Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
11 Aralık 2009 Cuma - 00:00

Bursa'da Grizu Patlaması 19 İşçinin 9'unun Cesedine Ulaşıldı

Bursa da Grizu Patlaması  19 İşçinin 9 unun Cesedine Ulaşıldı

 

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi’ndeki kömür madeninde metan gazı sıkışmasından meydana gelen grizu patlamasında toprak altında kalan 19 işçiden 9'sının cesedine ulaşıldı.

  Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi Devecikonağı beldesindeki maden ocağında dün akşam grizu patlaması meydana geldi. Oluşan göçüğün altında kalan 19 işçiden 9'unun cesedine sabaha karşı ulaşıldı. Az da olsa hala umut var...

Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağında dün akşam saat 19.30 sularında meydana gelen grizu patlaması ve ardından oluşan göçük, 19 işçiyi mahsur aldı.

Gece boyu devam eden çalışmalar, umutları tazelemeye yetmedi. Yaklaşık 10 saat sonra, göçük altında kalan 19 işçiden 9'unun cesedine ulaşıldığı haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer tarafından verildi. Bu 6 kişiden ikisinin Ali Kazan ve İzzet Kuşoğlu olduğu açıklanırken, Türkiye'yi acıya boğan olay şöyle gelişti:

GRİZU PATLAMASI VE GÖÇÜK

İlk haber ajanslara dün akşam saatlerinde düştü. 19.30 sularında, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Devecikonağı beldesindeki özel bir şirkete ait maden ocağında, grizu patlaması ve göçük meydana geldi.

Olay yerine ekiplerin ulaştığı ancak uzman ekibin Zonguldak'tan yola çıktığı kaydedilirken, geceye damgasını vuran iki gelişmeden biri bu oldu; diğeri ise resmi açıklamadan saatler önce CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer'in NTV'deki '19 işçiyi kaybettik' söylemiydi.

16.00 - 24.00 vardiyasında çalışan 25 işçiden 6'sının yaralı olarak kurtulduğu, 19'unun ise mahsur kaldığı haberlerini, bir türlü etkili hale gelmeyen kurtarma çalışmaları izledi. Saatler geçtikçe umutlar azalırken, yoğun gaz nedeniyle işçilere ulaşılamadığı, ekiplerin profesyonel olmadığı ve Zonguldak'tan gelecek ekibe ihtiyaç duyulduğu yorumları yapıldı.

Göçük altındaki işçilerin arkadaşları ocağa girmeye çalıştı ancak yoğun gaz nedeniyle zehirlenenler oldu. Bu sırada beklenen ekibin halen olay yerine ulaşamaması kafalarda soru işaretleri yaratırken, aydınlatıcı ve üzücü açıklama, gece yarısını 1 saat geçe CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer'den geldi.

CHP'li Özer, uzman ekibin halen Zonguldak'ta olduğunu kaydetti. Bursa Valisi'nin ve Bakan Dinçer'in olay yerine gelmemiş olmasını eleştiren Özer'e, ekiple ilgili yanıt, Zonguldak Valisi Erdal Ata'dan geldi. Ata, saat 22.00 sularında olaydan haberdar olduklarını, 1 saat içinde 16 kişilik ekibin toplandığını ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan helikopter talep edildiğini açıkladı.

Hava şartları nedeniyle Ankara'dan yola çıkan helikopterin geri döndüğünü belirten Ata, Özer'in açıklama yaptığı saatten (01.00 dolayları) 5 dakika önce, ekibin kara yoluyla bölgeye hareket ettiğini belirtti.

Bu gelişmelerin ardından gözler resmi açıklamaya çevrilirken, yaklaşık 7 saat sonra olay yerine gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 'Umudumuzu yitirmek istemiyoruz' dedi. Hava şartları nedeniyle kara yolunu kullanmak zorunda kaldıklarını, çalışmaların riskler itibariyle yavaş ilerlediğini, işçilere 30 metrelik mesafede olunduğunu, Zonguldak'tan gelecek ekibin zamanında olay yerine ulaşması durumunda bir şeyin değişmeyeceğini belirten Dinçer, 'CHP'li Özer'in 'İşçiler öldü' açıklamasına ilişkin, 'Net bir şey yokken insanları tedirginliğe sevk etmemek gerekir. Sabır ve umutla bekliyoruz" yanıtını verdi.

Bakan'ın yavaş ve beden gücüyle ilerliyor dediği çalışmalara rağmen umutların azaldığı bölgeden ilk net haber ise, kazanın yaklaşık 10 saat sonrası geldi. Bakan Dinçer, göçük altındaki 6 işçinin cesedine ulaşıldığını bunlardan ikisinin Ali Kazan ve İzzet Kuşoğlu olduğunu belirtti.

Diğer işçilerin kimlikleri de Şenol Kurt, Murat Aydın, Emir Ali Turhan, Murat Hanay, Mehmet Banbal, Seyit Ali Akduman, Mehmet Kuşoğlu, Yusuf Karaca, Erol Boran, Yunis Arçiçek, Ramazan Baştepe, Ertuğrul Demiray, Yahya Arabozan, Erol İkiz, Muammer Aktaş, Ahmet Çetin ve Mehmet Çetin olarak açıklandı.

İKİ NOKTA!

Türkiye'yi acıya boğan ve halen az da olsa umutların olduğu geceyle ilgili iki noktanın gündemi uzun süre meşgul edeceği yorumları yapılıyor. Zonguldak'tan yola çıkamayan ve halen de olay yerine ulaşamayan uzman kurtarma ekibi ile kötü haberi saatler öncesi veren CHP'li Abdullah Özer'in Bakan ve Vali'ye yönelik 'geç kaldılar' eleştirisi...

 

 

 

 

 

 
Teknolojiyi Yakalayan Bir Başarı Öyküsü: ?Temsa Hibrid Avenue?
 
UND, BDT Ülkelerine Eğitim Veriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köprü ve Otoyollar Kazanç Kapısı Oldu
Özelleştirmeleri gündemde bulunan Boğaziçi köprüleri ...
ÜDY ve ODY Denetimleri Başladı!!!
 Üst Düzey Yönetici ile Orta Düzey Yönetici ...
Karadeniz Limanlarına Demiryolu Bağlantısı
 
Treder Bakanlıklarla Görüşmelerinin Meyvesini Almaya Hazırlanıyor
Treder, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerini ...
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: ?Marmaray Projesinin Resmen Bitişi 29 Ekim 2013?
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray Projesinin yakın zamanda tamamlanacağını ...
Gaziantep-Halep Demiryolunda Deneme Seferi
Yenilenen Gaziantep-Halep demir yolu hattında deneme seferi yapıldı. Türkiye ...
 
Ulaştırma Bakanı Yıldırım Hatay?da
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Cumhuriyet tarihinde toplam 6 bin ...
Gümrük İşleri Elektronik Ortamda Yapılacak
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, ''Türkiye gümrüklerinde otomasyon ...
UTİKAD Olağan Mali Genel Kurulu Gerçekleşti
UTİKAD 26. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı 24 Kasım 2009 Salı günü ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newstürkiye haberler şoförbuslkwdikkattruckfahrer