Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
3 Mart 2015 Salı - 17:03

Dacia, Cenevre'de 10.Yılını Kutluyor

Dacia bu yıl 10. başarı yılını kutluyor. Logan modeli Avrupa ve Akdeniz bölgesinde 2005 yılında lanse edilmişti.

Dacia, Cenevre de 10.Yılını Kutluyor

 
2015 Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki yenilikler
Logan’ın Avrupa’da lanse edilişinin üzerinden 10 yıl geçti. Renault desteği ile yeniden hayata dönen Romanyalı marka Avrupa çapında eşi benzeri görülmemiş bir başarı hikâyesinin altına imza attı. Dacia, tüm modellerini kapsayacak (Dokker Van hariç) özel versiyon ile 10. yıldönümünü kutluyor. Logan, Logan MCV, Sandero, Duster, Lodgy ve Dokker ile sunulan  limited edition versiyonlar Cosmos Mavisi renk, sıra dışı stil detayları, internete bağlı yeni Media-Nav Evolution navigasyon sistemi içeriyor.
Dacia Media-Nav Evolution sistemi Madia-Nav’ın başarısına katkı sağlayan özelliklerin hepsini bünyesinde barındırıyor. Yeni nesil Media-Nav Evolution navigasyon sisteminde Bluetooth® ve USB bağlantıları, entegre navigasyon, TMC (Trafik Mesajı Kanalı) trafik bilgileri ve her an kolayca internete bağlı kalınmasını sağlayan AHA uygulaması yer alıyor.
 
Dacia Duster ise artık 4WD TCe 125 versiyonu ile sunuluyor. Bu 4 silindirli, doğrudan enjeksiyonlu ve turbo şarjlı motor, Renault Grubu’nun downsizing stratejisinin bir ürünü. Bu 1.2 litrelik motor, enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmak maksadıyla en yeni teknolojilerle donatıldı (Stop&Start, azaltılmış sürtünme). Duster böylece 1.6 16v 105bg ve dCi 110bg versiyonları ile birlikte 4x4 seçeneğini bir adım öteye taşımış oluyor (ülkeye bağlı olarak).
TCe 125 motoru 6 vitesli 4WD şanzıman ile eşleştirildi. Sürücüler, orta konsolda yer alan bir kumandayla üç farklı mod arasından seçim yaparak otomobilin özelliklerini kolayca bulundukları ortama adapte edebiliyor: 4x2, Auto ve Lock. Yakıt tüketimi 6.4 lt / 100 km  düzeyinde ve CO2 emisyonları 145 g / km ile sınırlandırılmış durumda. Eco Mod ise sürücülerin yakıt tüketimini azaltmalarına ve daha ekonomik ve ekolojik bir sürüş tarzı benimsemelerine yardımcı oluyor.
 
Dacia: Ticari bir başarı
2005 yılında Logan’ın lansmanından beri Avrupa’da ve Akdeniz havzasında toplamda 3,1 milyon Dacia aracı satıldı. 2014 yılında ise marka ayını sene içinde 500 binden fazla satış adedine imza attı.

Carlos Ghosn’un önderliğinde Dacia markası önemli oranda bir büyüme gerçekleştirdi. Şu anda 44 ülkede varlığını sürdüren marka Dokker Van hafif ticari aracı da dahil olmak üzere yedi otomobilden oluşan eksiksiz bir seriyi müşterilerine sunuyor. Logan, Logan MCV, Sandero, Duster, Lodgy, Dokker ve Dokker Van.

İki sene içerisinde tamamen yenilenen Dacia şu anda Avrupa’nın en genç ürün yelpazesine sahip otomotiv firmalarından biri.

Dacia, Avrupa’da %2,5’lik pazar payı (+0,4 puan) ile ardarda iki yıl boyunca otomotiv pazarında en güçlü büyümeyi elde etti. Dacia 2014 yılında 511 bin 362 araç satışı gerçekleştirdi. Her biri 160 bin adet satan Sandero ve Duster modelleri, satışların üçte ikisini gerçekleştirdi. Bu iki modeli yaklaşık 100 bin adet ile Logan takip etti.
 
Fransız pazarında beşinci sırada olan Dacia pazara giriş oranını +0,5 puan artırarak %4,9’a çıkardı. Bundaki en büyük pay Duster ve Sandero’nun (en çok satan üçüncü araç) elde ettiği başarı oldu.

Sandero’nun en çok satan otomobil olduğu İspanya’da ise Dacia’nın pazar payı 45 bin 986 adetlik satış sayesinde 0,7 puan artarak %4,7’ye ulaştı.

Dacia diğer Avrupa ülkelerinde de hacim ve pazar payı rekorları kırmaya devam ediyor. Örneğin İtalya’da Dacia’nın pazar payı yaklaşık 40 bin adet satış ile %2,7. Pazara girişinden sadece iki yıl sonra İngiltere’de ise Dacia, 2014 yılında kazandığı 23 bin 862 müşteri ile şimdiden yaklaşık bir puanlık bir pazar payını yakaladı.

Türkiye’de ise Dacia markası, 2014 yılında toplam pazarda kaydettiği 34 bin 469 adet satış ile %4,5 pazar payı ile tarihinin en yüksek pazar payını elde etti.
 

 
​Cenevre’nin yıldızlarının tercihi Pirelli
 
Çorum Ulaş A.Ş., Allison’u Tavsiye Ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
​Cenevre’nin yıldızlarının tercihi Pirelli
Premium segment araçların tercih edilen orijinal ekipman tedarikçisi Pirelli, ...
Civic Type R’dan pist rekoru
Cenevre Otomobil Fuarı’nde üretim versiyonuyla boy gösteren Honda Civic ...
Renault Kadjar 2015 Cenevre Fuarı’nda
Renault’nun yepyeni crossover modeli, Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya ...
 
Goodyear, Cenevre Motor Show 2015’te
Goodyear, bu yılın başlarında sekiz ebatta piyasaya sunduğu ve lastik ...
İnovasyon Lideri Michelin’e İki Ödül Birden
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, Lastik Teknolojisi ...
V2 İstanbul Kupası Yarışında Pist Rekoru
V2 İstanbul Kupası 2015’in ikinci yarışı İzmit Körfez Pisti’nde düzenlendi. ...
 
İhracat "Çizme"yi Aşınca, Taşımalar Durdu
İtalya tarafından Türkiye ulaştırma firmalarına verilen geçiş belgelerinin ...
Shell'de Yeni Atama
Gelişmiş teknolojisi ve yenilikçi yaklaşımlarıyla Türkiye'nin önde gelen ...
VOLVO, yola GEFCO Türkiye ile devam edicek
İstanbul, 2 Mart 2015 –Otomotiv sektörünün güvenilir ve sağlam firmalarından ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatKamyonfahrer haberler kamyonumbustrucklkwtreyler