Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
29 Aralık 2009 Salı - 00:00

3. Köprü İçin 2010?da YİD Modeli

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan üçüncü köprünün ihalesine 2010 yılında Yap-İşlet-Devret(YİD) modeli ile çıkmak istediklerini bildirdi.

3. Köprü İçin 2010?da YİD Modeli

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan üçüncü köprünün ihalesine 2010 yılında Yap-İşlet-Devret(YİD) modeli ile çıkmak istediklerini bildirdi.

İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprünün nereye yapılacağının sorulması üzerine Yıldırım, "hayırlı bir işi isteyenlerin de taş koyanların da çok olduğunu, Türkiye için prestijden öte büyük ihtiyaç gösteren projelerde geçmişte olduğu gibi bugün de tartışmalar yaşandığını" ifade etti.

Bu durumun kaçınılmaz olduğunu ve arka planında çeşitli nedenler bulunduğunu dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üçüncü Boğaz Köprüsü, öyle bir anlatıldı ki sanki bir gün rüyamızda görmüşüz, sabah kalkıp Sayın Başbakan ile Belediye Başkanını da alıp 'havadan keşif yaparak köprüyü yapalım' diye yola çıkmışız. Öyle bir hava veriliyor. Kim veriyor bunu? İşte bazı marjinal gruplar ve siyasi muarızlarımız. Ben size işin gerçeğini söyleyeyim; Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün ilk gündeme geldiği ve yıllık yatırım programına dahil edildiği yıl 1993. 16 yıl geçmiş. 16 yıllık bir proje ama o 16 yıl bütün projelerde olduğu gibi boşa geçmiş. 16 yılın son 6 yılı bizde, 10 yıl ne yapılmış? 10 yıl içinde bir Japon firmasına projenin güzergah çalışması yaptırılmış, 5 güzergah. Bütün artısı ile eksisi ile çevreye olan etkisi, kamulaştırma bedeli, toplu ve transit taşımaya etkisi, maliyeti, bütün bu unsurları içine alan güzergah çalışmaları yapılmış.   

Biz de bunları güncelleştirdik, gözden geçirdik, sonra birbirine kıyaslayarak bunu iki güzergaha düşürdük. Bu iki güzergahtan birine de karar vereceğiz. Tabii bir daha, son olarak bakalım, o mu olsun, bu mu olsun? Yoksa öyle hemen işaret edip, affedersiniz değnekle çizip yol yapma falan Cumhuriyet öncesindeydi. Şimdi teknoloji çok gelişti... Onun için nihai kararı henüz vermedik. Güzergah iki taneye inmiş durumda, bunlardan birini seçeceğiz. Bunun seçimini de bizim kendimiz yapmamız bir şey ifade etmiyor. Onun nereden geçiyorsa o belediyelerin meclislerinde görüşülüp planlara işlenmesi lazım. Otoyol olarak Sakarya'da, İzmit'de ve İstanbul'da var. Sakarya ve İzmit bunu işledi, İstanbul kısmında henüz işlenmedi. Bu işlendikten sonra Yap-İşlet-Devret modeliyle köprü ve otoyollar yapılacak."

"İhale için belirlediğiniz bir süre var mı?" sorusuna da Yıldırım, "İhalesine 2010'da YİD modeli ile çıkmak istiyoruz. Tabii bu belediyedeki o işlemlerin tamamlanmasına bağlı biraz da" yanıtını verdi.

ÇANAKKALE PROJESİ HEMEN HEMEN HAZIR

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Çanakkale Boğazı'na yapılması planlanan projenin sorulması üzerine de "Çanakkale'de benzer, bir yandan İstanbul'u Tekirdağ ile birleştiren bir otoyol, Tekirdağ'da Edirne'den gelen TEM'in, oradan güneye inerek Çanakkale Boğazı'ndan geçip Kaz Dağları'nın üzerinden Balıkesir-Savaştepe güzergahından İzmir'e inen bir Çanakkale geçişi dahil olmak üzere kuzey-güney otoyolu var. Bu hemen hemen hazır. Bunu da Yap-İşlet-Modeli ile ihale edeceğiz" diye konuştu.

Bir başka soru üzerine Yıldırım, pist çalışmaları için Esenboğa Havalimanı çevresinde kamulaştırmaya gidileceğini bildirdi.

 
Otomotiv İhracatı Üç Yıl Geri Gitti
 
Plaka Olmaması Ağır Kusur
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomotiv İhracatı Üç Yıl Geri Gitti
Türk otomotiv sektörünün 1991 yılının eylül ayından ...
75 Tona Çıkarma Zorunluluğu Ertelendi
K1 ve K2 Yetki belgelerinin alımında 1/1/2010–31/12/2010 tarihleri ...
Yıldırım: ?Kemer Tünelleri Hizmete Girdiğinde Tekirova'ya Kadar Bölünmüş Yol Olacak?
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Antalya-Kemer karayolu üzerinde ...
 
Gümrüklere Niko ve Nero Geliyor
Gümrük Müsteşarı Maksut Mete, kaçakçılığa ...
Toplanan Atık Motor Yağı 66,6 Bin Ton
Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Genel Sekreteri Erol Metin, Türkiye'deki ...
Sahte Muayeneye Dikkat!!
Dikkatli Olun!!! TÜVTURK, araç muayenelerinin artış gösterdiği ...
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Çobanbey Demiryolu Sınır Kapısı?nı Açtı
Türkiye ile Suriye arasındaki 3. demir yolu geçiş kapısı olan ...
Otomobilde Fiyatlar ÖTV İndiriminin Altına
Firmaların yaptığı yıl sonu kampanyaları sonucunda otomobil fiyatları, ...
Kurşunsuz Benzinde İndirim
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylerbuskamyoncusrcKamyonlkwtruckkamyonumfahrer