Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Mart 2015 Perşembe - 13:25

Büyük Eker En Büyük Yatırım Hedefini Gerçekleştirdi

Konya Organize Sanayi Bölgesinde, 36.000m² alan içerisinde kurulu 23.000m²’lik fabrikasında üretim faaliyetlerini sürdüren Büyük Eker Bijon Sanayi ve Ticaret A.Ş’ 1989 yılında beri bijon ve somun üretimi gerçekleştiriyor.

Büyük Eker En Büyük Yatırım Hedefini Gerçekleştirdi

Sırası ile ağır ticari araçlar için fren kampanası, fren diski, volant, tam otomatik ve manuel fren cırcırı ve süspansiyon körüklerini ürün gamına ekleyen Büyük Eker müşterilerine daha fazla seçenekler sunabilmeyi hedefliyor.
Üretilen kampana, bijon, bijon somunları ile fren sistemi bakım onarım yedek parçalarının tasarımı tümüyle araç üreticileri tarafından yapılırken üretilen tüm ürünler araç üreticileri tarafından önceden yapılmış tasarımlar esas alınarak üretiliyor.
“Üretimler müşterilerimizden gelen siparişler araç markası, tipi, modeli ve ayırt edici özellikleri belirtilerek ve/veya numune alınarak yapılmaktadır. Henüz üretimi yapılmamış kampana, bijon ve bijon somunu ile fren sistemi bakım onarım yedek parçaları ile ilgili performans terimleri cinsinden ürünlerde üretilebilmektedir.” diyen Büyük Eker Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Eker, üretim serüvenlerinin 1984 yılında 100 m2’lik bir alanda küçük bir atölyede  torna ve tesviye işleri ile başladığını belirtiyor.
“1989 yılında bijon üretimine başlayan Eker, gelişimini sürdürerek 1992 yılında şirketleşmiştir. 1997 yılında halen üretimini sürdürdüğü 3. Organize sanayi bölgesindeki 33.000 m2 açık 15.000 m2 kapalı alana sahip fabrikasına taşınmıştır.” diyerek sözlerine devam eden Rıza Eker “Eker, 1998 yılı sonlarında bünyesine dahil ettiği Dökümhane ile birlikte hızlı bir büyüme trendi yakalamış, ağır vasıta ve  ticari araçlar için fren kampanaları ve disklerini üretim programına dahil etmiştir.” diyor.
2012 yılında yeni yatırımlara ağırlık vererek 68.685 m2’lik bir alan üzerinde 40.000 m2 kapalı alana sahip yeni üretim tesisi yatırımına başlandığını ifade eden Rıza Eker; sözlerini şöyle sürdürüyor; “1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde yatırım tamamlanarak 2013 yılı son çeyreğinde deneme üretimlerine geçilmiştir. Deneme üretimleri başarı ile sonuçlanan tesisimiz 2014 yılı ile birlikte tam kapasite üretime başlamıştır.”
“Bir aile şirketi olan Büyük Eker Bijon Sanayi ve Ticaret A.Ş., aile sıcaklığını işlerine de yansıtarak, müşterileri ve tedarikçilerini ailenin bir parçası olarak görmektedir.” şeklinde görüşlerini belirten Rıza Eker, üretim süreci ile ilgili olarak da şunları söylüyor; “Üretim aşamasında kullandığımız ve neredeyse tamamı  yurtdışından ithal edilen ve dövize endeksli olan  hammadde ve malzeme fiyatlarının yüksekliği ve tedarikinde çekilen  sıkıntılardır. Çünkü uygun kalitede hammaddeyi ancak Avrupa ülkelerinde bulabilmekteyiz. Yerli üretim ve Avrupa ülkeleri dışındaki ülkelerden temin edilen hammadde hem kalite hem de miktar olarak isteklerimize cevap verememektedir. Bunun yanında enerji fiyatlarının ve işçilik maliyetlerinin yüksek olması sebebi ile de mevcut fiyat seviyelerinde bile karlı üretim yapmak imkansız hale gelmiş ve sektörümüzdeki yurtdışı firmalar ile rekabet yapabilme gücümüz azalmaktadır.”
7 Kıtada 100’den Fazla Ülkeye İhracat
7 kıtada 100’den fazla ülkeye ihracat yapan Büyük Eker 3. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni üretim tesisi yatırımı ile 2013 yılının en büyük yatırım hedefini gerçekleştirdi.  Yeni üretim tesisi ile birlikte yeni teknolojik yatırımları da yapan Büyük Eker, yeni makine parkuru ile üretim hacmini %40 oranında arttırmayı hedeflemekte. Ayrıca yapılan bu yatırım insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen bir tesis olma özelliğine de sahip.
“İhracat yaptığımız ülkeler Eker markasını çok iyi biliyorlar. Uzun emekler sonucunda müşterilerimizin zihninde yarattığımız “Eker Markası” ile uluslararası müşteri sadakatini yakalayarak aranan ve tercih edilen bir marka özelliğimizi koruyarak yeni yatırımlarımız devam edecektir.” diyen Rıza Eker firmalarına olan güveni şöyle ifade ediyor; “Büyük Eker Bijon San.Tic.A.ş. Bijon, Somun, Kampana, Disk,Fren Cırıcırı, Süspansiyon Körük  ve Fren yedek parça imalatı ile otomotiv sektöründe yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda  en güvenilir ve en tercih edilir işletmeler arasında yer almayı ilke edinmiş, yönetim politikasını bu doğrultuda oluşturmuştur.”
Modern üretim teknolojilerini takip ettiklerini ifade eden Rıza Eker sözlerini şöyle tamamlıyor; “Ürünlerimizin kalitesi ve müşterilerimize sağladığımız güvenle işletmemizi vazgeçilmez üretici konumuna taşıyarak, sektörümüzün modern üretim teknolojilerini takip edip, geliştirme ve iyileştirme faaliyetlerimizi arttırarak,  çevre ve topluma saygı, mevzuatlara uygun, güvenli ve verimli üretim yaparak ülkemiz ekonomisine katma değer ve istihdam için çalışmalarımıza ve yatırımlılarımıza aralıksız devam edeceğiz.”

 
​Mercedes-Benz Hep Müşterisinin Yanında
 
Yeni Daily Hi-Matic 8 ileri otomatik şanzıman: Mükemmel sürüş keyfi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alışan Lojistik 30 Tırsan Perdeli Maxima ile Filosunu Büyüttü
Alışan Lojistik FiloTIR Araç Satış ve Kiralama A.Ş.’den kiralamasını gerçekleştirdiği ...
​Ağır Ticari Araç Pazarı Şubat’ta Arttı!
2015 yılı Ocak-Şubat döneminde toplam pazar, 2014 yılı aynı dönemine göre ...
Ford’un “Başkanlık Ödülü” Yine Otokoç’un
Otokoç’un Eskişehir ve Samsun şubeleri uluslararası Ford camiasının en ...
 
Tayvanlı Otomotiv Yedek Parça Üreticileri Türkiye’ye Geliyor
Tayvan’ın dünya lideri otomotiv yedek parça ve aksesuar markaları, Türkiye’nin ...
Kässbohrer Man Trucknology Days Etkinliğinde
2002 yılından bu yana Tırsan bünyesinde yer alan Almanya’nın 120 yılı ...
Mars Logistics, İlk 10 Firmadan Biri Oldu!
Tüm entegre lojistik hizmetlerini kusursuz olarak sunarak sektörde sayısız ...
 
Ford’dan avantajlı Mart kampanyaları
Binek Ford modelleri için 40.000 TL’ye 20 ay taksitle yüzde 0.66’ya varan ...
Brisa, Dolgu Forklift Lastiklerini Tanıttı
Türkiye’nin lider lastik üreticisi Brisa, 17 Mart Salı günü düzenlediği ...
GEFCO, İspanya’da otuzuncu yılını kutluyor
30 yıl önce faaliyetlerine başlayan GEFCO’nun İspanya iştirakı, ülkedeki ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikalkwfahrertreylerşoförKamyonkamyonumnewskamyoncu