Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
29 Temmuz 2008 Salı - 00:00

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi Hayata Geçiyor

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi Hayata Geçiyor

Kars Garı'nda düzenlenen temel atma töreninde üç Cumhurbaşkanı ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım birer konuşma yaptı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu projesinin bitmesiyle birlikte ilk etapta, ilk yılda 1 milyon yolcu, 6.5 milyon ton yük taşınmasının gerçekleştirileceğinin hesaplandığını bildirdi.

Türkiye'nin Azerbaycan ve Gürcistan ile komşuluk, dostluk ve kardeşlik hukukunun günden güne geliştiğini dile getiren Yıldırım, BTK demiryolu projesinin üç ülkenin birbiriyle daha sıkı bağlanmasını, sevinçlerini, başarılarını birlikte paylaşmalarını, ürettiklerini müşterek taşımalarını sağlayacak en önemli adımlardan bir tanesi olduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada, ''Bu mutlu günde hep beraber burada olmamız sevindirici bir olay'' dedi. Büyük bir projenin Türkiye tarafının temel atma törenini gerçekleştirdiklerini anlatan Gül, ''Bu proje tarihi ݝpek Yolu'nun tekrar canlanmasıdır'' diye konuştu.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili de yaptığı konuşmada, BTK Projesi'nin sadece bir demiryolu projesi olmadığını, ekonomik, kültürel ve tarihi anlamlar taşıdığını vurguladı. Saakaşvili, projenin Gürcistan'ın Türkiye ile ilişkilerine çok büyük katkı yapacağını belirterek, böylece Türkiye ile yeni ulaşım kanalları ve sınır kapıları açıldığını kaydetti. Saakaşvili, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin gelişmesinin Gürcistan'ın kalkınmasına katkı yaptığını da ifade etti.

Konuşmaların ardından Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Cumhurbaşkanı Gül, platformdaki haritada kendi ülkelerinin üzerine demiryolu işaretlerini koyarak temel atma törenini gerçekleştirdi.

Tarihi ݝpek Yolu'nu ''Demir ݝpek Yolu''na dönüştürecek Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 3 etaptan oluşuyor. Türkiye, hattın 76 kilometrelik bölümünün yapımını gerçekleştirecek. Bu bölüm çift altyapıya uygun, tek üstyapı şeklinde yapılacak.

 
Türkiye Medeniyet Yolunda Adımlarını Hızlandırıyor
 
Türk-Çek Heyetler Arasında KUKK Toplantısı Yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatfahrersondakikakamyonumtreylerlkwbussrcşoför