Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
24 Eylül 2007 Pazartesi - 00:00

Arabaya Bak Kişiliğini Anla

Arabaya Bak Kişiliğini Anla

Lükste siyah, orta sınıfta gri

Türkiye de Avrupa gibi renk konusunda son derece hassas. Otomotivdeki renk trendleri yakından izleniyor. Otomobillerin renkleri konusunda henüz bir araştırma yapılmasa da şirket yetkilileri ilk sırayı çelik grisinin ikinciliğiyse siyah rengin aldığını söylüyor.

Türkiye'de en çok satılan C segmenti yani orta sınıf otomobillerde en çok gri renk tercih ediliyor. Siyah renk lüks otomobillerde ilk sırayı alıyor. Öyleki cip satışlarının yüzde 90'ından fazlasını siyah renkler oluşturuyor.

Rengini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

Gri: Türkiye'de otomobilde genellikle çelik ve gümüş gri kullanılıyor. Gümüş renk sahibinin gizemli olmayı sevdiği söyleniyor. Gümüş rengi otomobiller gerçek benliğini dışarıya yansıtmaktan kaçınan insanların rengi olarak biliniyor. Bu renk kiri göstermemesi sebebiyle de diğer renklere göre daha öne geçiyor.

Beyaz: Beyaz renk otomobil sahiplerinin daha çok dikkat çekmek istemedikleri belirtiliyor. En çok tercih edilen renkler arasında olan beyaz Avrupa ve gelişmiş ülkelerde Türkiye kadar kullanılmıyor.

Siyah: Tarihte ilk otomobillerin de rengi olan siyahın modası Türkiye'de de hiç geçmiyor. Üstelik her geçen gün daha artıyor. Cipyerin vazgeçilmez rengi. Genellikle asaleti seven insanların tercih ettiği siyah renk prestijin de simgesi olarak görülüyor.

Sarı: Sarı, kıyafette olduğu gibi otomobilde de kendine güveni ifade ediyor. Dikkat çekmeyi seven insanların genellikle sarı otomobil aldığı ifade ediliyor.

Kırmızı: Kırmızı spor otomobil tercihinde ilk sırada olduğundan anlaşılacağı üzere agresif kişiliği de ortaya çıkarıyor. Kırmızı otomobil sahipleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hız tutkunu olarak biliniyor. Kadınların kırmızı sevgisini ise açıklamaya gerek yok sanırız.

Kahverengi: Toprak rengi olduğu için sağlamlık ve ve güvenilirlik hissi veren kahverengi otomobilde fazla tercih edilmiyor. Psikologlar bu rengi tercih edenlerin olgun ve güvenilir olduğunu söylüyor.

Mor: Otomobilde tercihe göre sipariş edilen renklerden biri de mor. Mor, lüks hayat ve zarafeti simgeliyor. Mor aynı zamanda duygusallığın rengidir.

Mavi: Psikologlara göre mavi, bilgeliği, güveni ve sadakati simgeliyor. Koyu mavi otomobil sahibi mantığı duygularının önüne geçen kişi olarak tanımlanıyor. Mavi renk, kadınlar arasında çok seviliyor.

Yeşil: Yeşil otomobil sahipleri güvenliğine düşkün, başkalarına saygılı olan kişiler. Sürücü, bütün kurallara uyduğu için trafikte kuyruk oluşturabilir...

 
Türkiye'nin En Büyük Premio'su Açıldı
 
Swiecko Sınır Kapısı’nda Bakım-Onarım Çalışması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwtruck haberler kamyonumbusşoförnewstürkiyedikkat