalkwfahrerdikkat haberler Kamyonşoförnews