Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Temmuz 2023 Çarşamba - 13:02

Çip Üretimine Teşvik Yarışına Japonya da Katılıyor

Japonya Ticaret Bakanlığı'ndan bir yetkili Tayvanlı çip üretim devi TSMC'nin Japonya'da ikinci bir üretim tesisi kurmaya karar vermesi durumunda hükümetin mali yardım sağlamaya istekli olduğunu açıkladı.

Çip Üretimine Teşvik Yarışına Japonya da Katılıyor

Japonya Ticaret Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Direktörü Hisashi Kanazashi, çip üretim devi TSMC’nin ülkede ikinci bir son teknoloji çip üretim fabrikası açma kararı vermesi durumunda Japon hükümetinin bu yatırıma mali yardım sağlamaya istekli olduğunu söyledi.

Kanazashi, Tokyo’nun TSMC’nin güney Japonya’da kurmayı değerlendirdiği bir tesisin finansmanına yardımcı olmak için gerekli fonları sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Her iki taraf da, iş ortağı olarak belirlenen Sony Group’un Kumamoto’da sahip olduğu kompleksin yakınlarında halihazırda inşa edilen TSMC fabrikasının bitişiğinde yapılması öngörülen ikinci tesise sağlanacak sübvansiyonları belirlemek için aylar harcadı.

Yetkili, ülkenin çip üretim konusunda küresel bir güç olma statüsünü yeniden kazanma arzusunu yerine getirmenin anahtarı olan yatırım için Tokyo yönetiminin çip üreticisine ne kadar tahsis edebileceği konusunda ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı.

"Sunulan teşviklerde bütçe dengesini gözeteceğiz"

Kumamoto’da gerçekleştirilen bir endüstri konferansında konuşan Kanazashi, “Mevcut küresel jeopolitik durumu yerel çip endüstrisini canlandırmak için bir şans olarak değerlendiriyoruz. Bunun yanı sıra TSMC ile görüşmelerde bütçe dengesini de korumaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

TSMC, ABD ve Çin’in yaşadığı gerilimler nedeniyle yaşanabilecek tedarik zinciri şoklarına karşı savunmasız bir jeopolitik sıcak nokta olan Tayvan’da birincil çip üretim tesislerinin yoğunlaştırılmasıyla ilgili ulusal güvenlik endişelerini gidermek için Japonya ve ABD’de tesisler inşa ediyor.

Tayvanlı çip üretim devi daha önce Tokyo yönetiminin Kumamoto fabrikasının maliyetinin yarısını karşılamasını beklediğini açıklamıştı. İlk tesisin önümüzdeki yıl devreye girmesi bekleniyor.

TSMC yöneticileri Haziran ayında yalnız ikinci bir projeye dair sübvansiyonlarla ilgili görüşmelerin sürdüğünü duyurmuştu. Çip üretim devinin tepe yönetimi Mayıs ayında Hiroşima’da düzenlenen G-7 zirvesi öncesinde Japonya Başkanı Fumio Kishida ile bir araya gelmişti.

Almanya ve AB birçok teşvik açıklamıştı

Son dönemde birçok ülke büyük teşvikler açıklayarak çip üretim devlerini kendi topraklarına yatırım yapmaları ikna etmeye çalışıyor.

Almanya daha önce Intel ile görüşmelere başlamış ve ilk etapta 17 milyar euroya mal olacağı hesaplanan yatırım için 6,8 milyar euro destek vereceğini açıklamıştı.

Ancak ekonomide yaşanan çalkantılar nedeniye yatırım maliyetinin 30 milyar euroya çıkması sonrası yeniden bir araya gelen iki taraf desteklerin geleneksel yardımın yanı sıra enerji fiyat tavanlarını da içerecek şekilde değiştirildi. Yapılan değişikliklerle sübvansiyon rakamının 10 milyar euroya ulaşabileceği değerlendiriliyor.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de geçen yıl hazırladıkları çip üretimini destekleme yasası sayesinde çip sektörüne 90 milyar eurodan fazla yatırım çektiklerini söylemişti.

Von der Leyen, çip yasasıyla Avrupa'yı küresel yarı iletken araştırma, tasarım, test ve üretimde lider hale getirmek istediklerini belirterek, "Çip yasası resmi olarak bu sonbaharda yürürlüğe girmiş olacak ancak şimdiden çip yatırımları inanılmaz ivme kazanıyor. Geçen yıl şubat ayında çip yasasını teklif ettiğimizden bu yana Avrupa genelinde 90 milyar eurodan fazla çip alanında endüstriyel yatırım açıklandı" diye konuştu.

 

 

 

 

kaynak: bloomberght

 
Ford Otosan’ın Ticarete Yön Veren Aracı Transit’e Yeni Dijital Özellikler Yükleniyor, Üretkenlik Sınıf Atlıyor
 
Ukrayna, Tahıl Anlaşmasının Rusya Olmadan Sürmesi İçin Yeni Güzergah Önerdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaştırma Esnaf Odaları Başkanlarından Kontak Kapatma Talebi Geldi
İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı ...
Pakistan, Özbekistan ve Afganistan Demiryolu Projesi İçin Ortak Protokol İmzaladı
Pakistan, Özbekistan ve Afganistan, Özbekistan demiryolunun Afganistan ...
İkinci Elde Yeni Dönem Yarın Başlıyor
İkinci el araçların üretici ya da distribütör tarafından belirlenen fiyatın ...
 
İklim Aktivistleri Tır Şoförünü Çıldırttı
İklim aktivistleri sık sık farklı yerlerde farklı gösteriler düzenliyor. ...
Bu 10 Ülkenin Vatandaşlarının Schengen Vize Başvuruları En Sık 2022'de Reddedildi!
2022'de Schengen vizesi başvuruları en çok Cezayir uyruklulara reddedildi, ...
TİO Yetki Belgesi İndiriminde Son Saatler
Bilindiği üzere, 27.08.2022 tarihli ve 31936 sayılı Resmi Gazete’de “Taşıma ...
 
Tahıl Koridoru Görüşmelerinde Kritik Dönem
Birleşmiş Milletler (BM), Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasının süresinin ...
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan 2. El Açıklaması!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el otomobil piyasasına ilişkin alınan ...
İkinci El Araçları Sıfır Fiyatının Üzerinde Satanlara 300 Bin TL Ceza!
İkinci el araçların sıfır araçtan pahalı satılması 1 Ocak 2024'e kadar ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrertreylersrc haberler newsdikkattürkiyelkwbus