Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
1 Ekim 2007 Pazartesi - 00:00

UN Ro-Ro'da İşler Karıştı

UN Ro-Ro da İşler Karıştı

Türkiye’den Avrupa’ya yapılan ihracatın yaklaşık yarısının ulaşımına aracılık eden UN Ro-Ro’nun satışı milyar dolarlık anlaşmazlığa dönüştü. UN Ro-Ro’nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy, 2006 yılında şirketin CEO’su ve ortağı Cüneyt Solakoğlu’na şirketin değerinin belirlenmesi adına görüşmeler yapması için yetki verdiklerini, ancak sürecin kabul etmedikleri bir satışla sonuçlandığını iddia etti. Giderek karmaşıklaşan satış sürecinde olaya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım el koydu.

Ulusoy, 48 ortak adına satış görüşmelerini yürüten CEO Cüneyt Solakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Erol Soylu hakkında da iddialarda bulundu. Satışa ilişkin olarak “"Bunlar görüşmeleri yaptılar. Bizi, 3 Eylül 2007'de bir toplantıya çağırdılar. Sabah mahmurluğu, mukaveleyi okuyan olmadı zaten, bir kağıda 'imza atın' dediler. Biz de gayri ihtiyari imzayı attık. Fakat sonunda mukaveleyi okuduk ki mukavele tek taraflı. Yani bizim kendi adamlarımız alacak firmanın avukatlığını yapıyormuş. Bize 'bu satıştan vazgeçerseniz mahkemeye veririz, şunu yaparız, bunu yaparız' dediler. Bu nasıl bir şeydir, bizim adamımız bizi tehdit ediyor. Böyle bir şey olur mu?” diye konuştu.

“Ölürüm de Razı Gelmem Bu Satışa”

Saffet  Ulusoy, Solakoğlu ve Soylu'yu ortaklıktan azletmek için notere başvuracaklarını da belirterek "Ölürüm de razı gelmem bu satışa. Çünkü bu filoyu bu hale nasıl getirdim ben bilirim" dedi. Kamuoyunun, hatta askerlerin bile bu gemilerin satılmasını istemediğini söyleyen Ulusoy, "Bir savaş olduğu zaman Türkiye'nin savaşa taşıyacak olduğu tankları bu gemiler taşıyacak. Sonra bu şirket Avrupa'da birinci sıraya oturmuş bir firma. Arkadaşlar ben şunu söylüyorum; herkes 'evet' demedikten sonra bu gemiler satılamaz. Türkiye İhracatçılar Birliği de bana yazı yazdı, 'siz bu gemileri satarsanız Türkiye'nin ihracatı tıkanma noktasına gelir' diye. Kara yolu bu ihracat-ithalatı karşılamıyor. Borcumuz harcımız yok, 4 senedir kar dağıtımı yapıyor bu gemiler. Bunu için bu milli filonun satılmasına arkadaşlarımla ben kökünden karşıyız. Bu satış yapılamaz" dedi. Türkiye’de böyle bir filonun olmadığını söyleyen Ulusoy bu satışa engel olacaklarının da altını çizdi.

UND’de Satışa Karşı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND)’de  U.N RO-RO’nun satışına karşı çıkarak bir an önce bu satışın durdurulmasını istedi. Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Nuhoğlu da stratejik öneme sahip şirketin satışına kendilerinin de karşı olduğunu açıkladı. Nuhoğlu, “UN Ro-Ro satılacaksa halka açılmalı ve satış İMKB bünyesinde gerçekleştirilmelidir” dedi. UN Ro-Ro’nun yüzde 40’ının halka açılması için şirket ortaklarına mektup gönderdiğini söyleyen Nuhoğlu, “UND olarak biz kim ne veriyorsa 1 milyon Euro fazlasını vererek UN Ro-Ro’yu almaya hazırız” dedi. Ayrıca Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı’da Türkiye’nin ihracatında oluşabilecek sıkıntıları dile getirerek gemileri almaya talip olduklarını UN Ro-Ro İşletmelerine bildirdiler.

Ulaştırma Bakanı: “ UN Ro-Ro Sıradan Bir Şirket Gibi Satılamaz”

Ulusoy Ailesi’nin fertlerinin de hisse satışı konusunda birbirlerine ters düştüğü satışta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım devreye girdi. Satışa ilişkin yapılan basın toplantısında  “Ölürüm de UN Ro-Ro’yu sattırmam” diyen  Saffet Ulusoy’u arayan Yıldırım’ın, “UN Ro- Ro’nun uluslararası nakliye ve ihracat açısından stratejik önemi büyük. Bu yüzden sıradan bir şirket gibi satılamaz. Bu konudaki bilgi ve dosyaları bize gönderin. Stratejik bir sektör ve şirketinin bize danışılmadan, bilgi verilmeden satılmasını doğru bulmuyoruz. ’Özel şirketin satışı devleti ilgilendirmez’ görüşü kabul edilemez, çünkü biz de tarafız” dediği öğrenildi. Ayrıca Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in de  telefonla aradığı ve gemilerin Türkiye’nin stratejik savunması konusundaki değerinin altını çizdiği belirtildi.

Her gün farklı bir gelişmenin olduğu satış sürecinin önümüzdeki günlerde çözüme kavuşturulması bekleniyor. Diğer ortaklar arasında da anlaşmazlıkların yaşandığı sürece Ulaştırma Bakanı’nın konunun hassasiyetine ilişkin görüşlerinin nasıl yansıyacağı ise merak konusu…

 
Ocak- Ağustos Döneminde İhracatta Yüzde 24,8'lik Artış
 
Genç Avrupalı Tır Sürücüsü Polonya'dan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoförtürkiyefahrerKamyonkamyoncutruckbusdikkatsrc