Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
denko, nakliye, lojistik
14 Mayıs 2024 Salı - 13:31

Biden Çin Çipleri ve Elektrikli Araçlara Kapsamlı Tarife Açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, yerli üretimi desteklemek amacıyla Çin’den ithal edilen ürünlere uygulanan gümrük vergilerini yarı iletkenler, piller, güneş hücresi ve kritik mineraller de dahil olmak üzere geniş bir yelpazede artırıyor.

Biden Çin Çipleri ve Elektrikli Araçlara Kapsamlı Tarife Açıkladı

Biden Çin çipleri ve elektrikli araçlara kapsamlı tarife açıkladı.

ABD ayrıca çelik, alüminyum ve elektrikli araçlara yönelik daha önce uygulanan artışlara ek olarak liman vinçleri ve tıbbi ürünlere yönelik tarifeleri de arttıracak. Beyaz Saray, değişikliklerin mevcut yıllık ithalatın yaklaşık 18 milyar dolarını etkilemesinin öngörüldüğünü söyledi.

Karar kapsamında daha önce eski ABD Başkanı Donald Trump’ın uyguladığı gümrük vergilerinin hiçbiri azaltılmadı. Biden bunlara ek olarak çip ve yeşil enerji gibi kritik sektörlerde tarifeleri artırma yoluna gitti.

Yine de Biden’ın seçim yılında dikkatli bir denge tutturması gerekiyor. Ek tarifeler halihazırda enflasyondan zarar gören tüketicilerin üzerindeki fiyat baskısını artırabilir. Bu hamle aynı zamanda Çin’in misillemesine de yol açabilir.

Değişiklikler 2024’ten 2026’ya kadar geçerli olacak şekilde kademelendirildi. Tarifelerde ayrıca Trump’ın planladığı kapsamlı tarifeler yerine daha hedefli bir yaklaşım benimsendi.

En büyük artış, tarifelerin dörde katlandığı elektrikli araçlarda görülürken bazı sektörlerde tarifeler iki katına çıktı, bazılarında ise ilk kez tarife uygulandı.

Biden, salı günü Beyaz Saray’da düzenlenecek bir etkinlikte önlemleri resmen açıklayacak. Yetkililer, yeni açıklanan tarifelerin iki parti tarafından geçirilen altyapı yasası ve Çipler ve Bilim Yasası’nda öngörülen yurtiçi yatırımları desteklemek için Çin ile rekabeti dengelemek amacıyla konulduğunu belirtti.

Tarifeler bazı durumlarda Çin’in ABD pazarının sadece küçük bir bölümüne sahip olduğu alanlara uygulanacak ancak bu adımlar da potansiyel ithalat artışını engellemeyi amaçlıyor.

Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Lael Brainard gazetecilere verdiği demeçte “Çin kendi kurallarına göre oynayamayacak kadar büyük. Çin kapasite fazlasına rağmen yatırım yapmaya devam ederek ve adil olmayan ekonomik uygulamalar nedeniyle küresel piyasaları düşük fiyatlı ürünlerle doldurarak başkalarının zararına kendi büyümesini güçlendirmek için daha önce kullandığı taktikleri kullanıyor” diye konuştu.

Karar kapsamında yarı iletkenler üzerindeki tarife 2025’e kadar yüzde 25’ten yüzde 50’ye yükseltilecek. Söz konusu sektör Biden’ın ABD merkezli üretimi artırmak için milyarlarca dolar destek uyguladığı sanayi stratejisinin merkezinde yer alıyor.

Bazı kritik minerallere bu yıl yüzde 25’lik yeni bir tarife uygulanırken, doğal grafit ve kalıcı mıknatıslara da 2026 yılında bu oran uygulanacak. Gemiden karaya vinçler de bu yıl yüzde 25’lik yeni bir tarifeyle karşı karşıya kalacak.

Elektrikli araç tarifesi bu yıl yürürlüğe girecek ve şu anda yüzde 27,5 olan nihai tarife oranı yüzde 102,5’e yükselecek. Halihazırda yüzde 0 ya da yüzde 7,5 gümrük vergisi uygulanan Çin’den gelen bazı çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergileri de bu yıl yüzde 25’e yükselecek.

Elektrikli araçlar için lityum-iyon bataryalar ve batarya parçaları üzerindeki tarifeler bu yıl yüzde 7,5’ten yüzde 25’e yükselirken, elektrikli araçlarla ilişkili olmayan lityum-iyon bataryalarda da aynı oran 2026’da uygulanacak. Güneş hücresi tarifeleri bu yıl yüzde 25’ten yüzde 50’ye yükselecek.

 

 

kaynak:bloomberght

 
Uluslararası İşbirliği ile Türkiye’nin Lojistik Sektöründeki Rolü Sergilendi
 
Otomotiv Sanayii Nisan 2024 Sonuçları Açıklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Macaristan Sürüş Kısıtlamaları
Macaristan Karayolu Taşımacılığı Birliği (MKFE) tarafından iletilen bilgilendirmeye ...
Tırport’taki Navlun Ödemeleri Fibabanka Güvencesiyle 24 Saatte Gerçekleştiriliyor
Türkiye'nin en büyük dijital lojistik platformu Tırport’a, geçtiğimiz ...
Ulaştırma Mevzuatı ve UBAK Çalıştayı’nda Sektöre Yön Verecek Kararlar Alındı
UND ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ev sahipliğinde Ulaştırma Mevzuatı ...
 
Çin ve Macaristan, Kuşak ve Yol İnisiyatifi İşbirliğini Teşvik Edecek
Çin'in Macaristan Büyükelçisi Gong Tao, Çin ve Macaristan'ın dijital ekonomi, ...
Yaşlı Araç Parkı Yedek Parça Sektörüne Yarayacak! 1 Trilyon Dolar Değere Ulaşacak!
Otomotivin önemli yapıtaşlarından biri olan satış sonrası hizmetleri ve ...
EPDK Kararı: Katkılı Benzin ve Motorin Tek Fiyat Olacak
Akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun ...
 
İsrail’le Ticaret Tamamen Durduruldu
Ticaret Bakanlığı, devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına ...
Otomotiv Pazarında İki Yıl Sonra İlk Daralma
Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre otomobil ...
Ulaşım Altyapısını Otonom Araçlara Uygun Hale Getiren ICA, Ödüle Layık Görüldü
Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye) tarafından her ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
truckkamyoncufahrerbussrckamyonumKamyontreylerlkw