Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
16 Eylül 2022 Cuma - 14:44

AYK Lojistik Firma Yetkilisi Samed Aydoğan, Sene Sonuna Kadar Filomuzu 200 Adede Tamamlayacağız!

Yaklaşık 15 yıl önce, yapı kimyasalları üreten şirketlerinde kendi malzemelerini taşımak için bir tırla başladıkları yolculuklarını bugün 150 araçlık filosuyla ve sektörde adından söz ettiren başarılarıyla devam ettiren AYK Lojistik günden güne istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Yılsonuna kadar filosunu 200 araca tamamlamayı hedefleyen firmayı, AYK Lojistik Yetkilisi Samed Aydoğan ile 200. Sayımızda yeniden sizlerle bir araya getiriyoruz.

AYK Lojistik Firma Yetkilisi Samed Aydoğan, Sene Sonuna Kadar Filomuzu 200 Adede Tamamlayacağız!

“MERCEDES’İN YILDIZI YETER”

“VERDİĞİMİZ GÜVEN BİZİM EN BÜYÜK BASAMAĞIMIZ”

“Yolculuğumuz yapı kimyasalları üretimi yaptığımız firmamızda kendi malzememizi taşımak için aldığımız bir tırla başladı. O güne kadar da sektörden uzak değildik, kendi malzememizin sevkiyatıyla ilgili zaten konuya hakimdik. Bir tırla başlayan serüvenimizde günden güne artan araç filomuzla sonunda biz de taşımacılık sektörüne girdik. Bugün geldiğimiz noktada ise özellikle kendi sektörümüzde birçok firmadan daha iyiyiz” diyerek sözlerine başlayan Aydoğan konuşmasına devam ediyor; “Her şey bir yana biz bir insanla nasıl konuşulacağını çok iyi biliyoruz. Tüm çalışanlarımızı ailemizden biri gibi görüyoruz, onlar da bizi öyle görüyor. Bu ikili diyalogu kurduktan, karşılıklı güveni sağladıktan sonra inanın her şey çok kolay ilerliyor. Tüm işlerimizi karşılıklı hoşgörü ve güven temeline dayandırıyoruz. Biz çalışanlarımızı destekliyoruz, karşılığında onlardan da aynı şekilde destek görüyoruz. Firmalarımızla da aynı şekilde çalışıyoruz; şunu söyleyebilirim ki hiçbir zaman yapamayacağımız bir işin vaadinde bulunmuyoruz, teslimatlarımızı her zaman zamanında yapıyoruz. Verdiğimiz güven bizim en büyük basamağımız.”

“İnanılmaz Bir Enflasyonla Mücadele Ediyoruz”

Özellikle son döneme bakıldığında sektör olarak zorlu bir süreçten geçildiğine değinen Aydoğan yaptığı değerlendirmede; "İnanılmaz bir enflasyonla mücadele ediyoruz, sezon için ne çok iyi ne çok kötü demek mümkün. Beklentilerimizin az da olsa aşağısında geçiriyoruz bu dönemi. Ancak bu sadece bizimle alakalı bir durum değil, işi çok daha kötüye giden meslektaşlarımızı görüyoruz. Sıkıntılı sürecin ardından ise güzel günlerin geleceğini umuyor ve düşünüyoruz” diyor ve artan maliyetlerle ilgili ciddi rakamlar ortaya koyuyor; “Şu an bir senelik bilançomuza baktığımız zaman giderlerin araç başına yüzde 300-400 artmış durumda olduğunu tespit ettik. Bakım, onarım, lastik, artan maaşlar, sigorta ve kaskoya yapılan ciddi zamlar tabi ki bizlere yansıyor. Bu nedenle yurtiçi taşımacılık sektörüne de ciddi destekler verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

“Şoförler Daha Kalifiye Olmalı”

“Eskiden şoförler ayakta karşılanırdı, şimdi ise ehliyet almak, şoförlük yapmak o kadar kolay ki binek araç kullanan herkes tırın üzerine biniyor ‘Ben şoförüm’ diyor” diyerek şoför sıkıntısına da değinen Aydoğan devam ediyor; “Ağır vasıta ehliyeti almanın çok daha zor olması, şoför adaylarının daha ciddi eğitimlerden ve sınavlardan geçmeleri gerektiğini düşünüyorum. Piyasadaki şoförlerimizi tenzih ediyorum ama meslek temsilcilerinin daha kalifiye olması gerektiği inancındayım.” Sadece şoförler anlamında değil, sektörde de aynı sıkıntının yaşandığını dile getiren Aydoğan; “Bilen de bu işi yapıyor bilmeyen de. Bilmeyenlerin de sektörde olması nedeniyle bizim işimiz baltalanıyor. Herkes kendi bildiği işi yapmalı, sektöre giriş bu kadar kolay olmamalı.” diyor.

“HEM ARAÇ YENİLİYOR; HEM GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYORUZ”

“Silobas Sektöründe En Genç Filoya Sahip Firmayız”

150 araçlık filosuyla sektörün iddialı temsilcilerinden biri olan AYK Lojistik’in filosunun sene sonuna kadar 200’e tamamlanacağının müjdesini veren Samed Aydoğan; “Silobas sektöründe en genç, en dinamik filoya sahibiz!” diyor ve ekliyor “Hem araç yeniliyor hem güçlenmeye devam ediyoruz.”

“Mercedes Her Konuda Kalitesini Kanıtlamış Bir Marka”

Filolarında bulunan 150 araçtan 100’ünün Mercedes marka olduğunu söyleyen Aydoğan yılsonuna kadar alacakları araçların da yaklaşık yüzde 70’inin Mercedes’ten oluşacağını söylüyor; “Filomuzda ağırlıklı olarak Mercedes Actros’lar yer alıyor. 1845’ten 1853’e uzanan geniş bir yelpazemiz mevcut. Gelecek yeni araçlarımız da Actros 1851 ve Actros 1853 olacak. ‘Mercedes’in yıldızı yeter!’ derler ya Mercedes marka araçlar kalitesiyle zaten tartışmaya kapalı araçlar. Yedek parça tedariki, fabrikasının Türkiye’de bulunması, hızlı teslimatları, iyi bayi ilişkileri, servisle ilgili geri dönüşleri ve bunun gibi nedenlerle her konuda kalitesini kanıtlamış bir marka. Bu nedenle bir Axor 1840 ile başlayan yolculuğumuz buralara geldi.”

“Verilen Eğitimler Sonucunda Yakıt Maliyetlerinde Ciddi Düşüşler Yaşadık”

“Çoğu uzun yol aracı olan filomuzdaki araçlarımızda şoförün rahat edebileceği her kolaylık sağlanmış durumda. Özellikle yol bilgisayarı oldukça kapsamlı. Piyasadaki birçok araçtan üstün diyebilirim.” diyen Aydoğan son teknolojiye sahip araçlarının satışı sonrasında da Mercedes’in müşterilerini yalnız bırakmadığını dile getiriyor; “Her gün gelişen teknolojiye şoförlerimizin ayak uydurmaları zor olabiliyor. Ancak fabrika o anlamda da bizi yalnız bırakmıyor ve eğitmenlerini göndererek şoförlerimizi eğitimden geçiriyor. Bu eğitimlerde araç nasıl daha ekonomik kullanılır, teknik detayları nelerdir hepsine yer veriliyor. Şoförün eğitimden aldığı verim her şeyi etkiliyor, aldığımız sonuçlara göre verilen eğitimlerin ne kadar faydalı olduğunu görebiliyoruz. Şoförlerimize aldırdığımız birçok eğitimin sonucunda yakıt maliyetinde ciddi düşüşler olduğuna şahit olduk.”

 

 
Gürcistan Polisi, Türk Şoförleri Aktaş Sınır Kapısında Bekletiyor!
 
Gentek Lojistik ve Ortem Temizlik’in Tercihi Otokar Atlas Oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ben Demiştim!
Demeyi sevmem! Ama işte durum ortada! Yok demiryollarını geliştiriyoruz, ...
Şahinkoç, "Lojistik Sektörüne Temkinli ve Emin Adımlarla Barlas Damgası Vuruluyor"
Kamyonum Dergisi olarak Kayseri merkezli Barlas Trans’ın Ankara şubesine ...
Und İcra Kurulu Başkanı Alper Özel; "Amacımız İtalya Geçiş Belgelerini 50-60 Bine Çıkarmak, KUKK Yapmak"
UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel bu sayımızda Kamyonum Dergisi Genel ...
 
Takoindir ve Tacholiz Kurucusu Caner Sayan; "Amacımız; Adil Denetim Ve Adil Rekabet Ortamının Sağlanması"
Kamyonum Dergisi olarak bu sayımızda Takoindir ve Tacholiz kurucusu, bilgisayar ...
Dijital Takograftaki Son Teknolojik Gelişmeler...
Automechanika Istanbul 2019'da, Türkiye'nin ilk yerli takograf üreticisi ...
''CNG VE LNG DESTEKLENMEYE MUHTAÇ''
Petroleum Istanbul 2019'da, Türkiye'nin tamamen yerli tek CNG dönüşüm ...
 
'Türkiye'nin CNG'ye İhtiyacı Var'
Petroleum Istanbul 2019'da Naturelgaz Operasyon & İş Geliştirme Direktörü ...
''Sadece Var Olma Hedefi Olan Bir Sektör Haline Gelmek Gerçekten Üzücü''
Avrupa ülkelerine taşımacılık yapan firmaların durumunu görüşmek üzere ...
''Kota ve Geçiş Ücreti Uygulamaları, Serbest Dolaşım İlkesi ile Çelişiyor"
AB’ye üye bazı devletlerin kota ve geçiş ücreti uygulamalarının, hem AB ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylerlkwşoförsrcKamyonfahrertürkiyetruckkamyoncu