Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
9 Aralık 2006 Cumartesi - 00:00

2006-2007 Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları

2006-2007 Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları

Geçiş Belgesi Dağıtım Esaslarının değiştirilmesi gereken bölümlerinin tespit edilmesi amacıyla yapılan Danışma Komisyonu toplantısı  1 Kasım tarihinde gerçekleşti. “Kamyon”, “Kamyon+Römork”, “Çekici+Yarırömork” veya “Yarırömorklar” için düzenlenen geçiş belgeleri  için, 2007 yılında uygulanacak esasların tespit edildiği toplantıda alınan hükümler şu şekilde:

• Dönüş yükünde kontrole tabii belgelere, Çek ve Slovak ücretsiz belgeleri de eklenmiştir.
• ݝspanya geçiş belgesi dönüş yükü taşımalarına tahsis edilmeyecektir.
• Dondurulmuş gıda maddesi yüklü taşıtlara Avusturya geçiş belgesi tahsisinde, sağlık sertifikasında derece yazılması zorunluluğu kaldırılmıştır.
• 2007 yılında talep eden firmalara 6 adedi geçmemek üzere firma kaşesi basılmaksızın ve ünvanı yazılmadan ݝtalya römork çektirme belgesi verilebilecektir. Kullanılan römork çektirme belgelerinin tahsis tarihi itibariyle, 3 ay içerisinde Bakanlığa iade edilmesi halinde 2006 yılında 2 römork çektirme belgesi kullanımına karşılık 1 adet ݝtalya geçiş belgesi, 2007 yılı için ise; 3 römork çektirme belgesi kullanımına karşılık 1 adet ݝtalya geçiş belgesi ödül olarak tahsis edilecektir.
• ݝtalya römork çektirme belgelerini (kullanılmamış olsa dahi) 4 ay içerisinde iade etmeyenlerin, sonraki 6’şar adetlik römork çektirme belgesi talepleri karşılanmayacak ve bunlara Yönetmelikte yer alan müeyyideler ayrıca uygulanacaktır.
• ݝtalya Makamlarından temin edilen Liman’dan Liman’a geçiş belgeleri; taahhütname verilerek, Tır Karnesi ve Gümrük Beyannamesinde alıcı adresi Fransa, ݝspanya, Portekiz olarak belirtilen taşımalara tahsis edilebilecektir.
• 10.000 adedi ücretsiz olmak üzere toplam 26.000 adet Yunanistan belgesi ikili taşımalara, 42.000 belgenin bakiye bölümünün 15.000 adedi Yunanistan üzerinden transit taşımalara, 1.000 adedi de dönüş yükü taşımalarına tahsis edilecektir.
• Rusya Federasyonu geçiş belgeleri, ikili taşımalar için üçer aylık dilimler halinde, taşıt türü ayrımı yapılmaksızın genel kullanıma açılacaktır. Bu kural, hali hazırda mevcut bulunan Eylül ve Ekim ayı yüklemeleri karşılığı alınan/alınacak bonus belgeler için de geçerlidir.
• Firmaların Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında yaptığı Rus taşıtı yüklemesi karşılığı hak edecekleri bonus belgeleri sonraki yıla devredilecektir.
• Kazakistan geçiş belgeleri, yükün azami yüzde 40’ı Azerbaycan veya tamamı Kazakistan varışlı olan taşımalara tahsis edilecektir.
• Romanya’dan transit geçecek taşıtların fuar, sergi ve ev eşyası taşımalarında saat ücretli geçiş belgesi tahsis edilecektir.
• Szeged – Wels hattı kullanımında olduğu gibi Arad – Wels tren hattı kullanımında da 6 tek yön tren bileti karşılığında 1 adet Macaristan ücretsiz geçiş belgesi tahsis edilecektir.
• 5000 adet Belçika çok girişli geçiş belgesinden 3000 adedi, 2006 yılında ݝngiltere ve Belçıka’ya yapılan taşımalar dikkate alınarak talep eden firmalara taşıt sayısının 2/3’ sini geçmeyecek şekilde dağıtılacak, kalan 2000 belge Bakanlık izni ile dağıtılacaktır. 500 adet klasik belge ise Ekim ayından itibaren kullanıma açılacaktır.
• ݝkili anlaşmalar gereği geçiş belgesi istenilmeyen sergi, fuar malzemesi, ev eşyası vb. taşımalar için dönüş yükünde kullanılmak üzere talep edilmesi halinde; Avusturya, ݝtalya, Macaristan ücretsiz, Rusya Federasyonu ve Kazakistan geçiş belgeleri haricindeki belgeler verilebilecektir.
• Yurtdışına çıkış yapmış olan taşıtlara sonradan geçiş belgesi tahsis edilmeyecektir.

TOBB tarafından yapılacak olan dağıtım işleminde, geçiş belgelerinin alınabilmesi için gerekli olan evraklar ise şunlar:

     
1.      Dilekçe ( Güzergah ve talep edilen belgeler belirtilecek)

2.      Taşıt kartının bir fotokopisi ile birlikte aslının ibrazı, ( Taşıt kartı aslı görüldükten sonra fotokopisi, ilgili görevli tarafından “aslı görülmüştür” kaşesi basıldıktan ve imzalandıktan sonra ilgili odanın dosyasında muhafaza edilecektir.)

3.      Taşıt sürücülerinin geçiş belgesi ile ilgili işlemleri, firma adına yürütebilmeleri için şirket yetkilisi veya yetkilileri tarafından imzalanmış noter onaylı vekaletname

4.      Gümrüklemenin yapıldığı TIR Karnesi, ATA karnesi veya Transit Beyannamesi ile Gümrük Çıkış Beyannamesi

5.      Taşıta bir önceki seferinde verilen geçiş belgelerini gösterir geçiş belgesi dağıtım formu ile yük götürülen ülkenin dışındaki Fransa, Almanya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Hırvatistan’dan dönüş yükü almak üzere belge almış ise alınan geçiş belgesi ile yüklemenin yapıldığı ülkenin gümrük mührünü taşıyan TIR Karnesinin fotokopisi veya taşıma TIR Karnesi himayesinde yapılmamış ise ilgili gümrük evrakının fotokopisi (T1, EX1, ATA Karnesi vs.) ibraz edilecektir. Dönüş yükü olarak alınan Bulgaristan 3. Ülke, Fransa, Almanya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Hırvatistan geçiş belgelerinin dışında alınan geçiş belgelerinin iadesi gerekmez.

 
Mengerler Müşterileriyle Buluştu
 
Türkiye-Belarus Kara Ulaştırması Karma Komisyon Protokolü Yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newsşoförsondakikatürkiyetreylerKamyonlkwtruckkamyonum