Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
17 Ağustos 2022 Çarşamba - 10:37

Şahinkoç, "Lojistik Sektörüne Temkinli ve Emin Adımlarla Barlas Damgası Vuruluyor"

Kamyonum Dergisi olarak Kayseri merkezli Barlas Trans’ın Ankara şubesine konuk olduk. Uluslararası karayolu ile sektöre başlayan ve lojistik sektörüne 15 yıldır hizmet vermeyi sürdüren Barlas Trans Uluslararası Taşımacılık Ankara Şube Müdürü Meltem Şahinkoç ile firmaya ve sektöre dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Detaylar haberimizde...

Şahinkoç,  Lojistik Sektörüne Temkinli ve Emin Adımlarla Barlas Damgası Vuruluyor

Barlas Trans Uluslararası Taşımacılık Ankara Şube Müdürü Meltem Şahinkoç,

“BARLAS TRANS AVRUPA’NIN TAMAMINA ÖZMAL ARAÇLARI İLE HİZMET VERİYOR”

Barlas Trans’ın 1973 yılından beri sektörde varlığını devam ettirdiğini ve butik bir firma iken ikinci kuşağın firmayı devralması ile global bir yapı olma yolunda ilerleme kararlılığı ve daha vizyoner bir anlayışla, hedef müşterilere hizmet kalitesini bozmadan, lojistik ihtiyaçlarında çözüm ortağı olmak yolunda sağlam adımlarla hareket ettiğini aktaran Şahinkoç,  Barlas Trans’ın karayolu taşımalarına konteyner krizi ile birlikte denizyolu taşımacılığının da eklendiğini ifade ediyor. Şahinkoç, Barlas Trans’ın Charter Party yüklemelerini de bünyesine eklediğini, bunların yanı sıra lowbed, sal kasa taşımalarını arttırarak Proje Taşımacılığı’nda daha aktif olduklarını, aynı zamanda CIS hattında uzman kadrosu ile sektöre adını duyurduklarını belirtiyor.

“Amacımız, Tamamen Forwarding Olarak Yapılanmak”

Mevcut koşullarda yaşanan araç sıkıntısı nedeni ile araç alımlarında belirli tercihlerde bulunmadıklarını ancak filolarına son eklenen araçların IVECO marka olduğunu, daha önce siparişleri verilen ekipmanların sekizinci ay itibariyle tesliminin ardından, yıl sonuna kadar araç sayısını 100’e tamamlama hedeflerinin olduğunu belirten Şahinkoç sözlerini şöyle sürdürüyor; “Seksen aracımız var; bir kısmı sal kasa ve bir kısmı da tenteli. Barlas Trans olarak Avrupa’nın tamamına özmal araçlarımız ile hizmet veriyoruz. Merkezimiz Kayseri olmak üzere, Ankara ve İstanbul şubelerini faaliyete geçirmemizin dışında , farklı lokasyonlarda da şubeleşmeyi hedefliyoruz. Bu dönemde lojistik sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda, kaliteli hizmet ve yüksek müşteri memnuniyeti amacımızı  #BarlaslaHepİleri mottosuyla sektöre deklare ettik ve  bu amaca ulaşmak için de adımlarımızı daha temkinli atıyoruz . Bir buçuk yıl önce Ankara şubeyi, 2022 Aralık ayında da İstanbul şubesini faaliyete geçirdik. Bu adımları atarken asıl amacımız; özmal araçlarla hareket kabiliyetimizi arttırmak değil, tamamen forwarding olarak yapılanmak. Bu nedenle de en fazla üzerinde durduğumuz alan araç tedarik noktasını güçlendirmek. Barlas Trans olarak verilen taahhütlerin önemini aktararak, sorumluluğumuza aldığımız taşımalarda koşullar ne olursa olsun, taahhüdün yerine getirilmesini sağlıyoruz. Havayolu Departmanı kurmamızın hemen ardından IATA Belgesi müracaatlarımızı yaptık. Sekizinci ay sonuna kadar belgenin çıkmış olmasını öngörüyoruz.”

 

“Geçen Yıla Göre Yoğunluğumuz ve Yatırımlarımız Daha Fazla”

Geçtiğimiz yıl daha iyi bir dönem geçirdiklerine ve yılın araç yatırımları ile başladığına değinen Şahinkoç, bu seneye depo yatırımları ile devam ettiklerini aktarıyor. Şahinkoç, “Şu an büyüme sancısını biraz yaşıyoruz. Büyümek keyifli olmasına rağmen bir o kadar da sancılı bir süreç… Bir buçuk yıl önce Barlas Ankara Şubesi kurulduğunda yalnızdım, şu an 10 kişilik bir kadromuz var. Geçen yıla göre yoğunluğumuz ve yatırımlarımız daha fazla.” diyor ve Barlas Trans’ın hedeflerinden şöyle söz ediyor; “İstanbul şubemizin de faaliyete girmesiyle, farklı hatlara hizmet vermeye başladık. Kayseri’de mevcut depomuzun yanı sıra, Ankara ve İstanbul lokasyonlarımızda da depo yatırımı yapmak suretiyle Parsiyel Taşımacılık alanında da yine adımıza yakışır bir hizmet verme çabasındayız .  2023 yılı itibariyle  Bursa, İzmir ve Mersin şubelerini faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Ayrıca kısa vadede Almanya, Hollanda ve İtalya ofislerimizin açıldığının haberini de sizler aracılığıyla paylaşma heyecanını yaşıyoruz.”

“Pandemi Her Sektörü Etkilediği Gibi Lojistik Sektörünü de Etkiledi ”

Salgın sürecinin, karayolu taşımacılığına uluslararası sınır geçişlerinde uygulanan kontroller nedeniyle kapılarda yoğunluğa ve teslimatlarda gecikmeye yol açtığını aktaran Şahinkoç, süreçten en olumsuz etkilenen taşımacılık şeklinin denizyolu taşımacılığı olduğunu belirtiyor. Şahinkoç, “Bunun yanı sıra tüm dünyada tedarik zincirinin kırıldığı lojistik sektöründe pandemi döneminde, tedarik zincirinde, Uzak Doğu yerine Türkiye’nin tercih edilmesi önemli bir gelişme. Ülkemiz  yabancı yatırımcılar için cazip bir üretim merkezi haline geldi. Karayolunda yük sayısı ve iş hacimlerinde artış olurken, demiryolu-intermodal taşımacılık, pandemide en tercih edilen taşıma şekli olarak ortaya çıktı. Türkiye’de yaşanan onca olumsuzluğa rağmen 2021 yılını, ihracatta rekor kırarak kapatması da lojistik sektörünü olumlu etkileyen etkenlerin olduğunu göstermekte.”diyor.

“Ukrayna’ya Giremesek de Sınırlarına Kadar Taşımalar Yaptık”

Rusya- Ukrayna savaşı ile sadece bu ülkeler özelinde çalışan nakliye firmalarının oldukça zorlandığına değinen Şahinkoç, “Böyle bir durumdan etkilenmek kötü; ancak lojistik, o bölgede durmadı. İnsani yardım projelerinde yer aldık ve Ukrayna’ya giremesek de sınırlarına kadar taşımalar yaptık. Örneğin Barlas Trans olarak hâlihazırda üç aracımız Ukrayna’ya gidiyor.” değerlendirmesinde bulunuyor.

“Akaryakıt Zamları Yurt İçi Ayağında Kontrolden Çıkmış Durumda”

Öngörülemeyen bir akaryakıt problemi sorunun olduğuna dikkat çeken Şahinkoç, “En büyük gider kalemlerimiz arasında olan akaryakıt problemi, yurt içi ayağında olduğu gibi yurt dışı ayağında da büyük bir dert ve şu aralar kontrolden çıkmış durumda. Maliyetlerimizi kontrol etmekte zorluklar yaşıyoruz. Fakat bu krizi sadece Türkiye olarak değerlendirmek yanlış olur. Enerji sorunu, şu an tüm dünyayı saran Enflasyon krizinin en büyük etkenlerinden. Bu konuya çözüm getirilmesi halinde hem sektör, hem de piyasalar rahat bir nefes alacaktır.

 “Kapılardaki Yoğun Dönemlerde Minivan Kurtarıcı Oluyor”

Avrupa’ya çıkışlarında da ağırlıklı olarak Kapıkule ve Hamzabeyli kapılarını kullandıklarından söz eden Şahinkoç kapılarda yaşanan yoğunluklara dair şunları dile getiriyor; “Kapılardaki yoğunluklarda, bir buçuk ton ağırlığı ve altındaki yüklerin taşınması için tercih edilen minivan taşımacılık sıkça tercih edilmekte. Bekleme süreci oldukça az, yoğunluğa rağmen geçiş önceliği var ve aktarmasız olarak teslimatın gerçekleştirilmesini sağladığı için de tercih sebebi oluyor. Havayolu taşımacılığına göre daha ekonomik ve güvenilir bir taşıma şekli olması nedeni ile acil teslimatlı yüklemelerde kapılardaki yoğunluğa takılmadan, alternatif çözümler üreterek minivan taşıma önerisi ile müşterileri yönlendirmek gerekir. Diğer yandan, Kapıkule de yoğunluğa alternatif olarak Karasu-Köstence hattı açılma planı mevcut. Gerçekleşmesi durumunda alternatif güzergah olarak kullanmak faydalı olacaktır.”

“Denizyolunda Charter Party Taşımalarımız da Var”

Denizyolunda parsiyel ve konteyner yüklemeleri olduğunu aktaran ve konteyner sıkıntısının bölgesel olarak değiştiğini ifade eden Şahinkoç, gerekmedikçe Ro-Ro kullanmadıklarını ve karayolu taşımları yaptıklarını belirtiyor. Şahinkoç sözlerine şunları ekliyor; “Ro-Ro taşımacılığı, sadece dorsecilik olarak hizmet veren firmalar için mantıklı olabiliyor; fakat , akaryakıt ile doğru orantılı olarak Ro-Ro ücretlerinde oluşan BAF artışları, navlunların da her ay muazzam şekilde artışına sebep olmakta. Denizyolunda sadece konteyner taşımacılığı yapmıyoruz; Charter Party taşımalarımız da var. Bu da bizim için yeni bir faaliyet alanı olması sebebi ile heyecan verici.  Charter, minivan, havayolu ve Türki Cumhuriyetlere taşımalarımız devam ediyor. Bunlarda da ülke koşullarına bağlı olarak bazen hacimlerimiz artıyor ya da düşüyor.”

Lojistik Sektöründe Kadın Olmak...

Lojistik sektöründe çalışan kadınların oranının  yüzde 10’un altında kaldığının istatistiksel ölçümünün yapılmasının ardından, 2020 yılı itibariyle sektörde kadın istihdamı yaratmak üzere çeşitli projelerin başlatıldığını ve bu oranın gittikçe arttığını aktaran Şahinkoç, “Lojistik, tamamen bir planlama ve organizasyon işidir. Bu konularda kadınların erkeklerden daha yetenekli ve risk algısının daha yüksek olduğu noktasından hareketle bu sektörde kadınlara olan ihtiyaç, yürütülen bu projenin de desteği ile olumlu sonuçlar alınmasına sebep olmuştur.  Erkeklerin egemen olduğu bir sektörde, işini kadın düşünme şekli olan detaylarla yürütmek şansına sahip olan kadınlar, istediklerinde başaramayacakları bir şey olmadığını, sektördeki başarıları ile bir kez daha kanıtladılar. Ülkemizde kadın olmak zor; böyle erkek egemen bir sektörde çalışmak daha zor. Ancak içerisinde bulunduğunuz kurum, kadın olarak sizi destekliyor ve kadın istihdamına önem veriyorsa bu zorluk fazlasıyla azalmaktadır. Barlas Trans da bu anlamda özellikle her iki şube yöneticiliğini kadın yöneticilere emanet ederek, yeni istihdamlarında kadın başvurulara pozitif ayrımcılık yaparak, söz konusu projeyi desteklediğini yeterince kanıtlamıştır. Özellikle son dönemde kadın tır şoförlerinin istihdam edilmesi ile lojistik sektörünü erkek egemen algısından sıyırmak için iyi bir başlangıç olmuş ve olmaya da devam edecektir. ”  şeklinde konuşuyor.

“Sektörün Gençlerden Beklentisi Büyük”

Sektörde yer alan yeni kuşak için de değerlendirmelerde bulunan Şahinkoç, gençlerin, lojistiği sadece iş odaklı bir aksiyonmuş gibi düşünmelerinin hataya neden olacağını, bunun yerine böyle önemli bir mesleğin genç beyinleri olarak, lojistiği nasıl daha iyi noktalara taşıyabileceklerini düşünmeleri gerektiğini aktarıyor. Şahinkoç, “Jeopolitik ve lojistik anlamda son derece önemli bir stratejik noktada bulunan ülkemizde lojistiğin neden hala olması gereken yerde olmadığını sorgulayarak ve araştırma geliştirme metodları bularak sektöre sonsuz katkı sağlayabilecek frısatlara sahipler. Ayrıca, bizler Barlas Trans olarak kadın istihdamı gibi genç istihdamına da öncelik veriyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırıyor.

 

 

 

 
Prometeon Tyre Group Parma Futbol Kulübü’nün Ana Sponsoru Oldu
 
Dönemsel Olarak Kullanıma Açılan Slovenya Transit Geçiş Belgeleri..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Und İcra Kurulu Başkanı Alper Özel; "Amacımız İtalya Geçiş Belgelerini 50-60 Bine Çıkarmak, KUKK Yapmak"
UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel bu sayımızda Kamyonum Dergisi Genel ...
Takoindir ve Tacholiz Kurucusu Caner Sayan; "Amacımız; Adil Denetim Ve Adil Rekabet Ortamının Sağlanması"
Kamyonum Dergisi olarak bu sayımızda Takoindir ve Tacholiz kurucusu, bilgisayar ...
Dijital Takograftaki Son Teknolojik Gelişmeler...
Automechanika Istanbul 2019'da, Türkiye'nin ilk yerli takograf üreticisi ...
 
''CNG VE LNG DESTEKLENMEYE MUHTAÇ''
Petroleum Istanbul 2019'da, Türkiye'nin tamamen yerli tek CNG dönüşüm ...
'Türkiye'nin CNG'ye İhtiyacı Var'
Petroleum Istanbul 2019'da Naturelgaz Operasyon & İş Geliştirme Direktörü ...
''Sadece Var Olma Hedefi Olan Bir Sektör Haline Gelmek Gerçekten Üzücü''
Avrupa ülkelerine taşımacılık yapan firmaların durumunu görüşmek üzere ...
 
''Kota ve Geçiş Ücreti Uygulamaları, Serbest Dolaşım İlkesi ile Çelişiyor"
AB’ye üye bazı devletlerin kota ve geçiş ücreti uygulamalarının, hem AB ...
"Otobüsçülük Sektörü Kendi Sermayesi İle Yürüyor"
Tokat Seyahat Samsun Bölge Müdürü Murat Akyar devlet desteğinin daha çok ...
''Otobüsçü Her Zaman Yazı Bekler''
Karabük Otogarında Safran Turizm İşletme Sahibi Cem Yılmaz’ın konuğu olduk. ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumsondakikasrcnewstürkiyetruckkamyoncu haberler bus