Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
24 Aralık 2009 Perşembe - 00:00

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Çobanbey Demiryolu Sınır Kapısı?nı Açtı

Türkiye ile Suriye arasındaki 3. demir yolu geçiş kapısı olan Çobanbey Demir Yolu Sınır Kapısı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Suriye Ulaştırma Bakanı Yarob Süleyman Badr'ın katıldığı törenle açıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Çobanbey Demiryolu Sınır Kapısı?nı Açtı

Türkiye ile Suriye arasındaki 3. demir yolu geçiş kapısı olan Çobanbey Demir Yolu Sınır Kapısı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Suriye Ulaştırma Bakanı Yarob Süleyman Badr'ın katıldığı törenle açıldı.

Bakan Yıldırım, açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün büyük bir hayali daha gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Türkiye ile Suriye arasında 3. demir yolu sınır kapısının açılmasıyla Hicaz demir yoluna bir adım daha yaklaştık'' dedi. 1912 yılında Hicaz demir yolu güzergahına hizmet amacıyla açılan ve 100 yıldır hiç bakım yapılmamış olan Çobanbey İstasyonu ile 56 kilometrelik Çobanbeyli-Karkamış hattının bakım ve onarımının tamamlanarak hizmete verildiğini kaydeden Bakan Yıldırım, şöyle konuştu: ''Bugün çok mutlu bir günümüz. Başta dostum Ulaştırma Bakanı Badr ve beraberindeki heyet olmak üzere bu önemli hizmete tanıklık eden herkesi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Türkiye'nin komşu ülkelerle 2 bin 753 kilometre sınırı var. Bu sınırların 3'te 1'i, en uzun sınır 877 kilometre ile Suriye sınırıdır. Onun için dost ve kardeş ülke Suriye'ye açılan kapılarımızın da Suriye'nin Türkiye'ye açılan kapılarının da bu uzunlukta, bu büyüklükte olması gerekir. Esasında Suriye ile Türkiye'nin gerek hükümetler olarak gerekse halk olarak tarihten, kültürden, ortak medeniyet mirasından gelen hukuku sınırla ölçülmeyecek zenginlik ve derinliktedir. Burası Fırat'ın, Dicle'nin, Asi'nin suları nasıl bereketliyse, nasıl bu coğrafyaya hayat veriyorsa, nasıl kadim uygarlıklar bu nehir boylarında yeşermişse iki ülkenin halklarının da inançları, duyguları, deneyimleri bu coğrafya için hayat kaynağıdır. Bereket kaynağıdır. Bunun için Türkiye halkının sevinci Suriye halkının da sevincidir. Suriye halkının kederi Türkiye halkının da kederidir. Bizim gözümüzde Bursa'nın Halep'ten, Şam'ın İstanbul'dan farkı yoktur. Halep de Konya da aynı medeniyetin şehridir. Şam da Edirne de aynı medeniyetin şehridir.''

Bakan Yıldırım, Türkiye ve Suriye halkının kardeşliğinin son derece önemli olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: ''Halklarımızın birliği ve kardeşliği Hazreti Mevlana ile Şems'in kardeşliği gibidir. Diyarbakırlı Sezai Karakoç nasıl bu medeniyetin şairi ise Şam doğumlu Kabbani de aynı medeniyetin şairidir. Suriye ile Türkiye olarak bütün çabamız bu coğrafyanın daha bayındır, daha kalkınmış, insanların hayat kaygısı taşımadığı istikrar ve huzur bölgesi olması, kanın ve gözyaşının durması içindir. Ülkelerimizin, uluslarımızın daha müreffeh, hayat standardının daha yüksek olmasını amaçlıyoruz. Suriye ile hava yolu, demir yolu, kara yolu bağlantımız var, daha da güçleniyor. Bilişim bağlantısı da var. Bu yıl içinde hükümet olarak Suriye hükümetiyle hemen her alanda önemli anlaşmalara imza attık. Güvenlikten sağlığa, ulaşımdan enerjiye, eğitimden konuta yaptığımız bu anlaşmalar meyvelerini bugünden vermeye başladı. İki ülke arasında 10 yıl öncesi ticaret hacmi 500 milyon dolarken bugün bu rakam 1.8 milyar dolara ulaştı. Ticaretin, ulaşımın, yatırımın önündeki engelleri bir bir ortadan kaldırdık.'' Gaziantep ile Çobanbey arasındaki demir yolunun 1912-1917 yıllarında yapıldığını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti: ''Bu yolu yeniledik. Seyahat süresini 5 saatten 1 saat 30 dakikaya düşürdük. Bu tesisler kullanılmaz durumdaydı. Bunları yeniledik, düzenlemesini yaptık. 46 bin metrekarelik alanda mayınları temizledik. Sosyal tesis binası ve helikopter binası inşa ettik. Kısacası, bu güzergahı demir yolu yük ve yolcu taşımacılığı için hazır hale getirdik. Bu, demir yoluyla taşınacak 1 milyon ton ilave yük anlamına geliyor. Burada Gaziantep ile Halep arasında yolcu treni çalıştırmak için arkadaşlarımız planlamalarını yaptı. Biliyorsunuz Hicaz demir yolu konusunda Suriye'yle ortak çalışıyoruz. Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya hızlı tren hatları bu projenin en önemli ayağını oluşturuyor. Yetmedi, TCDD ile Suriye Demir Yolları İşletmesi ortak şirket kurarak lokomotif, yük ve yolcu vagonları, bunların yedek parçalarını üretmek için iş birliği içinde çalışıyor. Suriye halkıyla Türkiye halkının iç dünyası yapılanlardan daha fazlasını hak ediyor. Bu yolun hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz.''

Konuşmaların ardından, Bakan Yıldırım ile Bakan Badr, ellerindeki işaretlerle trenlere geçiş için işaret verdi.

Daha sonra, Yıldırım ve Badr ile beraberindeki heyet, TCDD'ye ait trende incelemelerde bulundu. Badr ve Yıldırım, konferans vagonunda bir süre dinlendikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğüne ait helikopterle Halep'e hareket etti.

 
U Lojistik, Volvo Kamyonlar İle Yola Çıktı!
 
Bu Araç? Deneyende Kalır!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobilde Fiyatlar ÖTV İndiriminin Altına
Firmaların yaptığı yıl sonu kampanyaları sonucunda otomobil fiyatları, ...
Kurşunsuz Benzinde İndirim
Otomotivde Kampanya Yarışı Sürüyor
Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indiriminin ardından satışlarında ...
 
İkinci El Araçların Tescil işlemleri
 AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, ikinci el araçların ...
Yetki Belgesi Yenilenmesinde Bir Önceki Yetki Belgesi İstenmeyecek
Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin ...
Yeniden Değerleme Oranı % 2,2 Olarak Belirlendi
Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nden edinilen ...
 
Otomotiv Sanayisinde Yeni Teşvik İsteği
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu ...
Yatırımda Demiryolu Karayolunu Geçti
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bakanlığın yatırım bütçesinin ...
UND, BDT Ülkelerine Eğitim Veriyor
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), edinmiş olduğu uluslararası ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
truck
treyler
haberler
türkiye
kamyoncu
news
lkw
dikkat
fahrer